TÜM HABERLER
İZMİR’İN ELÇİLERİ İZMİR EKONOMİ’DEN
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), İzmir’in elçilerini dünyanın dört bir yayına gönderiyor. 2008 yılından bu yana İzmir’in EXPO adaylığını üstlendiği 2015 ve 2020 yıllarına yönelik yarışta 40 ülkeden 46 öğrenciye ev sahipliği yapan İEÜ, 21 Afrika ve Asyalı EXPO burslu öğrencisini Türkiye sevdalısı olarak mezun etti. Afrika, Avrupa, Asya ve Amerika kıtalarından bugüne dek 46 öğrencinin yararlandığı burs kapsamında eğitimlerini tamamlayan 21 mezun, girişimci ruhla ülkelerinde İzmir Ekonomi’yi temsil edecek.
İZMİR EKONOMİ’DE GÖRKEMLİ TÖREN
Eğitimlerini 2015 – 2016 Akademik Yılında başarıyla tamamlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim, Hukuk, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakülteleriyle Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu, Adalet, Sağlık Hizmetleri ile Meslek Yüksekokulları mezunları diplomalarını aldı. İEÜ Açık Hava Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenlerinin 2.’sinde öğrenciler keplerini fırlatarak, gurur dolu anlar yaşadı.
KEÇE ‘KADIN’I YANSITTI
Keçeden ürettikleri objelerle kadının ortaya çıkışını, hayat vermesini ve ölümünü sembolize eden İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır ve Öğretim Görevlisi Jovita Sakalauskaite Kurnaz, eserlerini Litvanya’da sergiliyor. Prof. Dr. Adanır ve Kurnaz, eserlerini Litvanya’da Kauno Kolegija Uygulamalı Sanatlar Üniversitesi Sanat Galerisi’nde beğeniye sundu.
YAŞAM İÇİN ‘DİKKAT’
Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Eyüp Sabri Ercan, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu’nun (DEHB) oluşumunda yüzde 80 – 90 oranında genetiğin rol oynadığını, tedavi edilmemesi durumunda akademik başarısızlıktan madde bağımlılığına dek pek çok sorunu beraberinde getireceğini söyledi.
‘GÖZ SAĞLIĞINDA KALİTEYE ÖNCELİK’
Sıcak yaz günlerinde güneş ışığının etkisi hissedilirken, kalitesiz güneş gözlükleri tehlike saçıyor. Uzmanlar, göz sağlığının korunması için kaliteli ve uzman görüşü alınarak güneş gözlüğü seçilmesi gerektiğini, özellikle 11.00 – 16.00 saatleri arasında uzun süre güneş ışığının etkisi altında kalınmamasını öneriyor.
‘RENKLİ YAŞAMA SİYAH YOLLARDAN GİDİYORLAR’
Vatanlarını terk etmek zorunda kalıp bilmedikleri hayatlara adım atmak zorunda kalan Suriyeli mültecilerin yaşadıkları, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinin çalışmalarına yansıdı. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Son Sınıf Öğrencileri Emir Kalaycı ve Volkan Şekerli, “Renkli pencerelerden simsiyah gerçeklere bakmak’’ başlıklı projelerinde, Çeşme kıyılarından Yunanistan’a doğru gitmek için denize açılan Suriyeli mültecilerin dramlarını aktardı. Kalaycı ve Şekerli, mültecilerin renkli bir yaşama yol almak için simsiyah yollardan yürüdüğüne dikkat çekti.
‘LYS’DE KENDİNE GÜVENEN BAŞARIR’
Üniversite adayları için Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) maratonu hafta sonu başlıyor. Bir milyon 600 bini aşkın öğrenci 18 Haziran’da Sosyal Bilimler, 19 Haziran’da Matematik ile 25 Haziran’da Fen Bilimleri, 26 Haziran’da da Edebiyat – Coğrafya sınavlarına katılacak. Uzmanlar ise öğrencilerin olumsuz ve yararsız düşüncelerden uzaklaşması gerektiğini, bilgilerine güvenmenin başarıyı getireceğini belirtiyor.
İZMİR EKONOMİ’DE TASARIM ŞOVU
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri, eğitimlerini “Metamorfoz” başlıklı sergi ve defileyle tamamladı. Endüstriyel Tasarım, Mimarlık, Görsel İletişim, İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümlerinin sergisi ile Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencilerinin defilesi büyük beğeni topladı.
İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde öğrencilerin final sergisini İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan ve konuklar gezdi. Başkan Demirtaş ve Rektör Prof. Dr. Muğan daha sonra İEÜ Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencilerinin defilesini izledi, final coşkusunu birlikte yaşadı.
CAN KURTARAN RALLİ!
Bu ralli hayat kurtarmaya adandı. Geleceğin paramedikleri, “1. EKO – Üni Rallisi”’nde mesleki bilgi ve becerilerini sınadı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, sedye üzerinde su dolu kabı taşırmadan, topları düşürmeden hızlı ve dikkatli taşımaya çalıştı. Kendilerini hastaya en hızlı ve güvenli müdahaleyi yapmaya adadılar. Öğrenciler ralli sırasında hem eğlendi hem de zorlu şartlar altında insan hayatı kurtarmanın bilincine vardı.
İEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Öğretim Görevlisi Nursun Üstünkarlı, ralliyi öğrencilerin mesleki bilgi ve görgülerini arttırmak amacıyla düzenlediklerini belirterek, “9 ekibimiz 2 parkur içerisindeki 9 istasyonda yarıştı. İlk parkurda yarışmacılarımızın bilgi ve deneyimlerini ekipman üzerinde kullanma becerisini değerlendirdik. Burada ekip içerisinden bir kişinin hasta olması istendi.
KARNE ÇOCUĞUN GELİŞİMİNE ARAÇ
Okul öncesi, ilköğretim ve ortaokul sıralarında eğitim gören 17 milyon 500 bini aşkın öğrenci karne almaya hazırlanıyor. Öğrenciler, 3 aylık tatilleri için gün sayarken uzmanlar, karnelerin çocukların kendilerini hangi alanlarda geliştirmesi gerektiğini aktaran kaynak olduğunu belirtiyor.