TÜM HABERLER
YLSY bursu alan öğrencilere İngilizce eğitim fırsatı
Milli Eğitim Bakanlığı’nın, lisansüstü eğitim için yurt dışına gidecek öğrencilerin yabancı dilini geliştirmesi amacıyla verdiği YLSY bursundan faydalananlar, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) eğitim alıyor. Pandemi nedeniyle online gerçekleşen eğitimlerde, İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nda görev yapan akademisyenlerden 16 haftalık program boyunca ders alan öğrenciler, kısa sürede İngilizcelerini geliştirme fırsatı buluyor. Şimdiye dek birçok öğrencinin eğitim aldığı İEÜ, İzmir genelinde bu eğitimi veren iki üniversiteden biri olarak dikkat çekiyor.
Sağlıklı modanın markasını kurdu
İzmir Ekonomili moda tasarımcısı Dilara Karaca, pandemiyle birlikte doğal kumaşlardan üretilen, çok amaçlı kullanılan ve estetikten ziyade sağlığın ön plana alındığı giysilere olan yoğun talebi fırsata çevirerek kendi markasını yarattı. Terletmeyen, ekolojik ve geri dönüşüme uygun tasarımlara imza atarak “sağlıklı moda” dönemini başlatan Karaca, “in d’tales” adını verdiği markasının ürünlerini online satışa sundu.
İzmir Ekonomi’ye ‘Avrupa’ akreditasyonu
Her yıl, farklı ülkelerden yaklaşık 100 öğrenciyi misafir ederek birçok kültüre ev sahipliği yapan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Avrupa Komisyonu tarafından 7 yıl süreyle akredite edildi. Dijitalleşme, uygulamalarda şeffaflık ve uluslararasılaşma gibi farklı alanlarda, Avrupa Komisyonu’nun talep ettiği tüm kriterleri yerine getiren İEÜ, ERASMUS kapsamında anlaşma sağladığı 175 üniversiteden yabancı öğrenci kabul edebilecek ve bu üniversitelere kendi öğrencilerini gönderebilecek. İEÜ’nün uluslararası alanda yürüttüğü 5 projeye, şimdiye dek 923 bin euro (8.3 milyon lira) değerinde hibe desteği sağlanmıştı. Akreditasyon sayesinde, yeni projelere de hibe desteği verilmeye devam edecek.
İEÜ’lü enerji profesörü, ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sürdürülebilir Enerji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu, Türkiye’nin en prestijli bilim ödüllerinden biri olarak gösterilen TÜBİTAK 2020 Teşvik Ödülü’ne layık görüldü. Enerji politikalarının analizi ve enerji güvenliği gibi birçok konuda yaptığı uluslararası çalışmalarla dikkat çeken Prof. Dr. Biresselioğlu’na ödülünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takdim etti.
Kuraklığa karşı ‘yağmur suyu’ hasadı
Son 10 yılın en kurak kışlarından birini yaşayan Türkiye’de, barajlardaki su seviyesi hızla düştü. Son günlerde art arda meydana gelen yağışlara rağmen kuraklıktan İzmir de nasibini alırken; Tahtalı Barajı’nda doluluk yüzde 39’a, Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı’nda yüzde 41’e, Güzelhisar Barajı’nda yüzde 47’ye, Gördes Barajı’nda ise yüzde 3.50’ye kadar indi.
Pandemi ve deprem sonrası yeni 'mimari' trendler
Sosyal yaşamdan çalışma düzenine kadar birçok konuda hayatı etkileyen koronavirüs ve son yıllarda üst üste meydana gelen depremler, konut tasarımındaki beklentileri değiştirdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mimarlık Bölümü’nde görev yapan 3 akademisyen, değişen yaşam şartlarıyla birlikte, gelecek 20 yıl içerisinde oluşabilecek yeni trendleri anlattı, kentsel planlamaya ilişkin önerilerde bulundu.
İzmir Ekonomili Hande Arı, Türkiye’nin ilk 10’unda
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) mezunları, kariyer yolcuklarındaki başarılarıyla Türkiye’yi gururlandırıyor. İEÜ İşletme Bölümü ve Lojistik Yönetimi Bölümü’nden çift anadal yaparak mezun olan Hande Arı, Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği İstanbul Şubesi (JCI-Junior Chamber International) tarafından Türkiye’nin 10 başarılı gencinden biri olarak gösterildi.