TÜM HABERLER
Tasarım ve estetik için ‘Kent ve Tasarım: İzmir Lab’
Şehir estetiğini geliştirmek, nitelikli yaşam alanlarının oluşmasına katkı sağlamak ve çevreci tasarımlarla atıl alanları canlandırmak amacıyla çalışmalar yapan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 10 akademisyenin yer aldığı “Kent ve Tasarım: İzmir Lab” adlı özel bir platform kurdu.
İngilizce öğretmenleri için CELTA eğitim programı İzmir Ekonomi'de
İngilizce öğretmenleri, en yeni ve etkili öğretme-öğrenme yöntem ve tekniklerini, İzmir Ekonomi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen kursta, uygulamalı olarak öğreniyor. 2004 yılından bu yana CELTA eğitim merkezi olarak etkinlik gösteren İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu, Cambridge Üniversitesi’nin, İngilizce öğretmenlerinin mesleki gelişimine yönelik uluslararası geçerliliği olan sertifika programını veriyor.
Dev jüride ilk Türk
Fotoğrafçılık alanında fark yaratan çalışmalara imza atan, eserleri birçok ülkede sergilenen ve uluslararası festivallerde küratörlük yapan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Öğretim Görevlisi Emre Küheylan, dünyanın en prestijli fotoğrafçılık yarışmalarından biri olan “Uluslararası Fotoğraf Ödülleri”nin (International Photography Awards) jürisine seçilen ilk Türk oldu.
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nden ‘Yetenek Kapısı’
Öğrenci ve mezunların, işverenlere kendileri hakkında doğrudan bilgi verme imkanına sahip olacağı, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından başlatılan “Yetenek Kapısı” kariyer platformu (yetenekkapisi.org) hizmete açıldı.
İzmir Ekonomi’de Ar-Ge ve proje çağı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Yükseköğretim Kurulu’nun yayınladığı “2019 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu”na göre, Ar-Ge faaliyetlerinden üretilen projeye kadar birçok alanda başarı çıtasını yükseltti. Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen vakıf üniversitesi olan İEÜ, bir önceki yılla kıyaslandığında endüstri ile ortak yürütülen proje sayısını 13’ten 22’ye çıkardı.