İçeriğe atla

Final Unicourse'tan Çalış, Yüksek Notu Garantile!

%25 İndirim Kodu: FRM25
Yükleniyor...
Dersi İzle
GÖRÜNTÜLEYENLER
+36
Premium Özellik
Bu konuyu kimlerin görüntülediğini görmek için Premium üyelik gerekir.
Premium'a Geç

Vizesine Unicourse'tan Çalış, Yüksek Notu Garantile!

A B C D Çıkmış Sorular Formül Kağıtları Konu Anlatımı Sınav İpuçları Örnek Sınav
Dersi İzle
Red Bull Basement
SPONSORLU ETKİNLİK

Fikrini Gerçeğe Dönüştür

Projeni dünyaya göstermek için sahne hazır. Red Bull Basement başvuruları açık.

Başvurunu Yap

🎉 Foruma Yeni Özellik Geldi!

Sizin için PDF toollarını getirdik!

Yeni Spinosaurus Türü Bulundu Forum Uyuyor!

Genel Sohbet
5 4 415
  • Daha 4 gün önce Nijerde yeni bir spinosaurus türü bulundu, baktım daha post yapan olmamış onun hakkında bilgi vereyim dedim.

Spinosaurus daha bir ay once bilinen tek bir türü vardı: Spinosaurus aegyptiacus, yani Mısır Omurgalı Kertenkelesi. Jurassic Park 3'teki mavili canavardan Prehistoric Planet'teki daha pelikanımsı olana kadar hepsi aynı türdü. 4 gün önce Nijer'deki bir kazı alanında sonunda bu ünlü dinozorun yeni bir türü bulundu.

Bu yeni türün kafatası biraz daha inceydi, çenesi biraz daha düzdü, ama en önemlisi:
    cool beats.jpg
    Tüm makalelerin "kılıç biçimli" olarak tarif ettiği bir boynuzu vardı.

(resmi ben çizdim bu arada)
    (alttaki aegyptiacus, üstteki mirabilis, kolay karşılaştırma olsun diye)

Zaten bu türe ismini veren de bu boynuz, Spinosaurus mirabilis. Mirabilis, yani şaşırtıcı.
    Aegyptiacus daha çok kıyılarda gezinirken Mirabilis çok daha iç alanlarda bulundu, yani büyük ihtimalle sulak alanlarda avlanıp tüm vücudunu suya sokmuyordu. İki türün hem habitat farklılıkları hemde biyolojik farklılıkları büyük ihtimalle birbirleriyle besin ve alan için savaşmalarını önlüyordu.

science.adx5486-fa.jpg

^^^^ çok havalı bir hayvan değil mi ama. spino zaten yeterince havalı değildi boynuzlu versiyonunu bulduk.

1. resim ve çoğu bilgi bu makaleden:
      https://www.science.org/doi/10.1126/science.adx5486
  • Kusura bakmayın arkadaşlar kış uykum biraz uzun sürdü

• Daha 4 gün önce Nijerde yeni bir spinosaurus türü bulundu, baktım daha post yapan olmamış onun hakkında bilgi vereyim dedim.

Spinosaurus daha bir ay once bilinen tek bir türü vardı: Spinosaurus aegyptiacus, yani Mısır Omurgalı Kertenkelesi. Jurassic Park 3'teki mavili canavardan Prehistoric Planet'teki daha pelikanımsı olana kadar hepsi aynı türdü. 4 gün önce Nijer'deki bir kazı alanında sonunda bu ünlü dinozorun yeni bir türü bulundu.

Bu yeni türün kafatası biraz daha inceydi, çenesi biraz daha düzdü, ama en önemlisi:
    cool beats.jpg
    Tüm makalelerin "kılıç biçimli" olarak tarif ettiği bir boynuzu vardı.

(resmi ben çizdim bu arada)
    (alttaki aegyptiacus, üstteki mirabilis, kolay karşılaştırma olsun diye)

Zaten bu türe ismini veren de bu boynuz, Spinosaurus mirabilis. Mirabilis, yani şaşırtıcı.
    Aegyptiacus daha çok kıyılarda gezinirken Mirabilis çok daha iç alanlarda bulundu, yani büyük ihtimalle sulak alanlarda avlanıp tüm vücudunu suya sokmuyordu. İki türün hem habitat farklılıkları hemde biyolojik farklılıkları büyük ihtimalle birbirleriyle besin ve alan için savaşmalarını önlüyordu.

science.adx5486-fa.jpg

^^^^ çok havalı bir hayvan değil mi ama. spino zaten yeterince havalı değildi boynuzlu versiyonunu bulduk.

1. resim ve çoğu bilgi bu makaleden:
      https://www.science.org/doi/10.1126/science.adx5486

@majungasaurus_13 adamım bu şey çok havalı daha çok böyle şeyler gönder

• @majungasaurus_13 adamım bu şey çok havalı daha çok böyle şeyler gönder

@hulkenisuysal derslerden fazla bakamadım ne yazık ki ama bugün heterodontu eklemeyi düşünüyorum hatta şimdi bile yapabilirim

Önerilen Başlıklar

12

8.6k

Kullanıcı

1.9k

Konu

3.6k