TÜM HABERLER
AKILLI EĞİTİME AKILLI BİNA
Eğitim dili İngilizce olan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), öğrencileri için oluşturduğu ve akıllı sınıfla donattığı yeni binası Yabancılar Diller Yüksekokulu’nda hizmet vermeye başladı. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim üyeleri tarafından tasarlanan bina, yabancı dil öğrenme sürecini yansıtıyor. Binada tüm sınıflar, etkileşimli projeksiyon, all-in-one PC, mikrofon, akıllı tahta ile donatıldı.
TASARIM SERAMİĞE HAYAT VERİYOR
Şaraplar sıcaklaşıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Mezunu Ceren Cengiz, “Phyre Sıcak Şarap Seti” adını verdiği tasarımıyla sıcak şarap severlere pratik çözümler üretti. Ulusal Öğrenci Ambalaj ile Uluslararası Dünya Tasarım yarışmalarında ödül kazanan Cengiz, seri üretimini gerçekleştirdiği Phyre Sıcak Şarap Seti'ni kullanıcıların beğenisine sunacak. Cengiz, elde ettiği gelirin bir kısmını çocuklara tasarım ve seramik eğitimi vermek için kullanacak.
İZMİR EKONOMİ, 15. KEZ KAPILARINI AÇTI
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 15. Yılına ulaştığı 2015 – 2016 Akademik Yılı’nda 8 bin 354 öğrencisiyle eğitime başlamanın gururunu yaşıyor. Yeni akademik yılın ilk töreni, İEÜ Tören Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı. Törende, İEÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, akademisyenler, mezunlar ve öğrenciler, saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.
GELİR DAĞILIMINDA İZMİR GERÇEĞİ
İzmir Ekonomi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Yetkiner, İzmir'in gelir dağılımında ülke ortalamasının altında olduğunu, Ankara ve İstanbul’a nazaran sosyal politikalara ve daha yüksek gelir transferine ihtiyaç duyduğunu söyledi. Prof. Dr. Yetkiner, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2014 yılı Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması'nın bölgesel sonuçlarını değerlendirdi.
TURİZMİN DEVLERİ İZMİR EKONOMİ’DE
İzmir Ticaret Odası (İTO) tarafından gerçekleştirilen ve destekçileri arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) yer aldığı "Tourİzmir Zirvesi" katılımcıları İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrenci şefleri tarafından hazırlanan geceye katıldı. 26 ülkeden 72 uluslararası turizm birliği, havayolu şirketi yöneticileri, tur operatörü, seyahat acentesi ve kongre planlayıcısı, gece öncesinde İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni gezdi. Konuklar, Eğitmen Şef Merve Burcu Akbulut yönetiminde İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü 3. sınıf öğrenci şeflerin hazırladığı Türk mutfağına özgü yemekleri tattı. Etkinlikte, İEÜ Eğitmen Şef Yrd. Doç. Dr. Pierre Raffard Türk mutfağı ve Eğitmen Şef Işık Gülçubuk da Türkiye’de Şarap Üretimi hakkında sunum yaptı.
MEVSİM GEÇİŞLERİ HASTA EDİYOR
Sonbaharla birlikte hava koşullarındaki ani ve kısa süreli değişimler vücut direncini düşürerek, hastalıkların kapıyı aralamasına yol açıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Huriye Vural, Türkiye’nin mevsimsel farklıları daha yoğun şekilde yaşadığını belirterek, “Bu durumdan etkilenen bağışıklık sistemi, vücut direncini düşürerek hem bedensel hem de ruhsal hastalıkların ortaya çıkma riskini arttırıyor” dedi.
OKUL KÂBUS OLMASIN
Eğitim hayatına yeni başlayan çocuğunuz uyum sorunu yaşayabilir. Uzmanlar, bu sürecin kâbusa dönüşmemesi için doğru yönetilmesi ve çocuğa okula gitmenin bir zorunluluk değil gelişimine fayda sağlayacağının anlatılması gerektiğine dikkat çekiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Görevlisi Songül Özgün, ebeveynlerin ve öğretmenlerin tutum ve davranışlarının çocuğun okulu sevmesinde etkili olduğunu, ‘okula git de senden kurtulayım’ gibi ifadelerin çocukta olumsuz düşüncelerin gelişmesine neden olacağını söyledi.
SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN KALBİNİZE İYİ BAKIN!
Vücudun gerekli besini ve oksijenini pompalayan, durmaksızın çalışan kalbin sağlıklı kalması için fazla kiloların atılması, sigara içilmemesi ve hareketli bir yaşama geçilmesi gerekiyor. İstatistiklere göre, Türkiye’de kalp ve damar rahatsızlıkları ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alırken 2014 yılındaki ölümlerin yüzde 40’ından dolaşım sistemi hastalıkları sorumlu oldu.
İNTERNETTEN GÜVENLİ ALIŞVERİŞİ SEVDİK!
Türkler, internet üzerinden alışverişi sevdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre internet üzerinden mal veya hizmet siparişi verme ya da satın alma oranı yüzde 33,1 oldu. Alışveriş yapanların yüzde 57,4’ü giyim ve spor malzemesi, yüzde 27’si seyahat bileti, araç kiralama, yüzde 25,5’i ev eşyası, yüzde 22,4’ü elektronik araçlar, yüzde 18,4’ü de kitap, dergi satın aldı. İnternet alışverişleri artınca hukuksal düzenlemeler de beraberinde geldi. Artık Türkiye’de internet alışverişi daha güvenli gerçekleşiyor.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÇOCUĞU GELİŞTİRİYOR
Okul öncesi dönemde iyi bakım ve eğitim alan çocuklar ergenlik ve sonrasında özgüveni yüksek, yaratıcı ve üretken bireylere dönüşüyor. Aileler, ‘evde büyükannemiz var’, ‘bakıcı tutarım’ diye düşünebiliyor, bazen de maddi imkânsızlıklarla çocuklarını okul öncesi eğitime göndermeme kararını verebiliyor. Uzmanlarsa, 0-6 yaş arasında verilen eğitimin çocuğun sosyal, duygusal, dil, fiziksel ve bilişsel alanlarda gelişimini desteklediğine dikkat çekerek, “Okul öncesi eğitim şart” diyor.