İzmir Ekonomili Gençler İçin ‘3 Koldan’ Eğitim Serisi
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), doğru bir kariyer hedefi belirleme noktasında öğrencilerine yol göstermek amacıyla 3 koldan eğitim serisi gerçekleştirdi. Aynı anda ‘Staj Verimlilik Semineri’, ‘Mülakat Simülasyonu’ ve ‘İnsan Kaynakları’ (HR-101) adlı eğitimleri gerçekleştiren İEÜ, öğrencilerin kişisel becerilerini artırmasını ve iş dünyasının talepleri doğrultusunda kendilerini geliştirmelerini sağladı.
Ege Bölgesi’nin ilk vakıf üniversitesi olan ve yaklaşık 10 bin öğrencisiyle eğitim yolculuğunu devam ettiren İzmir Ekonomi Üniversitesi, ilk olarak ‘Staj Verimlilik Seminerleri’ni başlattı. Öğrencilerin verimli bir staj dönemi geçirmesi amacıyla yapılan ve alanında uzman isimlerin konuk olduğu seminerlere, yaklaşık bin 500 öğrenci katıldı. Buna ek olarak öğrencilerin iş görüşmesine ilişkin deneyim kazanmasını da isteyen İEÜ, düzenlediği ‘Mülakat Simülasyonu’ sayesinde, firmalarla görüşürken nelere dikkat etmesi gerektiğine ilişkin gençlere bilgi verdi. İEÜ, ‘HR-101’ adını verdiği eğitim serisinde ise şimdiye dek Anadolu Isuzu, Sun Tekstil, Kariyer.Net ve Pasha Bank gibi güçlü markaların insan kaynakları yöneticileriyle öğrencilerini bir araya getirdi. Gençlerin kariyer yolculuğuna ışık tutan İEÜ, gençlerin kişisel gelişmine de büyük katkı sağladı.
DEĞİŞİM VE BEKLENTİYİ TAKİP EDİYORUZ
İEÜ Kurumsal İletişim Direktörü Pelin Süzen, tüm öğrencileri etkinliğe katılmaya davet ederek, “Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından yayınlanan ‘Mesleklerin Geleceği’ raporu, iş dünyasında talep edilen becerilerin değişeceğini ve insanlar arasındaki beceri farklılıklarının artacağını öngörüyor. Eleştirel düşünme ve problem çözme; işverenlerin öne çıkacağına inandıkları becerilerin başında geliyor. Pandemi sonrasında listeye yeni giren beceriler arasında aktif öğrenme, dayanıklılık, strese tahammül ve bilişsel esneklik de göze çarpıyor. Üniversite olarak iş dünyasının taleplerini, sektördeki beklentilerini ve değişen trendleri yakından takip ediyoruz. Etkinlik planlamalarımızı da bu doğrultuda şekillendiriyor, gençlerimize fayda sağlayacak içerikler üretiyoruz. Bu doğrultuda, iş birliği içinde olduğumuz firmalarla birlikte hareket ederek gençlerimizin kariyer yolculuğuna katkı sağlıyoruz” diye konuştu.
STAJ DÖNEMİ FIRSAT YARATABİLİR
İEÜ Kariyer Yönlendirme Merkezi Yöneticisi Merve Özyurt ise, “Staj dönemi, öğrencilerimiz için çok önemli. Bu dönem, gençlerimizin iş dünyasını tanıması, çevre edinmesi, merak ettiklerini öğrenmesi açısından da büyük bir fırsat. Öğrencilerimizin staj döneminde kendilerine yeni imkanlar sağlaması, hedefledikleri iş için uygun bir zemin oluşturması mümkün. Hem staj verimlilik seminerlerimiz hem de mülakat simülasyonlarımız, öğrencilerimize bu noktada büyük fayda sağladı. Kendilerinden çok sayıda olumlu dönüş aldık. Firmalar, kendileri için gerekli yetkinlik becerilerine sahip gençlere, istihdam konusunda öncelik veriyor. Yaptığımız çalışmaların firmalar üzerinde de olumlu etki bıraktığını söyleyebilirim. Dönem sonuna kadar eğitimlerimizi farklı içeriklerle sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.