TÜM HABERLER
İEÜ'lü girişimciler Glocalzone ile dünyaya açılıyor
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) girişimci gençleri tarafından kurulan ve ülkenizde bulamadığınız ürünleri, gezginler aracılığı ile yurt dışından getirtmenizi sağlayan online pazar yeri “Glocalzone”, 2018’de 1 milyon liralık değerleme ile aldığı ilk yatırımın ardından, bu kez 400 bin Euro’luk değerleme ile ikinci yatırımını aldı.
Geleceğin ihtiyaçlarına yenilikçi tasarımlar İEÜ'de konuşuldu
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fütürizm ve İnovasyon Konuşmaları “FUTURİXMİR”in ilk konuğu Dünya Tasarım Örgütü (WDO) Yönetim Kurulu Üyesi David Kusuma oldu. Tasarımın ihtiyaçlardan doğan bir gereksinim olduğunu söyleyen Kusuma, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileriyle atölye çalışması yaptı.
Çocukların internet güvenliği için harekete geçti
İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nesrin Oruç, okul çağındaki çocukların daha güvenli internet kullanabilmesi için proje geliştirdi. Fulbright Mezunlar Katılımı İnovasyon Fonu, 156 ülkeden yapılan bin 300’ün üzerinde başvuru arasında, Türkiye’den bu çalışmayı destekledi. Proje kapsamında şimdiye dek 80 öğretmen ve 331 ilkokul 5. sınıf öğrencisi çocuğa eğitim verildi.
"Futurixmir" Konuşmaları'nın ilk konuğu: David Kusuma
18 Şubat 2019 Pazartesi günü "FUTURİXMİR": İzmir Ekonomi Üniversitesi – Fütürizm ve İnovasyon Konuşmaları'nın ilk konuşmacısı WDO-Dünya Tasarım Örgütü Yönetim Kurulu üyesi ve Tupperware İnovasyon ve Tasarım Departmanı Yöneticisi David Kusuma olmuştur.
İzmir Ekonomi'den yeni nesil ekran teknolojileri
İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Özge Sağlam, yeni nesil ekran teknolojilerini araştıracak. TÜBİTAK tarafından desteklenen projeyle çok daha verimli ve dayanıklı telefon ve televizyon ekranları ile giyilebilir teknolojik ürünler üretilebilecek.
Tiroid kanserinin teşhis ve tedavisinde yenilik
İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumali Aktolun’un da aralarında bulunduğu Avrupa Nükleer Tıp Birliği Tiroid Komitesi, Amerikan Tiroid Birliği'nin (ATA) 2015 yılında tiroid kanserinin nasıl teşhis ve tedavi edileceğine dair yayınladığı uygulamanın yeni halini yayınlandı. Prof. Dr. Aktolun, "Daha önce kimse Amerikan Tiroid Birliği’nin yayınladığı rehberlere karşı çıkmamıştı. Bu bizim için büyük bir başarı oldu." dedi.
İzmir Ekonomili gençlerden münazara turnuvası
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Münazara Topluluğu, bu yıl ikincisini düzenlediği “İEÜ Open Münazara Turnuvası”yla tüm Türkiye’den üniversite ve liseli gençleri bir araya getirdi. Verilen konuları belirli kurallar doğrultusunda tartışan takımlar 2 gün boyunca hem yoğun ve düşünsel bir mücadeleye girdi hem de yeni dostlar kazandı.
Girişimci gençler yetiştirmek için eğitim aldılar
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ve Genç Başarı Eğitim Vakfı arasında imzalanan ‘Gençlerin Girişimcilik Becerilerinin Geliştirilmesi’ protokolü imzalandı. 1919 yılında faaliyetlerine başlayan Junior Achievement'a bağlı olan Genç Başarı Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Tasarım & Beceri Atölyeleri için ilk adım atıldı ve Ankara'da 7 ilden öğretmenlerin katılımı ile ‘Öğretmenler Eğitimi’ düzenlendi.
Gençlerin hedeflerine kesintisiz burs desteği
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencilerine kesintisiz burs imkânı sağlayacak. İEÜ Mütevelli Heyeti tarafından alınan karar kapsamında İEÜ’lü gençler, artık “ya bursumu kaybedersem” endişesi yaşamayacak. Öğrenciler, ön lisansta 4, lisansta 7 ve Tıp Fakültesi için 9 yıl olmak üzere burslarını kesintisiz alabilecek.