TÜM HABERLER
İnsan Kaynakları Zirvesi İzmir Ekonomi’de
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) çalışma yaşamında fark yaratanları, profesyonellerle buluşturuyor. İnsan kaynakları yöneticileri ve çalışanlarına yönelik gerçekleştirilecek “3. İnsan Kaynakları Zirvesi”nde iş yaşamındaki atılımlarıyla dikkat çeken yöneticiler deneyimlerini aktaracak. İnsan kaynakları yönetiminde etik ana temasıyla İEÜ Kariyer Yönlendirme Merkezi ve Mezunlarla İlişkiler Ofisi tarafından yapılacak etkinlik, 19 Nisan saat 10.00’da İEÜ Konferans Salonu’nda başlayacak.
İzmir Ekonomi’nin 18. yaş gururu
Geleceği odağına alan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), kuruluşunun 18. yılını, İEÜ Balçova Kampüsü'nde düzenlenen törenle kutladı. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, gençlerin hızla değişen dünyada en büyük güvenceleri olduğunu vurgulayarak, “Okulumuz klasik üniversite anlayışından uzak, yeni dünyaya, yeni teknolojilere, yeni medyaya merak duyan gençler yetiştiriyor. Özellikle dijital teknolojilerin dünyada ekonominin ve ticaretin kaderini değiştirdiği günümüzde, yeni beyinlere, yaklaşımlara, heyecanlara ihtiyacımız var. Gençlerimiz hızla değişen dünyada en büyük güvencemiz. Onlara ne kadar iyi eğitim sağlarsak, güven verirsek, fırsat yaratırsak, yeni dünyaya o kadar hızlı uyum sağlarız” dedi.
Ekonominin duayenleri İzmir Ekonomi’de buluştu
İzmir Ekonomi Üniversitesi ve İktisat ve Toplum Dergisi işbirliğiyle “Seçim Sonrası Türkiye Ekonomisi” tartışıldı. İEÜ Balçova Kampüsü’nde gerçekleştirilen etkinliğe Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Sayan, İktisat ve Toplum Dergisi Editörü Ömer Faruk Çolak, İEÜ Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Esen konuşmacı olarak katıldı.
Minikler sporla farklılıkları aşıyor
Özel eğitim gereksinimi duyan çocuklar ve yaşıtları, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde “minik sporcu” oluyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Özel Olimpiyatlar Türkiye işbirliği doğrultusunda 10 otizmli ve 10 normal gelişim gösteren çocuk birlikte temel motor becerilerini geliştiriyor, farklılıkları aşıyor.
İzmir Ekonomi dünya üniversiteleri arasında
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından yapılan Dünya Üniversiteleri Etki Sıralaması’nda “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme”, “Sanayi, Yenilikçilik ve Altpyapı”, “Sürdürülebilir Şehir ve Yaşam Alanları” başlıklarında topluma en çok katkı sağlayan ilk 101 – 200 üniversite arasında yer aldı.
SağKal Umut Atölyeleri ziyareti
İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Aşkar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr.Gör. Burçin Önder SağKal Umut Atölyelerini ziyaret ettiler. SağKal, Sağlıkta Kalite Derneği; sağlıkla ilgili her konu ve alanda kalite konusunda bilinç ve duyarlılığı arttırmak, sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşların kaliteli mal ve hizmet üretimini ilke edinmelerini sağlamak, hizmet ve mal alımında kalite algısını yaygınlaştırmak, kaliteye yönelen kurumların süreç ve kuralları yönetirken ihtiyaç duyacakları eğitimleri vermek için kurulmuş bir dernek.
İzmir Ekonomi’ye 2019 Bilim Ödülü
Bilim Akademisi tarafından verilen Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı (BAGEP) ödülünü İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Göktuğ Karpat kazandı. Doç. Dr. Karpat, Türkiye genelinde ödül alan 43 akademisyenden biri oldu.
İEÜ’de İHA semineri yapıldı
İzmir Ekonomi Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü, öğrencileri ve Havacılık Kulübü’nün girişimiyle, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü İHA Sistemleri Koordinatörü Samet Sayın tarafından 22 Mart Cuma günü İzmir Ekonomi Üniversitesinde “İnsansız Hava Araçlarının Tarihsel Gelişimi, Kullanım Alanları ve Yasal Mevzuatı” konulu bir seminer düzenlendi.
Yaşam biçimi kanseri tetikliyor
Sağlıksız yaşam biçimi, kanser riskini tetikliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kamer Mutafoğlu, kanserden korunmanın mümkün olduğunu belirterek, “Kansere bağlı ölümlerin yaklaşık üçte biri tütün ve mamulleri kullanımı, alkol, sağlıksız beslenme, obezite ve yetersiz fizik aktivite gibi başlıca beş yaşam biçimi faktörü ile ilişkilidir. Tütün ve mamulleri kullanımı tek başına en önemli kanser riskini oluşturuyor” dedi.