TÜM HABERLER
TEHLİKELİ MADDEYE, ‘İZMİR EKONOMİ’ GÜVENLİĞİ
Tehlikeli madde güvenlik danışmanları, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) yetişiyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yetkilendirilen ilk üniversite olan İEÜ’de gerçekleştirilen eğitimlerle yetişen adaylar, bakanlığın sınavının ardından danışman olarak hizmet veriyor. İEÜ Sürekli Eğitim Merkezi (EKOSEM) bünyesinde49 saat boyunca verilen eğitimler, alanında uzman akademisyenler tarafından gerçekleştiriliyor.
GELECEK BİLİM VE TEKNOLOJİDE
İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, deneyimlerini üstün yetenekli çocuklarla paylaştı. Alsancak Meliha Özakat İlköğretim Okulu binasında, 540 öğrenciye hizmet veren Konak Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin konuğu olan Başkan Demirtaş, çocuklara hayallerin peşini bırakmamalarını tavsiye etti. Başkan Demirtaş, binada eğitim alan öğrencilerin derslerine de katıldı.
Bugünün öğrencilerinin geleceğin bilim ve teknolojilerini üretecek bilim insanları olduğunu vurgulayan Başkan Demirtaş, “Bugün Türkiye, dünyanın en gelişmiş 20 ülkesi arasında 17. sırada bulunuyor. Ülkemiz, sizlerle ilk 10 ülke arasına girecektir. Bilim ve teknoloji çok önemli ve ülkemizin parlak geleceğinde bilim ve teknolojiyi üretecek olan gençlerimizdir” dedi.
GEMİLER TASARIMIN GÜCÜYLE ŞEKİLLENECEK
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), İstanbul Boğaziçi deniz taşımacılığına tasarımla yeni bir soluk getiriyor. İEÜ EKOTAM Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından gerçekleştirilecek proje kapsamında Dentur Avrasya’nın 14 çift başlı yeni teknelerininiç tasarımlarıyapılacak. Proje, gelecek yıl hizmete girecek veyeni nesil tekneler, İstanbul Boğazı’nınyolcularını taşıyacak.
ZEYTİNYAĞINDA SAĞLIK BULMAK İÇİN DİKKAT!
Akdeniz mutfağının vazgeçilmezi zeytinin yağa dönüşme süreci yaşanırken,şeffaf cam şişelerde ve özellikle pet ambalajlı zeytinyağı alımlarından uzak durulması öneriliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mezunu ve Özem Zeytinyağları Kurucusu Mehmet Özgü Manisalı, ürünün bekledikçe bozulduğunu, sağlığa yararlı fenolik bileşenlerin kaybolduğunu vurguladı.
TESLA BÜSTÜ İZMİR EKONOMİ’DE
Sırbistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve ABD Tesla Bilim Vakfı tarafından İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne (İEÜ) bağışlanan Nikola Tesla büstü, yaratıcı ruhun gücünü temsil edecek. Elektrik üzerine yaptığı sayısız deneyler ve buluşlarıyla tanınan Tesla, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde bilim dünyasına ışık saçacak.
İHTİYACIN HARİTASI YARDIM İÇİN YOL GÖSTERİYOR
İhtiyaçlar “haritayla” sahiplerine ulaşıyor. Kurucuları arasında Oyuncu Mert Fırat’ın yer aldığı www.ihtiyacharitası.org web adresi üzerinden Türkiye’nin her bölgesinden farklı ihtiyaçlar için yardım çağrısı yapılıyor. Yaklaşık bir ayda 10 bin gönüllüye ulaşan sitede, 3 bin 500 kişinin ihtiyacı girildi ve bunların 2 bin yaklaşık 2 bin 500’ü karşılandı. Mont, ayakkabı ve çanta yardımı çağrısından cami halısına dek çeşitli ihtiyaçlar yardımseverlerin desteğiyle sahiplerine ulaşıyor.Yardım çağrılarına yanıtlar her geçen artıyor.
'SINAV ÖNCESİ MORALİNİZİ YÜKSELTİN’
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 8. sınıftaki 1 milyon174 bin 427öğrencinin katılacağı merkezi ortak sınavlar öncesi hem ailelerde hem de çocuklarda kaygılar yükselirken uzmanlar, morallerini yüksek tutmalarını ve olumlu bakış açısını korumalarını öneriyor.
ANTİBİYOTİK DİRENCİNE KARŞI ORTAK TAVIR ALINMALI
Antibiyotik direnci ciddi sağlık sorununa dönüşürken, Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de günde bin kişiye düşen günlük doz tüketim miktarı yüzde 42,28 oranına yükseldi. Bu durum, Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında tüketimin çok yüksek olduğunu ortaya koydu. Aynı oran ise, Belçika'da 28,4, Bulgaristan'da 18,2, Avusturya'da 14,9, Almanya'da 14,5, İngiltere 18,6 düzeyinde. Uzmanlar, antibiyotik direncinin her gün geliştiğini, önlem alınmaması durumunda “yarının çok geç” olabileceğini belirtiyor.
YENİ DÜNYAYA DOĞRU GİRİŞİMCİLİK
Uluslararası Rotary 2440. Bölge semineri, girişimcilikte farklı bakış açılarının tartışıldığı "Yeni Dünya" başlığı altında İzmir Ekonomi Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. Konferansta Buca Rotary Kulübü Başkanı Ersan Odaman, Yoga Eğitmeni Melis Karacasulu, Ryla Ana Komite Başkanı Ulaş Birant, Uluslararası Rotary 2440 Bölge Interact Komite Başkanı Banu Türkeli Baysak, Eğitim ve Organizasyonel Gelişim Lideri Niyazi Koçak konuşmacı olarak katıldı. Baydöner’in CEO’su Ferudun Tuncer de, kurduğu markanın genişleme sürecini ve girişimcilik serüvenini anlattı.