TÜM HABERLER
ÖĞRETMENLERE TOPLUMSAL CİNSİYET EĞİTİMİ
Öğretmen adayları, kadına şiddete karşı bilinçleniyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sürekli Eğitim Merkezi (EKOSEM) Müdürü Doç. Dr. Nesrin Oruç Ertürk öncülüğünde başlatılan proje kapsamında, 47 aday öğretmene toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen dil kullanmaları anlatılıyor.
İZMİR EKONOMİ’NİN AKILLI BİNASINA ‘A’ SINIFI ÖDÜL
Eğitim dili İngilizce olan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), öğrencileri için oluşturduğu ve akıllı sınıfla donattığı yeni binası Yabancı Diller Yüksekokulu “Gümüş A’ Tasarım Ödülünü kazandı. İtalya’da gerçekleştirilen ve uluslararası jürinin oy verdiği A' Tasarım Ödülleri ve Yarışması’nda yer alan İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Binası, büyük jüri tarafından Mimarlık, Bina ve Strüktür Tasarımı Kategorisinde ödüllendirildi. Ödül ile uluslararası platformda İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin tasarım mükemmelliği tescillendi.
İZMİR EKONOMİ’DEN ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), mühendislik alanında Kore İleri Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (KAIST) ile el sıkıştı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Can Muğan ile KAIST Rektörü Prof. Dr. Kang Sung Mo arasında işbirliği anlaşması imzalandı. İşbirliği kapsamında, akademisyen ve öğrenci değişimi gerçekleştirilecek. Ayrıca, KAIST Üniversitesi’nden mühendislik alanından öğretim üyesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesine dâhil olacak.
ENGELLİLERİN EĞİTİMLE İMTİHANI
Türkiye’de 8,5 milyon engelli birey bulunuyor ancak engelli grubunun yüzde 97’si eğitim olanaklarından yoksun kalıyor. Engelli bireyin sürekli eğitim alması gerektiğini belirten uzmanlar, kaynaştırma eğitim için okul arayan ailelerin kurumların kapısından çevrildiğini kaydediyor.
İZMİR EKONOMİLİ MÜHENDİSLER İTOB'DA KEŞİFTE
İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi öğrencileri, İzmir Ticaret Odası Organize Sanayi Bölgesi (İTOB) ve İzmir Bilimpark'ta incelemelerde bulundu, bölgede bulunan firmaların yöneticileriyle bir araya geldi, yeni projelerin ilk adımları atıldı. Öğrencileri karşılayan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve İTOB Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, bölgede 360 fabrikanın bulunduğunu belirterek, "Umarım mezuniyetinizin ardından burada fabrika sahibi olursunuz ya da İzmir Bilimpark'ta proje geliştirirsiniz" dedi.
İZMİR EKONOMİLİ GENÇLİKTE İŞ VAR
İzmir Ekonomi Üniversitesi, TÜSİAD tarafından gerçekleştirilen “Bu Gençlikte İş Var” Yarışması’nda en çok girişimci projeyle “Girişimcilik Bayrağı”nı 2. kez göndere çekerken, yarışmanın büyük finalinde 3.’lük kazandı. İş fikrine güvenen 3 bin 195 üniversite öğrencisinin bin 292 projeyle katıldığı yarışmada, İEÜ Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğrencisi Nurdan Boğa ve ekip arkadaşı Yağmur Boğa “Sen Fısılda Dünya Duysun” adlı projesiyle İzmir Ekonomi’ye üçüncülük hediye etti.
DUYGULARIN YENİ DİLİ 'EMOJİ'
Günümüz gençleri sosyal medya üzerinden duygularını ifadelerle anlatıyor. Kendilerine yeni bir dil yaratan gençler, sevinçlerini, hüzünlerini, öfkelerini “emoji”lerle (resimli karakter) aktarıyor. Uzmanlar, günümüz dilinin ifadeler olduğuna dikkat çekerek, gençler arasında yeni bir dilin oluştuğunu vurguluyor.
İZMİR EKONOMİ'DEN ENGİNARIN FARKLI TATLARI
İzmir Ekonomili genç şefler, enginardan yeni tatlar yarattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından bu yıl 2.'si gerçekleştirilen Uluslararası Enginar Festivali'nde geleceğin şefleri, enginardan cupcake, macoron, kokoreç, limonata, reçel, suşi gibi birbirinden farklı ürünleri festival konuklarına sundu. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan da, öğrencilerin yaptığı ürünleri alarak, tattı, yenilikçi tariflere tam not verdi.
YAT İÇMEKÂN TASARIMININ ADRESİ İZMİR EKONOMİ
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri, içmimarlık stüdyosu dersi kapsamında 21 metrelik yelkenli teknenin tasarımını yaptı. Kullanıcının isteklerini dikkate alarak tekneye şekil veren öğrenciler, projelerini jüriye sundu. Jüri toplantısına konuk olan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, öğrencilerin sunumlarını dinledi, onlara tam not verdi.