İEÜ’lü Gençlerden Kahve Fuarı’nda İspanyolca Çeviri Desteği
Kosta Rika Büyükelçisi Gustavo Campos Fallas, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘1. Kahve Festivali’ne onur konuğu olarak katıldı. Fallas’a, fuar programı boyunca Kosta Rika İzmir Fahri Konsolosu ve İzmir Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İspanyolca Öğretim Görevlisi Mehmet Şenbağcı ve İEÜ öğrencileri Yusuf Erol, Cemre Anar ve İlker Deniz Önen eşlik etti. Yabancı konuklara kahvelerin tanıtımını yapan ve çeviri desteği sağlayan öğrenciler, iletişim becerileri ve İspanyolcaya olan hakimiyetleriyle büyük beğeni topladı.
İKİNCİ YABANCI DİL VURGUSU
Büyükelçi Fallas’ın İzmir’de olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirten Mehmet Şenbağcı, “Öğrencilerimiz, İngilizcenin yanı sıra ikinci yabancı dil olarak üniversitemizde İspanyolca da öğrenerek kendilerini geliştiriyor. Daha önce de öğrencilerimiz, bu tarz birçok etkinlikte görev alarak çeviri desteği sağladı. Fuarlar, paneller, şehir gezileri ve Bisiklet Turu gibi önemli organizasyonlarda, öğrencilerimiz çeviri ve tanıtım görevlerini en iyi şekilde yerine getirdi. Bu tarz etkinlikler, onların hem çevre edinmesine hem de yabancı dil becerilerini daha da geliştirmesine zemin hazırlıyor. Öğrencilerimiz, Kahve Fuarı boyunca gösterdikleri performansla, İspanyolcaya ne kadar hakim olduklarını ve akıcı konuşmadaki başarılarını da kanıtlamış oldu. Büyükelçimiz de programdan oldukça mutlu ayrıldı. Öğrencilerimizle gurur duyuyor, onları tebrik ediyorum” dedi.