İçeriğe atla

TARBOSAURUS: ALARMING LIZARD

Genel Sohbet
9 6 138 1
  • Bakın şimdi, bu abi için "Asya’nın T-Rex'i" diyorlar ama aslında kendine has karizması olan bir abimiz. Meraklısına bu abimiz hakkında bazı naçizane bilgiler:

TAM BİR DEV 🦖
    Agalar, bu arkadaş öyle ufak tefek bir şey değil. Boyu 12 metreyi buluyor, ağırlığı ise 5 ton civarı. Yani bir kamyon kadar ağır ve bir otobüs kadar uzun olduğunu hayal edin. T-Rex’ten bir tık daha ince yapılı ama o dişleri gördüğünüzde aradaki farkı pek umursamazsınız zaten!!! Ben de bu fotoğrafı çekerken umursamamıştım. Aşağıya çektiğim naçizane fotoğrafı bırakıyorum. İsterseniz duvar kağıdınız olarak kullanabilirsiniz. (Bu arada şu ayarlarda çektim: Canon EOS R50, F: 5.6, 1/300, 400mm)

IMG_4613.jpeg

MENÜDE NE VAR?
    Bu abi seçici değil ama favorisi o dönemin devasa sauropodları yani uzun boyunlu dinozorları. Çene yapısı öyle bir evrilmiş ki, ısırdığı zaman kemiği resmen un ufak ediyor. "Locking jaw" denilen bir sistemi var; yani ağzını bir kilitledi mi geçmiş olsun!

MEMLEKET NERE?
    Memleketi Moğolistan ve Çin tarafları (Gobi Çölü). Ama o zamanlar oralar çöl değil, sulak ve yeşil yerlerdi. O bölgenin tartışmasız tek patronuydu.

Tarbosaurus sizi sardıysa isteklerinizi yorumlara salabilirsiniz.

• Bakın şimdi, bu abi için "Asya’nın T-Rex'i" diyorlar ama aslında kendine has karizması olan bir abimiz. Meraklısına bu abimiz hakkında bazı naçizane bilgiler:

TAM BİR DEV 🦖
    Agalar, bu arkadaş öyle ufak tefek bir şey değil. Boyu 12 metreyi buluyor, ağırlığı ise 5 ton civarı. Yani bir kamyon kadar ağır ve bir otobüs kadar uzun olduğunu hayal edin. T-Rex’ten bir tık daha ince yapılı ama o dişleri gördüğünüzde aradaki farkı pek umursamazsınız zaten!!! Ben de bu fotoğrafı çekerken umursamamıştım. Aşağıya çektiğim naçizane fotoğrafı bırakıyorum. İsterseniz duvar kağıdınız olarak kullanabilirsiniz. (Bu arada şu ayarlarda çektim: Canon EOS R50, F: 5.6, 1/300, 400mm)

IMG_4613.jpeg

MENÜDE NE VAR?
    Bu abi seçici değil ama favorisi o dönemin devasa sauropodları yani uzun boyunlu dinozorları. Çene yapısı öyle bir evrilmiş ki, ısırdığı zaman kemiği resmen un ufak ediyor. "Locking jaw" denilen bir sistemi var; yani ağzını bir kilitledi mi geçmiş olsun!

MEMLEKET NERE?
    Memleketi Moğolistan ve Çin tarafları (Gobi Çölü). Ama o zamanlar oralar çöl değil, sulak ve yeşil yerlerdi. O bölgenin tartışmasız tek patronuydu.

Tarbosaurus sizi sardıysa isteklerinizi yorumlara salabilirsiniz.

@Dino-Terbiyecisi daha çok gelsin

• Kaliteli içerik daha fazla isteriz. Kamera ayar bilgisi verilmesini de çok faydalı buldum.

• images.jpg

• Kaliteli içerik daha fazla isteriz. Kamera ayar bilgisi verilmesini de çok faydalı buldum.

@sudedakaa önemli bir konu sonuçta. Fotoğrafçılığa yeni başlayacak olanlar için yararlı bilgiler bunlar.

• @sudedakaa önemli bir konu sonuçta. Fotoğrafçılığa yeni başlayacak olanlar için yararlı bilgiler bunlar.

@Dino-Terbiyecisi ne zaman gelir yenisi hocam

• @Dino-Terbiyecisi ne zaman gelir yenisi hocam

@vforvendetta Hocam yeni türler üzerinde çalışıyorum. Amacım çok bilinmeyen türleri de burada tanıtabilmek. Ama bahsetmeden geçemeyeceğimiz bazı türler de yok değil.
    Bu arada, Ankylosauruslara kurşun işlemez.

• beni de anlatın, olmazsa concavenator isteriz

• beni de anlatın, olmazsa concavenator isteriz

@majungasaurus_13 Notumu aldım.

Önerilen Başlıklar

• Bu notlar şimdiye kadar neredeydi

Genel Sohbet
    4
    3 Oy
    4 İleti
    53 Bakış
    vforvendettaV
    [image: 1767979239080-03c0683e-19c9-4ee8-8308-0dbd19b72ebe-image.png]
  • Forum'da sadece görüntüleme yapabilmemiz.

Genel Sohbet
    6
    0 Oy
    6 İleti
    125 Bakış
    klaenerK
    @enes.log @kadir Asıl ben teşekkür ederim nazik ve çözüm odaklı yaklaşımınız için iyi günler dilerim. 🖤
  • CE unutuldu mu ?

Genel Sohbet
    2
    10 Oy
    2 İleti
    95 Bakış
    kadirK
    @kadir.log Bu bölümler mühendisligin bas tacı calısmalarımız devam ediyor
  • VENDETTA 2026

Genel Sohbet
    2
    1
    1 Oy
    2 İleti
    40 Bakış
    vforvendettaV
    Those who only talked faded away, Noise in their hands, nothing to say. Those who moved left marks behind, In the dark, they showed the way.
  • final playlisti

Genel Sohbet
    13
    2 Oy
    13 İleti
    176 Bakış
    bruhB

77

3.4k

Kullanıcı

909

Konu