TÜM HABERLER
TÜRKİYE'NİN İLK ENDÜSTRİ 4.0 ÖĞRETİM LABORATUVARININ EĞİTİMLERİ GERÇEKLEŞTİ
İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin TESLA Laboratuvarı bünyesinde kurulan Endüstri 4.0 Laboratuvarı sistemlerinin kullanımına yönelik bir eğitim gerçekleştirildi. Öğretim elemanlarının da katıldığı eğitim sonunda düzenlenen törende katılımcılara sertifikaları takdim edildi.
İZMİR EKONOMİLİ KARDEŞLER, GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON İÇİN DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI
İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstri Sistemleri Mühendisliği bölümünden mezun Esra Sarıhan ve Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunu Melis Sarıhan, Uygulamalı Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi Workshop’unda deneyimlerini gençlerle paylaştı.
ÇOCUKLAR YAŞAMIN HER ALANINDA GÜVENLİ HAREKET EDECEK
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sosyoloji Bölümü Öğrencileri Büşra Olkun ve Filiz Egi, Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘’Sosyal Kooperatifçilik Treni’’ proje yarışmasında üçüncü oldu. Olkun ve Egi, çocukların park, restoran, kitapevleri ve hastane gibi çok çeşitli yerlerde yaşamın içinde olmaları için “çocuk dostu” alanlar yaratılmasını amaçladı.
GENÇ GİRİŞİMCİLERE İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri, Genç Başarı Eğitim Vakfı (GBEV) tarafından düzenlenmekte olan “GençBizz” Şirket Programı kapsamında, İzmir’deki liseli girişimcilere mentorluk yaparak, geleceğin girişimcilik ekosistemine yön verecek gençleri bu yıl ikinci defa iş dünyasına hazırlayacaklar. Yıl boyu devam edecek mentorluk faaliyetleri kapsamında İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokullu 16 öğretim görevlisi, İzmir genelindeki farklı liselerden öğrenciler ile bir araya gelip, hayallerindeki iş fikirlerini gerçekleştirme sürecinde onlara destek olacaklar.
ÇOCUKLAR İÇİN UYKU TAKİP CİHAZINA ÖDÜL
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Mezunu Nektar Ege Altıntoprak’ın, çocukların uykularında istemsiz alta kaçırmalarına karşı geliştirdiği akıllı alarm ve ayak bileklik tasarımı, Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) tarafından yapılan “Falling Walls Lab” adlı yarışmada Türkiye birincisi oldu.
‘ÜNİVERSİTELER GENÇLERİ GELECEĞE HAZIRLAMALI’
Üniversitelerde bu yıl Z kuşağının eğitime başladığı, yeni neslin öğrenme biçimlerinin iyi araştırılması gerektiği belirtildi. “Üniversitelerde İngilizce’nin Eğitim Dili Olarak Kullanılması: Bütüncül Bir Yaklaşım 2” çalıştayı Cambridge University Press’in sponsorluğunda İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ev sahipliğinde yapıldı.