TÜM HABERLER
KEÇE ‘KADIN’ İÇİN DİLE GELDİ
Dişiliğin, hayatın sürmesini simgeleyen kadın, keçeyle anlatılacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır ve Öğretim Görevlisi Jovita Sakalauskaite Kurnaz, keçeden ürettikleri objelerle kadının ortaya çıkışını, hayat vermesini ve ölümünü sembolize edecek. Sergi, Mayıs ayında Litvanya’da Kauno Kolegija Uygulamalı Sanatlar Üniversitesi Sanat Galerisi açılacak.
ÖĞRENCİLER SÜPER KAHRAMAN YARATACAK
Öğrenciler, kötülüklere, şiddete, çevre kirliliğine karşı dünyaya iyilik ve güzellik getirecek kendi süper kahramanlarını yaratacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen 4. Dünyayı Kurtaran Süper Kahraman Tasarım Yarışması'nda orta öğretim çağındaki öğrenciler, insanlığa yardım edecek kahramanlar tasarlayacak.
ÖĞRENCİLERDEN KONFORLU TATİL İÇİN TASARIM
Tatilciler aradığı konforu, İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerinin bungalov evler için tasarladığı mobilyalarda bulacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstriyel Tasarım ile İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri öğrencileri 8 farklı bölge için düşündükleri bungalov ev mobilyaları, MODEKO 2016 27. İzmir Mobilya Fuarı’nda yerini aldı. 28 Şubat’ta son bulacak fuar kapsamında öğrenciler, deniz kenarı, Yedigöller, Likya Yolu’nda kullanılacak bungalovlar için geliştirdikleri farklı tasarımlarıyla fuar katılımcılarına alternatif ürünler sunuyor.
SARI ÇİZGİLERDEKİ ENGELLER TEHLİKELİ OLMAYACAK
Görme engellilerin ulaşımını sağlamak için kaldırımlara çekilen sarı ve kabartmalı bantlar artık daha güvenli olacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi girişimci gençleri tarafından hazırlanan “HandyHelp” engelli yolundaki işgalleri, kullanıcısına bildirecek. Böylelikle olası kazaların önüne geçilecek.
CEBİMİZDEKİ TEHLİKEYE DİKKAT!
Hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer alan ve çocuklarımıza oyalanması için verdiğimiz cep telefonları, onlarda hiperaktivite ve dikkat eksikliği gelişme riskini artıyor. Özellikle gelişmekte olan çocukların beyinlerinin radyo frekans radyasyonuna çok duyarlı olduğunu belirten uzmanlar, cep telefonlarıyla konuşma sürelerinin kısaltılmasını ve kulaklık kullanılmasını öneriyor.
MEZUNİYETE BİR ADIM İZMİR EKONOMİ’DEN
Mezuniyete hazırlanan lise son sınıf öğrencileri hayallerindeki mezuniyet kıyafetlerine kavuşuyor. Üniversite adayı olan gençler, liseye veda töreni için özendikleri kıyafetlerini tasarlayarak ödüllerin sahibi oluyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü tarafından İzmir’de eğitim gören lise öğrencilerine yönelik yapılan “3. Liseler Arası Moda Tasarımı Yarışması”nda hayaller sergilenecek.
YGS’DEN ÖNCE MESLEKLERİNE KARAR VERDİLER
Zorlu sınav maratonu içerisinde yer alan lise son sınıf öğrencileri, geleceğin mesleklerini yerinde öğrendi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Konferans Salonu’nda gerçekleşen “YGS Öncesi Meslek Tanıtım Etkinliği”’nde öğrenciler, akademisyenlere ilgi duydukları mesleklerin eğitimini ve kariyer imkânlarını sordu. Ders uygulamaları hakkında bilgi alan öğrenciler, bir gün boyunca ‘üniversiteli’ olurken sınav kaygısını da nasıl aşacaklarına yönelik bilgi aldı.
KUŞAKLAR ARASI İŞ YAŞAMI İZMİR EKONOMİ’DE
Çalışma yaşamında kuşaklar arası iletişim, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) konuşulacak. İnsan kaynakları yöneticileri ve çalışanlarına yönelik gerçekleştirilecek “1. İnsan Kaynakları Zirvesi”’nde kuşaklar arası çalışma sistemlerinde değişimler masaya yatırılacak. Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Ege Şubesi işbirliğiyle, 10 Mart’ta yapılacak zirvede, gençlere iş görüşmelerinde mülakat örnekleri de tiyatral olarak sunulacak.
AMELİYATTA İLETİŞİMİN GÜCÜ YAŞAM KURTARIR
Hastaların yaşamlarına devam edebilmek için dönüm noktasını yaşadıkları ameliyathanelerde hemşireler ‘Biz de ekibin parçasıyız’ diyor. Avrupa Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Günü’nü kutlayan hemşireler, sağlık hizmetlerinin akmaması için cerrah, hemşire, cerrahi asistanlar ve anestezistlerden oluşan ameliyathane ekiplerinde iletişimin gücüne dikkat çekiyor.
EVLERDEKİ BİLİNMEYEN TEHLİKEYE ‘DUR’ DEYİN!
Evlerinizin toprak ile temas eden yüzeylerini, su ve kanalizasyon borularının geçtiği yerlerdeki çatlakları ve açıkları onarın. Bu açıklar nedeniyle doğal radyasyon “radon”a maruz kalırken, akciğer hastalıkları kapımızı çalıyor. Uzmanlar, yalıtımın yanı sıra Radon gazının bina içindeki oranları azaltmak için evlerin havalandırılmasına özen gösterilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.