İTO EĞİTİM VE SAĞLIK VAKFI ÜYELERİYLE 2014'Ü KARŞILADI
İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin (İEÜ) kurucusu, 26 yılı geride bırakan İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı, üyeleriyle düzenlediği yeni yıl balosunda 2014'ü karşıladı. İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın ev sahipliğinde İEÜ Konferans Salonunda düzenlenen baloda üyeler, danslar, şarkılar eşliğinde birlik, beraberlik ve mutluluk dilekleriyle eğlendi. Başkan Demirtaş ile Yönetim Kurulu, yeni yıl pastasını kesti.
Agean Band Orkestrası'nın şarkılarıyla dans eden üyeler, gecenin ilerleyen saatlerine kadar coşku dolu saatleri paylaştı. İEÜ Latin Dans Kulübü de danslarıyla geceye renk kattı. İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, vakfın, eğitimde üniversiteyi kurarak zirve yaptığına dikkat çekerek, "Sağlıkta poliklinikten ileriye gidememiştik, vakıf sağlıkta geride kalmıştı. Şimdi İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi'ni kuruyoruz. Güzelbahçe'de yaşlanan üyelerimiz için Geriatri Hastanesini açacağız. Yaşlılarımız, huzurevine gidiyordu. Şimdi Güzelbahçe'de Sağlıklı Yaşam Merkezimizi hayata geçireceğiz. Sağlık alanında da zirveye ulaşacağımız atılımları gerçekleştiriyoruz" dedi.
1 milyon liranın üzerinde nakit bütçe
İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı camiasına hizmet etmenin önemine işaret eden Başkan Demirtaş, şunları söyledi:
"Bu topluluğa ne yapsak az ama sizlerin destekleri olduğu sürece biz bu camiaya hizmet vermeye devam edeceğiz. Yönetim Kurulumuz, hırsla ve istekle çalışmaya devam ediyor. Vakıf daha başka neler yapabilir? Sizlerden gelecek mesajlara hazırız.
İTO Vakfına bugüne kadar dışarıdan bir yardım bağış yapılmamıştır. Tüm yapılanlar, vakfın gayretleri, İTO üyelerinin huzur haklarını bağışlaması ve İTO bütçesinin yüzde 1'i ile elde edilen kaynakla bütçe oluşturularak, gerçekleştiriliyor. Yasalar, bütçemizi biriktirmemize izin vermiyor. Her yıl bütçemizin yüzde 80'ini harcamak zorundayız. Şu anda da 1 milyonun üzerinde nakit bütçemiz var. Üyelerimizin veya ülkemizin çocuklarının eğitimleri tehlikedeyse destek oluyoruz."
Yeni yıl balosuna İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın üyeleri ve çalışanlarının yanı sıra İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu katıldı.