TÜM HABERLER
SÜMERBANK ÇALIŞANLARINDAN 15 YIL SONRA GELEN "ÖZÜR"
Yakın tarihimizin anılarında yer eden Sümerbank kumaşları, elbiseler, ev tekstil ürünleri İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü tarafından gerçekleştirilen "Bir Ulusu Giydirmek: 1956 – 2000 Yılları Arası Sümerbank Desenleri” sergisi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde açıldı. Serginin açılışına katılan Halkapınar Sümerbank eski çalışanları tarihin yeniden canlanması, sahip çıkılması karşısında gözyaşlarını tutamadı ve 15 yıl sonra İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş'tan özür diledi.
MUTFAKLAR ‘AKILLANACAK’
‘Evden çıktım ocak açık mı kaldı, çocuğum evde tek başına yemek yapmak istedi ona sesli/görüntülü nasıl destek olabilirim, yemek yaparken kapı çaldı, kim geldi’ gibi sorular, İzmir Ekonomili gençlerin geliştirdiği ‘KitchConn’ projesiyle cevap buluyor. Yazılım ve donanım ağırlıklı sistemde mutfaklar akıllı hale geliyor. Böylece mutfakta zaman geçirmek konforlu, güvenilir ve tasarruflu olacak.
EKONOMİYİ HEYECANLANDIRACAK HİKÂYE ARANIYOR
Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Türkiye’nin genç ve dinamik insanlarını heyecanlandıracak hikâyeye ihtiyacı olduğunu, özellikle istikrarsızlık ortamının biran önce sona ermesi gerektiğini söyledi. Dinamik Toplumlarda Uluslararası Yönetim Geliştirme Derneği (CEEMAN) tarafından “Güneydoğu Avrupa İş Dünyasının Günümüz ve Geleceğe Dönük İhtiyaçları ve Yönetici Eğitimi Yansımaları Forumu”, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
ZAYIFLARKEN SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN!
Türkiye sağlıklı yaşamdan uzaklaşıyor ve her yıl obezite oranları artıyor. Yetersiz fiziksel aktivite, düzensiz, dengesiz beslenme, sigara ve alkol tüketimi gibi sebeplerle kilo alımında artış yaşanıyor. Zayıflamak için başvurulan yöntemler ise obezleri, ölüme sürüklüyor. Uzmanlar, kilodan kaçarken ‘sözde’ ilaç ve yöntemlerden uzak durulması konusunda uyarıyor
YÖK’TEN BAŞARIYA KUTLAMA
İzmir Ekonomi Üniversitesi 2015 – 2016 Akademik Yılı kapsamında fakültelere birincilikle yerleşen öğrencilere, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç tarafından gönderilen tebrik mektubu, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen ve senato üyelerince verildi. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, fakültelere birincilikle yerleşen öğrencileri tebrik ederek, “Öğrencilerimiz zorlu bir sınav sürecinin ardından üniversitemize başarıyla yerleşti. İlk kez gerçekleşen bir uygulamayla YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç tarafından kendilerine tebrik mektubu gönderildi. Bizim için de çok anlamlı olan bu mektubu öğrencilerimize aktarıyoruz. Öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyoruz” dedi.
‘TEMİZLİK’ GRİPTEN KORUYOR
Soğukların kapıları çaldığı bugünlerde grip, nezle gibi hastalıklara yakalanma oranları da hızla artıyor. Mikroplarla mücadele ve bulaşıcı hastalıkların tedavisi için büyük kaynaklar harcanırken, uzmanlar sık sık tekrarlanan bu hastalıklardan temizliğe önem vererek korunabileceğini vurguluyor.
İZMİR EKONOMİ’DE DOĞAN TURHAN’IN İSMİ YAŞIYOR
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Lojistik Bölümü’nde okuyan başarılı öğrenciler, Doğan Turhan Bursu ile öğrenimlerini sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen ile Doğan Turhan’ın oğlu Engin Turhan arasında öğrencilere başarı bursu ve öğretim üyelerine araştırma desteğini sağlanacak protokolün imzalanmasının ardından 10 öğrenci burs almaya hak kazanmıştı. Bu yılda da 12 öğrenci yine Doğan Turhan Bursu’yla eğitimlerine devam edecek.
ÇİN’E İZMİR EKONOMİLİ DOSTLUK ELÇİSİ
İzmir Ekonomi Üniversiteli Çağatay Kırmızıay, Türkiye ve Çin dostluk elçisi seçildi. Çin Ankara Büyükelçiliği tarafından organize edilen Türkiye ve Çin Dostluk Elçileri etkinliği kapsamında Kırmızıay, Pekin, Şanghay ve Ningxia kentlerinde eğitim ve kültür programlarına katılacak. Kırmızıay, hem Türk kültürünü aktaracak hem de Çin eğitim ve kültürünü yakından öğrenecek.