TÜM HABERLER
SİYASİLER SOSYAL MEDYA KULLANIMINDA TEK YÖNLÜ
Günümüzde en yaygın iletişim aracı olarak kullanılan sosyal medyanın, 2014 Yerel Seçimler öncesinde de siyasi partiler tarafından tek yönlü kullanıldığı, bu nedenle vatandaşlarla etkin bir bağ kurulamadığı vurgulandı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Burak Doğu, sosyal medyanın bir bütün olarak düşünülmesinin doğru olmadığını belirtti. TÜBİTAK araştırma projesi olarak 2011 Genel Seçimleri özelinde "Sosyal Medya Ortamlarının Siyasal İletişim Uygulamaları Açısından İncelenmesi" başlıklı çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Doğu, siyasi temsilcilerin söylem düzeyinde parti politikalarını yansıttığını kaydetti.
ÖĞRENCİLERİN GÖZÜNDE BAYRAKLI SAĞLIK KENTİ OLDU
İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı ile Mimarlık bölümü öğrencileri, Bayraklı’daki sağlık alanlarını yeniden tasarladı. 50 öğrenci, günlerce Bayraklı İlçesi’nde kuruluşlarını inceleyerek, hastaların daha etkin kullanabilecekleri tesisleri hayal etti, projeler haline getirdi. Hollanda Sağlık Mimarları (Dutch Health Arthitects) adlı bir grubun da destek verdiği çalışmada, mimarlar ve içmimarlık öğrencileri ortak çalışmalarla sağlık mekânlarını kullanışlı hale getiren projelerde buluştu.
İZMİR EKONOMİLİ MEZUNLAR BAŞARIYA GİDEN YOLDA BULUŞTU
Dünyaca Ünlü Denny’s Restoranların Yöneticisi Volkan Ersoy, kişilerin sevdiği işi yapması gerektiğini, duygulara hitap etmeyen işlerin başarıyı getirmeyeceğini vurguladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mezunlar Derneği’nin konuğu olarak İzmir’e gelen Ersoy, İEÜ’lü mezunlarla temizlik görevlisi olarak başladığı restoran sektöründe yükselmesini sağlayan deneyimlerini paylaştı, gençlere hayallerinin peşinden gitmesi yönünde öğütler verdi.
TOPLUMSAL TANIKLIK SİNEMADA HAYAT BULUYOR
Mizah kültürünün Türk toplumunun derinlerine işlediği, eleştirilerin mizahtan doğarak büyüdüğünü ve topluma yön verdiği vurgulandı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Medya ve Sinema Kulüpleri tarafından gerçekleştirilen 1. İzmir Hak ve Emek Odaklı Sinema Günleri kapsamında Yönetmen Ezel Akal, Grup Yorum Sanatçısı İnan Altın, Oyuncu – Yönetmen Ahmet Mümtaz Taylan, öğrencilerin konuğu oldu.
ÜNİVERSİTELİ GİRİŞİMCİLER SERTİFİKALANDI
Üniversiteli gençler, işletmelerini kurmak üzere KOSGEB bünyesinde aldıkları Girişimcilik Eğitim Programı’ndan mezun oldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen KOSGEB 2013 – 2014 Akademik Yılı Üniversiteler Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı Sertifika Töreni’nde, 60 öğrenci katılım belgelerine kavuştu.
KİTAPLAR ANADOLU’YA YÜRÜYOR!
Anadolu’nun dört bir yanındaki köy okullarında eğitim gören minik öğrenciler, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İlgi'siz Öğrenci Topluluğu tarafından hazırlanan ‘Yürüyen Kitaplar’ projesi kapsamında kütüphanelerine kavuşuyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kaynak sağlanan Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğini alan İEÜ’lü gençler, her okul için bin kitap alarak, yollara çıkıyor. Bugüne dek Denizli, Gaziantep, Düzce, Amasya, Samsun’daki köy okullarında minik kardeşlerinin heyecanına tanık olan İzmir Ekonomili gençler, gelecek hafta Sakarya ve Bilecik’te birer kütüphane kuracak, geleceğin üniversitelilerine örnek olacak. Gençler, ilerleyen dönemde de Bingöl, Elazığ, Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak’ta köy okullarına gidecek.
KADINLAR GÖRÜNMEZ KILINIYOR
Mücadele günü olarak anılan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Türkiye’de kadınların sosyal güvencesi olmayan işçiler olduğu vurgulandı. Dünya Kadınlar Günü kapsamında birçok alanda kutlamalar yapılırken, Türkiye’de kadın nüfusunun yüzde 29’unun çalışma yaşamında yer aldığı, yüzde 70’lik bölümünün çalışmadığı günümüzde siyasi temsil oranlarının artmasının da beklenilmemesi gerektiği kaydedildi.
AŞIRI KAYGI YGS KÂBUSUNUZ OLMASIN
Üniversite adaylarının heyecanla beklediği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için süre kısalırken, öğrencilerin yoğun sınav kaygısı yaşamasının başarısızlığa yol açtığı vurgulanıyor. Uzmanlar, 23 Mart tarihinde gerçekleştirilecek YGS öncesinde öğrencilerin motivasyonlarını yüksek tutması gerektiğine dikkat çekiyor. YGS’ye az bir süre kala İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikolojik Gelişim ve Danışma Merkezi Koordinatörü Uzman Klinik Psikolog Nilgün Köstem, öğrencileri başarısızlığa sürükleyebilecek olumsuz düşüncelerle nasıl başa çıkabilecekleri konusunda tavsiyelerde bulundu.
İZMİR EKONOMİ’DEN YÖNETİCİ EĞİTİMİ
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu, yükseköğretimde İngilizce dil eğitiminde görev alan yöneticilere, sertifikalı eğitim vererek, son gelişmeleri paylaştı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden ve Türkiye’nin çeşitli illerinden 9 üniversiteden yabancı dil eğitimi yöneticilerinin katıldığı sertifika programında ülkemizde ciddi bir açık olan İngilizce dili eğitim yönetimi alanındaki eksikliği gidermek amaçlanıyor.
İLKÖĞRETİM HAYATIMIZ KADIN ÖĞRETMENLERE EMANET
Türkiye’de 27 bin 197 ilkokulda çalışan 62 bin 933 öğretmenin 3 bin 620’si erkek iken 59 bin 313 kadın eğitmenin görev yaptığı belirlendi. Avrupa’da 12 ülkenin yer aldığı “Eğitim ve Cinsiyet (EDGE: Education and Gender) başlıklı Avrupa Birliği projesinde, Türkiye’deki eğitimin cinsiyet temelli yapısı araştırıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, merkez ve taşrada görev yapan 82 bin 978 yönetici eğitimciden sadece yüzde 11,9’u olan 9 bin 853’ün kadınlardan oluştuğu da ortaya çıktı.