‘Öğrenen Öğretmenler’ eğitim programı başlıyor
İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EKOSEM), İngilizce öğretmenlerinin mesleki gelişim süreçlerini hızlandırmak amacıyla ‘Öğrenen Öğretmenler’ isimli eğitim programı başlatacak. ‘Dil becerilerinin öğretimi’, ‘Ölçme-değerlendirme’ ve ‘21’inci yüzyıl sınıfları için etkin öğretim tasarımı’ adlı 3 modülden oluşan program, 60 saat olacak şekilde tasarlandı. Öğretmenlerin önemli bir ihtiyacını karşılayacak ve çevrim içi düzenlenecek eğitim programını başarıyla tamamlayan kişiler, sertifikanın da sahibi olacak. Bu yıl ilk kez hayata geçirilecek eğitim programını aynı zamanda sosyal sorumluluk projesine dönüştüren EKOSEM, dezavantajlı bölgelerde çalışan 4 öğretmene de eğitimleri ücretsiz verecek. 6 Kasım 2021 tarihinde başlayacak programa ilişkin detaylı bilgiler, https://ekosem.ieu.edu.tr/tr/learning-teachers-an-in-service-training-program-for-elt-teachers adresinde yer alıyor.
BİR YILLIK ÇALIŞMAYLA HAZIRLANDI
EKOSEM Müdürü Prof. Dr. Nesrin Oruç Ertürk, ‘Öğrenen Öğretmenler’ adlı eğitim programının İEÜ’de görev yapan 10 akademisyen tarafından verileceğini söyledi. Prof. Dr. Ertürk, “Yaklaşık 1 yıllık çalışma neticesinde oluşturduğumuz eğitim programının amacı öğretmenlerin mesleklerinde daha başarılı olmasını ve kendilerini geliştirmesini sağlamak. Bu noktada eğitim içeriklerini belirlerken çok titiz davrandık. Öğretmenlerin en çok hangi konularda desteğe ihtiyaç duyabileceği üzerine yoğunlaştık. Hazırladığımız program, İngilizce öğretmenleri için önemli bir fırsat sunuyor. İlk kez başlayacağımız programı, 4 katılımcı öğretmenimize de ücretsiz olarak vermeyi kararlaştırdık. Bu imkandan yararlanmak isteyen, Türkiye'nin neresinde olursa olsun öğretmenlik yapan kişilerden, eğitime neden ihtiyaç duyduklarına yönelik niyet mektubu alacağız. Ardından da programa katılım hakkı elde eden öğretmenlerimizi belirleyeceğiz” dedi.