TÜM HABERLER
Başkan Özgener’den mezuniyet töreninde yaşam hikayesinden dersler
Birincisine beş binden fazla kişinin katıldığı, 20 bin takipçinin sosyal medyadan canlı yayında izlediği, 1213 öğrencinin mezun olacağı, İzmir Ekonomi Üniversitesi 2018-2019 ‘’Akademik Yılı Mezuniyet Törenleri’’ müjdelerle başladı. Rektör Prof. Dr. Murat AŞKAR’ın hoş geldiniz konuşmasıyla başlayan töreni anfitiyatroda yer kalmayınca ziyaretçiler dış alanlara konulan dev ekranlardan izlediler. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut ÖZGENER, yeni mezun olacak üniversitelilere kendi yaşam hikayesinden edindiği dersleri ve 4 bacaklı başarı formülünü içtenlikle paylaştı
Uluslararası müziğin sesi İzmir Ekonomi’den yükseliyor
Müzik ve teknoloji İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde birleşecek. Portekiz, Letonya, Romanya ve Türkiye’den toplam 40 öğrenci, İzmir Ekonomi Üniversitesi ev sahipliğinde müzikle ilgili girişimci yeni fikirler oluşturacak. Kalkınma için sanat temasıyla buluşan gençler, hafta sonu 48 saat boyunca, belirlenecek ortak konu üzerine “Müzik Hackhatonu”nu gerçekleştirecek. Gençlerin farklı kültürleri tanımasının da amaçlandığı etkinlik, 9 Temmuz’da sona erecek.
İzmir Ekonomi'den can kurtarmaya adanan yaşamlar
İzmir Ekonomili “paramedikler”, can kurtarmayı sahada öğreniyor. Hasta kurtarma, müdahale ve sevk etmeyi gerçeği aratmayan kurtarma senaryolarında öğrenen İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, “dağdan yaralı kurtarma” tatbikatına katıldı. Öğrenciler, senaryo gereği dağda ilk yardıma ihtiyaç duyan hastaya müdahale yaptı, hastayı güvenli bölgeye taşıdı.
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde coşkulu mezuniyet
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlayan 79 öğrenci, coşkulu bir mezuniyet töreniyle diplomalarını aldı. Törende konuşan İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, üniversite olarak verdikleri nitelikli eğitim sayesinde özgüveni yüksek, konulara farklı bakış açılarıyla çözümlemeler getirebilen, donanımlı bireyler yetiştirdiklerini söyledi. Prof. Dr. Aşkar, ”İnanıyorum ki mezunlarımız, daha güçlü ve gelişmiş Türkiye için geleceğin liderleri, ihtiyaç duyduğumuz bilim insanları olacak” dedi.
25 üniversite yarıştı birincinin adı: İzmir Ekonomi Üniversitesi
Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’nın düzenlediği “2019 Genç Çevirmenler Yarışması”, İstanbul’da gerçekleştirildi. Yarışmaya 56’sı İngilizce, 20’si Almanca ve 16’sı da Fransızca alanında olmak üzere 25 üniversiteden toplam 92 öğrenci katıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Barış Sadıç, 25 üniversiteden 56 öğrencinin katıldığı “2019 Genç Çevirmenler Yarışması”nda birinci oldu.
Disleksi’ye mobil uygulama
İzmir Ekonomili girişimci gençler okuma- yazma, dinleme, konuşma gibi alanlarda öğrenme güçlüğünü içeren “disleksi” hastalarının yaşadığı zorluklara çözüm geliştirdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikoloji Bölümü Öğrencileri Esra Ablak, Deniz Öztürk, Büşra Bektaş ve Öykü Demirhan ile İEÜ Yazılım Mühendisliği Öğrencisi İnan Evin’in oluşturduğu “DysApp” adlı uygulama, dislektik çocukların okuma – yazma hızlarını arttıracak, hata oranlarını da en aza indirecek. Uygulama, TÜSİAD’ın Bu Gençlikte İş Var! Yarışması’nda da gençlere üçüncülük getirdi.
İzmir’in lezzetlerine uluslararası bakış
İzmir’in lezzetleri “boyoz”, “İzmir köfte”, “enginar”, “sakızlı kurabiye”, “çöp şiş” sanata dönüştü, uluslararası alanda sergilenmeye değer görüldü. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır ile bölüm öğretim görevlisi Doç. Dr. Jovita Sakalauskaite, İzmir ile özdeşleşen 35 yemeği tekstil sanatıyla yaptı.
İzmir Ekonomi'den yılsonu defilesi ve sergisi
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencileri, eğitim yolculuklarını mezuniyet defilesiyle tamamladı. Öğrenciler “Alman Bauhaus” ekolünün 100. Yılı kutlamalarında, bu ekolden esinlenerek oluşturdukları hazır giyim kıyafetlerini davetlilerin beğenisine sundu.
Hayallerindeki oyuncaklar ‘karne’ hediyesi oldu
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri, çocukların hayallerindeki oyuncakları gerçeğe dönüştürdü. “Oyuncak Tasarımı Projesi” kapsamında Bayraklı 100. Yıl İlkokulu’ndan 18 öğrencinin resmettiği oyuncaklar, üç boyutlu hale getirildi ve üretildi. Saklama kutusu olan robot, kanatları olan bisiklet, kolye ve küpelerin saklanabileceği timsah, bebek evine dönüşen kafes gibi farklı resimler çizen çocuklara, hayallerindeki oyuncaklar karne hediyesi olarak dağıtıldı.