TÜM HABERLER
ORADAKİ KÖY İZMİR EKONOMİLİ ÖĞRENCİLERE ÇOK YAKIN
Orada bir köy var uzakta!” şarkısını dilden dile dolandırmıştır. O uzak köylerden gelen yardım çağrısına, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri sessiz kalmadı. Şırnak’ın İdil İlçesi’ne bağlı Bereketli Köyü’nde beden eğitimi öğretmenliği yapan Mustafa Murat Sönmez’in mektubu, İEÜ’lü öğrencileri küçük kardeşleri için harekete geçirdi.
VİZE SERBESTLİĞİ ZOR
İzmir Ekonomi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alexander Bürgin, Türkiye’nin imzaladığı Vize Serbestisi Diyaloğu ve Geri Kabul Anlaşması’nın ülkeye seyahat özgürlüğünü getirmesi beklentisinin zor bir süreç olduğunu söyledi.
KURLARDAKİ İSTİKRAR SİYASET İBRESİNE BAĞLI
Doların 2 ve Euronun 3 Lirayı aşmasıyla ortaya çıkan kurlardaki hızlı yükseliş karşısında ekonomistler, Türk lirasının kaderini siyasetin ibresine bağlı görüyor. Gelecek tahminlerini iki seçenek üzerinde kurgulayan ekonomistler, “Ya siyaset durulur, dolar 1,92 TL'ye dönmese bile, yeni dengelerde istikrar kazanır ya da bu kaos sürer gider, hepimiz kaybederiz” görüşünde bulunuyor.
MR DUAYENİ: “TÜRKİYE’DE HASTALIKLARA HİZMET EŞİT DAĞITILMALI”
Merkezi sinir sistemi (beyin ve omurilik) hastalıklarının teşhisinde, sporcu yaralanmalarında, kas iskelet sistemine yönelik hastalıkların belirlenmesinde kullanılan görüntüleme cihazlarının (MR) duayeni olarak kabul edilen California Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Nalcıoğlu, Türkiye’de hastalara hizmetin eşit dağıtılmasına yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.
ÇOCUK GELİNLER TÜRKİYE’NİN SOSYAL YARASI
Siirt’te 12 yaşında evlendirildikten sonra 14’ünde yaşamını yitiren Kader’in ölümünün ülke gündemine taşınmasıyla yeniden tartışılmaya başlanan çocuk gelinlerin, Türkiye’nin çözemediği büyük bir sorun olduğu, çocuk haklarının ihlal edildiği vurgulandı. Kamuoyuna yansıyan Siirt’in Pervari İlçesi’nde 12 yaşında evlendirilen, 14’ünde hamile kaldığı ikinci çocuğunu erken doğum sonucu kaybeden çocuk gelin Kader’in evinde silahla vurulmuş halde cansız bedenin bulunması dikkatleri yeniden çocuk gelinlere çevirdi.
İZMİR EKONOMİ ÖĞRENCİLERİNE ÖDÜL YAĞIYOR
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri yarışmalardan ödüllerle dönüyor. KOÇTAŞ Açık Fikir İç Mekân Tasarım Yarışması’nda, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Kaan Selçuk birinci olurken, İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Tayfun Çelik, teşvik ödülü kazandı.
TARİHİ AGORA’NIN MOZAİKLERİ HALI DESENLERİNDE!
İzmir’in kalbinde yer alan Tarihi Agora Kenti’nin mozaikleri, el dokuması halılarda yaşayacak. İzmir’in orta göbeğinde vaha olarak kalan ve İzmir Ticaret Odası’nın destekleriyle kazı çalışmaları gerçekleştirilen Agora’nın mozaikleri, ilmek ilmek işlendi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın önerisiyle tasarımı yapılan mozaik desenli halılar, kentin tanıtımında kullanılacak, İzmir’e özgü hediye niteliği taşıyacak. Batı Anadolu dokuma tekniği ve renklerinin kullanıldığı halılar, dünyanın dört bir yanında önemli devlet adamlarının makamlarını süsleyecek. İlk halılar tamamlandı ve Başkan Demirtaş’ın İEÜ’deki ofisinde yerlerini aldı.
BASMANE “HAN”LANACAK!
Basmane’nin ışık oyunlarının yansıdığı “han” projesi İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü 2013 Mezunu Nebahat Mine Tunca’ya Archiprix Yarışması’nda Serra Özel Ödülü’nü kazandırdı. Tunca, ödülüyle birlikte Hollanda’ya gerçekleştirilecek mimari geziye katılma hakkı elde etti. Basmane’nin tarihi ve eşsiz sokaklarında dolaşarak, binaların arasındaki ışık oyunlarından etkilenerek, “Han” projesini oluşturan Tunca, böylece Basmane Garı’yla Tarihi Kemeraltı Çarşısı arasında da bağlantı yolu kurdu.
YENİ NESİL BANKACILARI İZMİR EKONOMİ YETİŞTİRECEK
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü, büyüme sürecine giren bankacılık sektörüne gereksinim duyduğu bireyler yetiştirecek. İEÜ bünyesinde açılacak Bankacılık ve Uygulamalı Finans Yüksek Lisans Programı’nda, çeşitli simülasyon uygulamaları ve finansal modelleme yöntemleriyle sektörün ihtiyacına yanıt verecek bankacılar eğitim alacak.
İZMİR EKONOMİ’NİN TASARIM BAŞARISI
İzmir Ekonomi Üniversitesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emre Ergül, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın açtığı mimari proje yarışmalarından 2 ödülle döndü. Ergül, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Adıyaman Aktif Yaşam Merkezi Mimari Proje Yarışması ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın İstanbul Beykoz Eğitim Kampüsü Mimari Proje Yarışması’nda tasarladığı yapılarla mansiyon kazandı.