TÜM HABERLER
Genç girişimciler, deniz kirliliğini iş fikrine dönüştürdü
Gençlerin girişimciliğe olan ilgisini arttırmak ve yeni iş modelleri geliştirmesini sağlamak amacıyla projeler üreten İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), İzmir’deki 100 lise öğrencisini ‘sıfır atık’ konulu İnovasyon Kampı’nda bir araya getirdi.
İtalyan Mimar Cardini’den öğrencilere çözüm odaklı tasarımlar
İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü tarafından “A Visual Frame / Her Mess, His Mess” adlı atölye çalışması gerçekleştirildi. Atölyenin 2019 Güz dönemindeki konuğu İtalyan Mimar ve Tasarımcı Stefano Cardini oldu. Cardini, öğrenci ve mezunların yer aldığı İEÜ Görsel İletişim Tasarım Bölümü öğrenci ve mezunlarına iki gün boyunca, iki boyutlu bir yüzey olarak kare veya dikdörtgen bir kumaş parçasından nasıl bir tasarım çözümü üretilebileceği konusunu aktardı.
Kanser tedavisi için 'umut' ödülü
Karaciğer kanseri tedavisinde kullanılan ilaçlara karşı hücrelerin geliştirdiği direnç mekanizmalarını araştıran proje onkologlardan ödül aldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zeynep Fırtına Karagonlar’ın çalışması, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği tarafından gerçekleştirilen “Onkolojide İz Bırakanlar Zirvesi”nde 103 proje arasından seçilerek, ilk altı arasında yer aldı.
İzmir Ekonomili tasarımcılar Londra’da
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Mezunları Kerem Özerler, Mert Uzyıldırım ve Kutay Yorulmaz, “London Design Festival 2019”’da, kurdukları “Wangan” adlı markayla ürün koleksiyonunu sergileme hakkı kazandı. İngiltere’de Old Truman Brewery’de gerçekleşen ve en büyük tasarım etkinliği olarak görülen London Design Fair’de, İzmir Ekonomili içmimarların tasarımları büyük beğeni topladı.
Nitelikli eğitim sağlık dünyasını geliştirir
İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından “Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarında Eğitim Programlarının Ulusal ve Uluslararası Çerçevede Değerlendirilmesi” temalı 6. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları Çalıştayı düzenlendi. İEÜ Konferans Salonu’nda Sağlık Hizmetleri Eğitim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SAHİDAD) işbirliği ile gerçekleştirilen çalıştaya 48 üniversiteden 90 öğretim elemanı katıldı.
İzmir Ekonomili genç şeflerden ‘delizioso’ tatlar
İzmir’in bin yıllık doğal lezzetleri, İtalyan şeflerin hünerli ellerinde mucizeye dönüşüyor. Aynı güneşin, aynı iklimin eşliğinde şekillenen İzmir ve İtalya’nın sağlıklı tatlarını, İzmir Ekonomili şefler, İtalyan şef Antonio Franzé ile yorumladı. Sağlıklı beslenme denilince akla gelen İzmir ve Akdeniz mutfağındaki bin yıllık tarifler, gençlerin girişimciliği ile tadına tat eklenerek soflara ulaşıyor.
‘Çeviri yaratıcılık ister’
Türk edebiyatına son dönemde yön veren yazar ve şairlerin eserleri, İngilizce’ye kazandırılıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü Öğretim Görevlisi Nilgün Dungan; Hasan Ali Toptaş, Ataol Behramoğlu, Murathan Mungan, Murat Gülsoy, Behçet Çelik, Ahmet Büke, Saba Altınsay, Gül İrepoğlu, Sezer Ayvaz, Mine Söğüt, Müge İplikçi, Behçet Necatigil, Gülten Akın ve Haydar Ergülen gibi pek çok değerli yazar ve şairin eserlerinin İngilizce’ye kazandırılmasına katkıda bulundu.