ORADAKİ KÖY İZMİR EKONOMİLİ ÖĞRENCİLERE ÇOK YAKIN
Orada bir köy var uzakta!” şarkısını dilden dile dolandırmıştır. O uzak köylerden gelen yardım çağrısına, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri sessiz kalmadı. Şırnak’ın İdil İlçesi’ne bağlı Bereketli Köyü’nde beden eğitimi öğretmenliği yapan Mustafa Murat Sönmez’in mektubu, İEÜ’lü öğrencileri küçük kardeşleri için harekete geçirdi.
Sınır köyünde, zor şartlarda görev yapan Murat Öğretmen, İzmir Ekonomi Üniversitesi Konsey ve Kulüpler Koordinatörlüğü bünyesinde faaliyet gösteren gençleri derinden etkiledi. İEÜ Kızılay ve Çeviri Kulüpleri öğrencileri başlattıkları yardım kampanyasında, geleceğin üniversite öğrencileri için kırtasiye, spor malzemeleri, bilgisayar, kışlık kıyafetler, kitaplar topluyor.
‘Köy öğretmeninin sesine kulak verir misiniz?’
Bereketli Köyü’ne gelen ilk beden eğitimi öğretmeni olan Mustafa Murat Sönmez’in mektubunda vurguladığı, çocukların ‘öğretmenim’ derken ışıldayan gözlerinin gülmesi için harekete geçen İzmir Ekonomili öğrenciler, 110 çocuğun geleceğe daha da umutlu bakmasını amaçlıyor. “Köy öğretmenin sesine kulak verir misiniz?” sözleriyle mektubuna başlayan Sönmez, yardım çağrısını şu cümlelerle anlatıyor:
“Şırnak İli, İdil İlçesi, Bereketli köyü ilk/ortaokulu beden eğitimi öğretmeniyim. Herkes gibi ben de ön yargılarla geldim buralara Şırnak dışından bakmakla buraya gelip bakmak çok farklı… Öğretmenim ve buradaki çocukların ‘öğretmenim’ derken ışıldayan gözlerine, sevgi dolu yüreklerine âşık oldum. Bu köye gelen ilk beden eğitimi öğretmeniyim. Herkes şaşkın, kimse eşofmanla gezen bir öğretmen görmemiş! Utangaçlar, şaşkınlar ama sevgi dolular… İşte biz bu yüreklere ışık yakmaya geldik. Bu tertemiz çocuklara sevgiyi, kardeşliği, cehaletle nasıl mücadele etmeleri gerektiğini öğretmeye geldik. Okulumuz küçük 110 civarında öğrencimiz var. Yeni açılan bir okul… Her şey kısıtlı.”
Mektubunda öğrencilerin ve okulun eksiklerini sıralayan Sönmez, çocukların kendilerine emanet gelecek nesiller olduğunu vurguluyor.
‘Bize ve bu çocuklara el uzatın’
Beden derslerini malzeme eksikliği nedeniyle işleyemediklerini ifade eden Sönmez, çocukların her beden dersi geldiğinde boyunlarının bükük kaldığını söylüyor. Onları avutamadığını kaydeden öğretmen Sönmez, kendi olanaklarıyla aldıkları birkaç toptan başka beden eğitimine yönelik malzemeleri olmadığını da kaydediyor. Sönmez, mektubunu, “3 yıldır burada görev yapıyorum. Her yıl farklı köy okulunda görev yapıyorum. Bizlere yardım edin, bu çocukların gözlerindeki ışıltıların ne kadar güçlü ve kuvvetli olduğunu görmek için buralara gelin... Bize ve bu çocuklara el uzatın. Yapacağız küçücük bir yardımın sizleri de bizleri de bu çocukları da bir ömür mutlu edeceğini unutmayın” ifadeleriyle bitiriyor.
“Çağrı yanıtsız değil”
Murat Öğretmenin yardım çağrısının kendilerini çok etkilediğini ve hemen yanıt vermek için harekete geçtiklerini belirten İEÜ Çeviri Kulübü Başkanı Müge Altınçınar, sınır köyündeki öğrencilerin gereksinim duyduğu malzemeleri bir araya getirmek için girişimlerde bulunduklarını söyledi. Yardım çalışmalarının sadece Bereketli Köyü İlköğretim Okulu ile sınırlı kalmayacağını kaydeden Altınçınar, Batı bölgelerinde de kardeşlerine yardım için çalışmalar yapacaklarını belirtti.
İEÜ Kızılay Kulübü Başkanı Burak Sezen de, yardım kolilerini Kızılay aracılığıyla köye ulaştıracaklarına değinerek, “Bu yardımların sadece dönemlik değil, sürekli yapılması gerekir. Bu nedenle çalışmalarımızı tek bir dönem için odaklamadık. Kardeşlerimizin daha iyi eğitim almaları için ihtiyaç duydukları desteği vermeye her zaman hazırız. Çalışmalarımızı yapıyoruz. Sadece üniversitemizden değil yardım etmek isteyen tüm vatandaşların da desteklerini bekliyoruz” dedi.