TÜM HABERLER
İZMİR BİLİMSEL ARAŞTIRMALARDA İSTİKRARLI
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ve İzmir Bilimpark’ta incelemelerde bulundu. Göreve geldiğinden bu yana ilk kez bir üniversiteyi ziyaret ettiğini belirten Prof. Dr. Ergin, “Gerçekten bir üniversite hayal et ve bunun nasıl olması gerektiğini anlat deseniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi bunun yüzde 99’unu dolduruyor” dedi.
SINAVLARA KENDİ YÖNTEMLERİNİZLE HAZIRLANIN
Her bir öğrencinin dersi anlama kapasitesinin farklı olduğuna dikkat çeken uzmanlar, sınavlara hazırlanan öğrencileri ders çalışma sistemlerinde kendi yöntemlerini belirlemeleri konusunda uyarıyor. Öğrencilerin çoğu zaman “anlamıyorum” diyerek pes ettiğini belirten İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Görevlisi Songül Özgün, her bireyin farklı şekilde öğrendiğini, ders çalışmayı engelleyen durumların kontrol altına alınabileceğini söyledi.
İTO EĞİTİM VE SAĞLIK VAKFI ÜYELERİ 2016'YI KARŞILADI
İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin (İEÜ) kurucusu, 27 yılı geride bırakan İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı, üyeleriyle yeni yıl balosunda 2016’yı karşıladı. İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın ev sahipliğinde İEÜ Konferans Salonunda düzenlenen baloda üyeler, danslar, şarkılar eşliğinde birlik, beraberlik ve mutluluk dilekleriyle eğlendi. Başkan Demirtaş ile yönetim kurulu üyeleri, yeni yıl pastasını kesti. Baloya, İTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, İEÜ 2001-2011 Yılları Rektörü Prof. Dr. Attila Sezgin, İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı üyeleri ve eşleri ile konuklar katıldı.
KADINA ŞİDDETE KARŞI BİLİNÇLENME EĞİTİMİ
Öğrenciler, kadına şiddete karşı bilinçleniyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EKOSEM) Müdürü Doç. Dr. Nesrin Oruç Ertürk öncülüğünde başlatılan proje kapsamında İzmir Salih Dede Lisesi’nde 3. sınıfta eğitim gören 80 kız öğrenci, şiddetten korunma yollarını, kendilerini tanımayı ve sosyal farkındalık oluşturmayı öğreniyor.
İZMİR EKONOMİ’YE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLÜ
Türkiye’nin ilk yerli üretim 3 boyutlu yazıcısı,Türkiye Bilişim Derneği’nce verilen "Bilişim 2015 Hizmet ve HizmetÖdülleri Yenilikçi Projeler" ödülünü aldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin (İEÜ) teknoparkı olan İzmir Bilimpark'ın ilk firmalarından Tesla Teknik tarafından üretilen ve danışmanlığını İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aşkar’ın üstlendiği Bigg adlı 3 boyutlu yazıcı, yenilikçi proje seçildi. Prof. Dr. Aşkar ve Telsa Teknik Yöneticisi Gökhan Şener, ödülüTürkiye Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Salih Özçiftçi’nden aldı.
İZMİR EKONOMİ’DEN 2016’YA DOĞRU MODA RÜZGÂRI
İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri, Agora Alışveriş Merkezi’nde moda şöleni yaratmaya hazırlanıyor. Genç tasarımcılar, 2015 Güz Dönemi Defilesini25 Aralık, Cuma günü saat 18.00 ve 20.00’de iki bölüm halinde beğeniye sunacak.
İZMİR EKONOMİ’YE AMERİKALI BİR PATRNER DAHA
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Georgia State Üniversitesi (GSU) ile gerçekleştirdiği işbirliği doğrultusunda ortak lisans programı, yaz okulu ve öğrenci-akademisyen değişimi yapılacak. İEÜ Mütevelli Heyet Salonu’nda gerçekleşen törende İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen ve Georgia State Üniversitesi (GSU) Rektörü Prof. Dr. Mark Becker, 2016 yılında başlayacak protokolü imzaladı.
EN LEZZETLİ KONGRE
Dünya Gurme Şehirler Birliği üyesi İzmir'in lezzetleri, Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi'nde masaya yatırıldı. Fuar İzmir'deki kongre, renkli görüntülere sahne oldu. Dünya Gurme Şehirler Birliği Başkanı Jean MichelDaclin, İzmir'deki çok zengin mutfak potansiyelinin şehrin tanıtımında mutlaka kullanılması gerektiğini söyledi.