TÜM HABERLER
İZMİR EKONOMİ İLE EGİAD EĞİTİM İŞBİRLİĞİ
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) eğitimdeki öncü rolü iş dünyasına yansıyor. İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener ile Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Aydın Buğra İlter arasında, EGİAD üyeleri ve EGİAD üyelerinin sahibi olduğu şirketlerdeki çalışanların yüksek lisans eğitimi alması için protokol imzalandı. Protokol kapsamında yüksek lisans eğitim ücretlerinden yüzde 25 indirim uygulanacak.
İZMİR EKONOMİ’DEN GEDİZ’E YETENEK TRANSFERİ
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin yetenekli gençleri, Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş’de deneyim kazanacak. Gediz Elektrik ve İzmir Ekonomi Üniversitesi arasında imzalan "Yetenek Yönetimi Projesi" kapsamında üniversitede çeşitli bölüm ve programlarda eğitim alan 35 öğrenci Gediz Elektrik’te staj yapacak.
TİYATRO MASKLARI DOWN SENDROMLU GENÇLERİN ELİNDE RENKLENDİ
Down sendromlu gençler, el becerilerini kullanarak tiyatro maskı yaptı, maskları ince ince boyadı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Duygu Ebru Öngen Corsini yönetiminde, gençler atık ve yeniden dönüştürülen kâğıtlarla yaptıkları masklarla, tiyatronun evrensel büyüsüne tanıklık etti.
YUNANİSTAN, PATRAS FEBS-ECM 2018 ETKİNLİĞİ VE İEÜ’YE POSTER ÖDÜLÜ
27 Eylül - 2 Ekim 2018 tarihleri arasında Patras üniversitesi rektör yardımcısı Prof. Dr. Nikos
Karamanos’un organizatörlüğünde Patras üniversitesi Konferans ve Kültür Merkezi’nde
gerçekleştirilen Extracellular Matrix: Cell Regulation, Epigenetics and Modeling başlıklı FEBS-ECM
2018 ileri kursunda TÜBİTAK-BİDEB 2232 programı ile desteklenen İEÜ tıp fakültesi doktora-sonrası
araştırıcımız Dr. Elvan Ergülen ‘DNAJA1 as a Novel Interacting Partner of Human Transglutaminase 2’
başlıklı, sözlü sunum için seçilen araştırması ile Poster Ödülü kazanmıştır.
ÖĞRETMENLERE ÖZEL YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİ İZMİR EKONOMİ’DE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve Milli Eğitim Bakanlığı 100 Günlük Eylem Planı’nda yer alan “öğretmenlerin mesleki ehliyet ve liyakatini güçlendirmek için yüksek lisans oranı artırılması” hedefi İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde uygulanmaya başlanıyor.
İZMİR EKONOMİLİ GENÇLERE İŞ KULÜBÜ EĞİTİMİ
Gençler, iş mülakatlarına profesyonelce hazırlanacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İzmir İl Müdür Vekili Makbule Dank arasında İŞKUR’un “İş Kulübü, Bu Kulüpte İş Var” etkinliğinin İEÜ Meslek Yüksekokulu bünyesinde gerçekleştirilmesi amacıyla protokol imzalandı.
YENİLİKÇİ ve ÖĞRENCİ ODAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İZMİR EKONOMİ’DE
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu yeni akademik yıla “merhaba” dedi. İEÜ Konferans Salonu’nda gerçekleşen törende İEÜ Meslek Yüksekokulu kapsamında oluşturulan koordinatörlükler tanıtıldı, yıl boyunca yapılacak “Çıraklar Ustalara Soruyor”, “Mezun Başarı Hikâyeleri, “MYO Prodüksiyon” başlıklı çalışmalar hakkında bilgi verildi. Etkinliğe, İEÜ Genel Koordinatörü Prof. Dr. Murat Borovalı, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İEÜ Mütevelli Heyet Üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
‘HEMŞİRELER SAĞLIK POLİTİKALARINDA YERİNİ ALMALI’
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından “1. Uluslararası Hemşirelikte Liderlik ve Mesleki Örgütlenme Çalıştayı” ile “1. Ulusal Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Eğitim Çalıştayı” gerçekleştirildi. Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği işbirliğiyle yapılan çalıştaylarda, hemşirelerin uluslararası örgütlenmeleri ve Türkiye’deki hemşirelik eğitim müfredatları tartışıldı.
DOĞANIN MUCİZESİ ZEYTİNYAĞI SAĞLINIZDAN ETMESİN!
Doğanın insanoğluna hediye ettiği en değerli besinlerden zeytinin yağa dönüşme yolculuğunda 2018 – 2019 sezonu açıldı. Zeytinde 1,5 milyon ton rekolte bekleniyor. Toplam ürünün 423 bin tonunun sofralığa, 1 milyon 77 bin tonunun yağlığa ayrılacağı, bundan da 193 bin ton zeytinyağı çıkacağı ön görülüyor.
EĞİTİMDEKİ BAŞARISINI ‘GÖÇ’ ARAŞTIRMALARINA YANSITACAK
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sosyoloji Bölümü Mezunu Cansu Sönmez, eğitimdeki başarılı yolculuğunu İngiltere’nin ardından İtalya’ya taşıdı. Sönmez, İngiltere’de Plymouth Üniversitesi’nde Kriminoloji alanında burslu yüksek lisansını tamamlamasının ardından İtalya’da Gran Sasso Bilim Enstitüsü Yüksek Üniversitesi’nde tam burslu doktora yapacak.