TÜM HABERLER
İzmir Ekonomi'den yeni nesil ekran teknolojileri
İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Özge Sağlam, yeni nesil ekran teknolojilerini araştıracak. TÜBİTAK tarafından desteklenen projeyle çok daha verimli ve dayanıklı telefon ve televizyon ekranları ile giyilebilir teknolojik ürünler üretilebilecek.
Tiroid kanserinin teşhis ve tedavisinde yenilik
İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumali Aktolun’un da aralarında bulunduğu Avrupa Nükleer Tıp Birliği Tiroid Komitesi, Amerikan Tiroid Birliği'nin (ATA) 2015 yılında tiroid kanserinin nasıl teşhis ve tedavi edileceğine dair yayınladığı uygulamanın yeni halini yayınlandı. Prof. Dr. Aktolun, "Daha önce kimse Amerikan Tiroid Birliği’nin yayınladığı rehberlere karşı çıkmamıştı. Bu bizim için büyük bir başarı oldu." dedi.
İzmir Ekonomili gençlerden münazara turnuvası
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Münazara Topluluğu, bu yıl ikincisini düzenlediği “İEÜ Open Münazara Turnuvası”yla tüm Türkiye’den üniversite ve liseli gençleri bir araya getirdi. Verilen konuları belirli kurallar doğrultusunda tartışan takımlar 2 gün boyunca hem yoğun ve düşünsel bir mücadeleye girdi hem de yeni dostlar kazandı.
Girişimci gençler yetiştirmek için eğitim aldılar
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ve Genç Başarı Eğitim Vakfı arasında imzalanan ‘Gençlerin Girişimcilik Becerilerinin Geliştirilmesi’ protokolü imzalandı. 1919 yılında faaliyetlerine başlayan Junior Achievement'a bağlı olan Genç Başarı Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Tasarım & Beceri Atölyeleri için ilk adım atıldı ve Ankara'da 7 ilden öğretmenlerin katılımı ile ‘Öğretmenler Eğitimi’ düzenlendi.
Gençlerin hedeflerine kesintisiz burs desteği
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencilerine kesintisiz burs imkânı sağlayacak. İEÜ Mütevelli Heyeti tarafından alınan karar kapsamında İEÜ’lü gençler, artık “ya bursumu kaybedersem” endişesi yaşamayacak. Öğrenciler, ön lisansta 4, lisansta 7 ve Tıp Fakültesi için 9 yıl olmak üzere burslarını kesintisiz alabilecek.
Alışkanlıklarınızı Dünya Sigara Bırakma Günü'nde değiştirin
İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İlgi Şemin, 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü dolayısıyla sigaranın sebep olduğu problemlere dikkat çekti. Sigaranın, dünyada ölüme sebep olan en büyük etken olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Şemin, “Sigaranın en büyük kötülüğü, zararları ortaya çıktığında çok geç olmasıdır.” dedi.
Klima, su deposu ve güneş enerji sistemleri gibi yapılar bina projelerine entegre olmalı
Binalara sonradan eklenen çatılar, güneş enerji sistemleri klima üniteleri ve su depoları, şiddetli rüzgâr ve fırtınalarda tehlike yaratıyor. Çeşitli parçaların kopma ve düşme vakaları insan hayatını tehdit edebiliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celal Kozanoğlu, bu yapıların denetime tabi tutulması gerektiğini belirtti.
Çin Yeni Yılı İzmir Ekonomi'de kutlandı
Bu yıl 5 Şubat tarihine denk gelen Çin yeni yılı, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) büyük bir coşkuyla kutlandı. İEÜ Çin Kültürü Merkezi ile İzmir Çinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından gerçekleştirilen etkinlik kapsamında İzmir’de yaşayan Çinliler bir araya gelerek düzenlenen etkinlikte, Çin ve Türk kültür mozaiği yürekleri ısıttı.
Sokak hayvanları için barınaklar
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Hayvanseverler Kulübü öğrencileri, kampüsteki yaşayan hayvanlar için yalıtımlı yuvalar ve mama istasyonları kurdu. İzmir Ekonomili öğrenci toplulukları ve İEÜ Meslek Yüksek Okulu Sosyal Sorumluluk Komitesi desteğiyle gerçekleşen proje kapsamında, kampüsteki sokak hayvanlarının daha güvenli ve sıcak bir alan ile sürekli mama ve su bulup rahatça beslenebilecekleri istasyonlara sahip olması sağlandı.