TÜM HABERLER
‘TEMİZLİK’ GRİPTEN KORUYOR
Soğukların kapıları çaldığı bugünlerde grip, nezle gibi hastalıklara yakalanma oranları da hızla artıyor. Mikroplarla mücadele ve bulaşıcı hastalıkların tedavisi için büyük kaynaklar harcanırken, uzmanlar sık sık tekrarlanan bu hastalıklardan temizliğe önem vererek korunabileceğini vurguluyor.
İZMİR EKONOMİ’DE DOĞAN TURHAN’IN İSMİ YAŞIYOR
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Lojistik Bölümü’nde okuyan başarılı öğrenciler, Doğan Turhan Bursu ile öğrenimlerini sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen ile Doğan Turhan’ın oğlu Engin Turhan arasında öğrencilere başarı bursu ve öğretim üyelerine araştırma desteğini sağlanacak protokolün imzalanmasının ardından 10 öğrenci burs almaya hak kazanmıştı. Bu yılda da 12 öğrenci yine Doğan Turhan Bursu’yla eğitimlerine devam edecek.
ÇİN’E İZMİR EKONOMİLİ DOSTLUK ELÇİSİ
İzmir Ekonomi Üniversiteli Çağatay Kırmızıay, Türkiye ve Çin dostluk elçisi seçildi. Çin Ankara Büyükelçiliği tarafından organize edilen Türkiye ve Çin Dostluk Elçileri etkinliği kapsamında Kırmızıay, Pekin, Şanghay ve Ningxia kentlerinde eğitim ve kültür programlarına katılacak. Kırmızıay, hem Türk kültürünü aktaracak hem de Çin eğitim ve kültürünü yakından öğrenecek.
SAĞLIKLI YİYECEKLER İÇİN “İÇERİĞE” DİKKAT
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), salam, sosis, sucuk, jambon gibi işlenmiş etlerin insanlarda bağırsak kanserine yakalanma ihtimalini arttırdığını açıkladı. Özellikle çocukların sosis, sucuk gibi işlenmiş gıdalara ilgi duyduğuna dikkat çeken uzmanlar, ailelere et yüzdesini bildikleri ürünleri almalarını tavsiye ediyor.
BEL FITIĞI YAŞAM KALİTESİNİ DÜŞÜRÜYOR
Çalışma koşulları, mevsiminin getirdiği hareketsizlik, spor yapmama gibi etkenler kas ve eklem problemleri yaratarak, bel fıtığı oluşumunda etkili oluyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 21-30 yaş arası sağlıklı kişilerin yüzde 33'ünde bel fıtığı sorunu oluştuğu belirlendi. Kadınlarda bel fıtığı ise, erkeklerin neredeyse 2 katı sıklığında görüldü.
İZMİR EKONOMİ’DE ULUSLARARASI EĞİTİM
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 15. yılında uluslararası öğrencileriyle dikkat çekiyor. 23’ü Avrupa Birliği ülkesinden 156 üniversiteyle anlaşması bulunan İEÜ, bu dönem 80 Erasmus öğrencisine de ev sahipliği yapıyor. İngilizce eğitimin verildiği ve akıllı sınıflarıyla eğitimde öncü olan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde bu güne dek 537 yabancı öğrenci ağırlandı.
‘AVRUPA ARIYOR BİZ EZİYORUZ’
Avrupa’nın aradığı mantarlar Belgrad Ormanı’nda eziliyor. Türkiye’deki tek mikolog (mantar uzmanı) Jilber Barutçiyan, Türkiye’de yaklaşık 15 bin tür mantar olduğunu belirterek, 3 bin Euro’luk en değerli mantar türlerine önemsizce yaklaşıldığını söyledi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Atölye Dersi’ne katılarak geleceğin şeflerine mantarlarla ilgili önemli bilgiler veren Barutçiyan, “Eylül’de Belgrad ormanlarında yürürken insanların 25 yıldır Avrupa’da aradığı mantarlara ‘bu ne’ deyip tekme attığını gördüm” dedi.