TÜM HABERLER
İzmir Ekonomi’nin lisansüstü tanıtım toplantısına yoğun ilgi
Öğrencilerine daha nitelikli eğitim vermek amacıyla 4 ayrı enstitüyü “Lisansüstü Eğitim Enstitüsü” adı altında birleştiren İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 12 farklı alanda toplam 35 lisansüstü programın tanıtımını gerçekleştirdi. İzmir Ticaret Odası’nda yapılan, çok sayıda akademisyen ve öğrencinin katıldığı toplantıda, lisansüstü programlardaki yenilikler detaylı olarak anlatıldı.
İzmir Ekonomili gençler, öğrenciyken iş yaşamında öncü oluyor
İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Programı öğrencileri, henüz ihracat gerçekleştirmemiş İzmir Ticaret Odası üyesi firmalarla birlikte yurt dışına açılıyor. 11 öğrenci, henüz ihracat gerçekleştirmemiş veya kısıtlı ihracat pazarı olan firmalar için yeni bağlantılar oluşturulması amacıyla analizler yapacak, firmaların ihracat yapmasına destek olacak.
İzmir Ekonomi’den yeni nesil yüksek lisans modeli
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), öğrencilerin yüksek lisans ve doktora yaparken diğer programlardan da istedikleri dersi alarak, kendilerini farklı alanlarda geliştirmelerini sağlamak amacıyla, 4 enstitüyü tek çatı altında birleştirdi. Ege Bölgesi’ndeki üniversiteler arasında ilk kez böyle bir uygulamaya gidilirken; Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler, İşletme ve Fen Bilimleri Enstitüleri bir araya getirilerek, “Lisansüstü Eğitim Enstitüsü” oluşturuldu. Yeni yapılanma sayesinde, öğrencilere daha kişiselleştirilmiş bir eğitim fırsatı sunulacak.
‘Başarıya önem veriyoruz, Burslarımızı önemli oranda arttırdık’
Öğrencilerin eğitim tercihlerinde öncelikle nasıl bir ekosistem ve atmosferde eğitim alacaklarına önem vermeleri gerektiğini vurgulayan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Danışmanı (Genel Koordinatör) Prof. Dr. Murat Borovalı, İzmir Ticaret Odası’yla daha yakın çalıştıklarını, bu yıl kontenjanları belirlerken bursluluk oranların yüzde 24’ten yüzde 41’e çıkardıklarını söyledi.
İzmir Ekonomi’den mezun oldular, dünyaya açıldılar
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunları, kendilerinden sonra gelen nesillere cesaret veriyor. İEÜ mezunu 208 kişi, kariyerlerini yurt dışında sürdürme fırsatı yakalayarak, uluslararası şirketlerin de ilk tercihi oldu. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, “Yeniliklere açık, bilgiyi üreten ve sürekli fikir geliştiren bireyler yetiştiriyoruz. Mezunlarımızın başarıları da İzmir Ekonomili olanların, hayata bir adım önde başladığını hepimize gösteriyor” dedi.
İzmir Ekonomili profesörün 60’ıncı yaşı için uluslararası konferans
Matematik alanında yaptığı çığır açan çalışmalarla dünyanın en saygın bilim adamları arasında yer alan İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu’nun 60’ıncı yaş günü onuruna, uluslararası bir konferans düzenlendi. İstanbul’da gerçekleştirilen konferansa, 10 ülkeden dünyaca tanınan 50’ye yakın bilim insanı katıldı.
‘Dekanlarla Tercih Masası’ yayına başladı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), tercih listesi oluşturan öğrencilerin bölümler hakkında detaylı bilgi alması amacıyla “Dekanlarımızla Tercih Masası” programını başlattı. Facebook, Instagram, Twitter ve Youtube üzerinden canlı yayınlanan program, üniversite adaylarından yoğun ilgi gördü.
‘İnsanlık tarihi kadar eski hastalıkların izleri çöp DNA’larla günümüze ulaşıyor’
Binlerce yıl içerisinde zamanla işlevini yitirmiş genlerdeki tarihsel hastalıklar, bebeğin oluşumunda geçen ilk 3 – 4 günlük sürede kodlanıyor. Bilim insanları arasında ‘çöp DNA parçaları” olarak adlandırılan bu DNA dizilerinde binlerce yıl öncesinden kalan hastalıkların izleri ilk kez belirgin bir şekilde bebeğin gelişiminde ortaya çıktı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Cihangir Yandım, bilim insanlarının bu alanı göz ardı ettiğini ancak çöp DNA’ların araştırılması için yeni bir veri oluşturduklarını söyledi.
Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu klinik psikologlar İzmir Ekonomi’de yetişecek
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikoloji Bölümü, klinik psikoloji alanında yüksek lisans yaparak akademik gelişimlerini sürdürmek isteyen öğrencilere kapılarını açıyor. Bu yıl yüksek lisansa başlayacak öğrencilerin en iyi şartlarda eğitim alması için tüm hazırlıklarını tamamlayan İEÜ Psikoloji Bölümü, programın eğitim dilini de İngilizce olarak belirledi. Yüksek lisans programına başvurular, 2 Eylül’e kadar Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından kabul edilecek. Prof. Dr. Falih Köksal, Doç. Dr. Seda Can, Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Meral Öğütçü’nün de yer aldığı programın tanıtım toplantısı ise, 31 Temmuz Çarşamba günü saat 18.30’da, İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirilecek.
Üniversite adaylarından Kampüs İzmir’e yoğun ilgi
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ), gençleri tercih döneminde doğru yönlendirmek amacıyla başlattığı danışmanlık hizmeti, aileler ve üniversite adayları tarafından daha ilk günden yoğun ilgi gördü. Türkiye’de, üniversite ile sanayi iş birliğinin ilk modeli Kampüs İzmir içerisindeki üç farklı alanda; öğretim elemanları, uzman rehberler ve gönüllü öğrencilerden oluşan 100 kişilik ekip, adaylarla birebir görüşmeye başladı. Tercih sürecinin de en az sınav dönemi kadar önemli olduğuna dikkat çeken İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Danışmanı (Genel Koordinatör) Prof. Dr. Murat Borovalı, “Tercih sürecinde konuya hakim, alanında uzman ve güvenilir kişilerden yardım alınmalı. Tüm adayları üniversitemize bekliyoruz” dedi.