TÜM HABERLER
TÜBİTAK’IN HEDEFİ: NİTELİKLİ BİLİM İÇİN NİTELİKLİ İNSAN
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Proje Geliştirme ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin düzenlediği ve bilimsel çalışmalarında TÜBİTAK desteğine başvuran akademisyenlerin bilgilendirilmesine yönelik seminer, İEÜ Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan TÜBİTAK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Feza Korkusuz, Türkiye’nin nitelikli bilim için nitelikli insana ihtiyaç duyduğunu, toplumun bilime olan ilgisinin arttığını söyledi.
İŞKUR “İŞ KULÜBÜ” İLK DÖNEM EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İzmir İl Müdür Vekili Makbule Dank arasında İŞKUR’un “İş Kulübü, Bu Kulüpte İş Var” etkinliğinin İEÜ Meslek Yüksekokulu bünyesinde gerçekleştirilmesi amacıyla imzalan protokol kapsamında yapılan eğitimlerin ilk ayağı tamamlandı.
ÇOCUK GİBİ BAK AMERİKA’YA DAVET EDİLDİ
İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından 2 dönemdir yürütülen “Çocuk Gibi Bak” projesi, 29 Ocak’ta Amerika’ya sunum yapmaya gidiyor. Peer-to-peer (P2P): Facebook Global Digital Challenge’a başvuran 53 proje arasından ilk üçe giren Çocuk Gibi Bak, Washington D.C.’de tanıtım sunumu yapacak.
MODA 3 BOYUTLU YAZICIYLA ŞEKİLLENDİ
Tekstil teknolojiyle buluştu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü bünyesinde 3 boyutlu yazıcı teknolojisi ile giysi üretimi yapıldı. LED ve fiber optik aydınlatma elemanlarıyla da birleştirilen giysi Uluslararası Teknik Tekstiller Kongresi’nde de sunuldu.
İZMİR’DE SİNEMA YENİDEN DOĞACAK
20 Aralık Perşembe günü Güzelbahçe Kültür Merkezi’nde düzenlenen “İzmir’de Sinema Yeniden Doğsun!” konulu panelde sinema sektörü masaya yatırıldı. İzmir’in ekonomik ve kültürel gelişimini güçlendirmek adına İzmir Ekonomi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Ege Rotary Kulübü ve EON Akademi işbirliğiyle düzenlenen panelde, “Sinema sektörünü İzmir’de canlandırma” konusu tartışıldı.
ACİL YARDIMDA VATANDAŞIN DA ROLÜ VAR
22 – 28 Aralık Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Haftası kapsamında, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri acil yardımın önemine dikkat çekmek için etkinlikler düzenledi. Öğretim Görevlisi Nursun Üstünkarlı, “Acil durumlarda ambulans gelene kadar vatandaşlar tarafından uygulanacak doğru ilk yardım, paramediklerin işini kolaylaştırır.” dedi.
İEÜ’LÜ GENÇ BİLİM İNSANINA ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜ
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Göktuğ Karpat, Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) 2018 Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü (GEBİP) almaya hak kazandı. Doç. Dr. Karpat, fizik alanındaki çalışmalarında kullanılmak üzere 3 yıl boyunca 20 bin liralık mali destek alacak.