TÜM HABERLER
MATEMATİĞİ SEVDİREN EĞİTİMLER
Matematik öğretmenleri, çocuklar ve gençlere, “matematiği” sevdirme yöntemlerini keşfedecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sürekli Eğitim Merkezi (EKOSEM) tarafından matematik, fizik ve kimya eğitmenleri ve adayları için Vedic, Montessori, Singapur Matematiği Eğitmen Eğitimlerini gerçekleştirilecek. Tales Matematik Müzesi işbirliğiyle yapılacak eğitimlerde, somut yollarla, oyunla, cisimlerle matematiğin nasıl öğretileceği eğitimcilere aktarılacak.
KULLANICI ODAKLI TEKNELERLE YOLCULUK MAYISTA
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından “2 yaka 5 dakika” sloganıyla tasarlanan gemiler, İstanbul Boğaziçi deniz taşımacılığına Mayıs ayında başlayacak. İEÜ Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKOTAM) tarafından Dentur Avrasya için tasarlanan 14 çift başlı yeni teknenin iç tasarımlarında son aşamaya gelindi. İlk tekne, Mayıs’ta Üsküdar – Beşiktaş arasında 5 dakika içiresinde yolcularını konforlu şekilde kıyıya ulaştıracak.
‘YÜKSEK LİSANS YOL AYRIMIDIR’
Eğitim yaşamında yüksek lisans diplomasına sahip olarak kariyerlerine farklı yön vermek isteyen gençler ve profesyoneller için İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), bahar dönemi yüksek lisans ve doktora kayıt işlemleri sürüyor. Tezli ve tezsiz yüksek lisans seçeneklerinin yanı sıra uzaktan eğitimin gerçekleştirildiği akademik yaşamda, öğrenciler, elektronik mühendisliğinden finansa, lojistik yönetiminden sağlık kuruluşları yöneticiliğine dek farklı alanlarda kendilerini geliştirme olanağı yakalayacak.
İZMİR EKONOMİ’DEN UZLAŞMA VE ARABULUCUK EĞİTİMİ
Hâkim, savcı ve avukatlar, uzlaşma ve arabuluculuk eğitimlerini İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde alacak. İEÜ Sürekli Eğitim Merkezi (EKOSEM) tarafından hâkim, savcı ve İzmir Barosu’na bağlı avukatlardan oluşan yaklaşık 250 kişiye 25 saatlik Ceza Uyuşmazlıklarında Uzlaşma Eğitimi ile 48 saatlik Arabulucuk Eğitimi verilecek. Katılımcılar, fail ile mağdur arasında oluşan çekişmeyi önleme yolunu öğrenecek.
GENÇ MİMARLARDAN GÜZELBAHÇE YORUMU
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Güzelbahçe’nin geleceğini tasarladı. Öğrenciler aynı zamanda Mimar Kemalettin Caddesi’nde bulunan eski Türk Ticaret Bankası’na da mimari projelerinde yer vererek, binayı 2020 yılında modern bir kütüphaneye dönüştürdü.
İZMİR EKONOMİLİ GENÇLERDEN URFA’YA YARDIM ELİ
İzmir Ekonomili gençler, küçük yüreklere sıcak umutlar dağıtıyor. Urfa Haliliye Terzi İlk ve Ortaokulu’nda okuyan çocuklara, İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri kışlık kıyafetler topladı. Okulda öğretmenlik yapan Büşra Arslan ile iletişim kuran ve Urfa’daki imkânsızlıklara karşı duyarsız kalmayan gençler, minik kardeşlerine mont, kışlık ayakkabı, kazak gibi çeşitli kıyafetlerden oluşan 80 koli gönderdi.
HEKİMLERE, İZMİR EKONOMİ’DE EĞİTİM DESTEĞİ
Hekimler, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde lisansüstü eğitimlerini gerçekleştirecek. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen ile İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Kaptaner arasında, oda üyelerine yönelik yüksek lisans programlarında yüzde 25’lik indirim sağlayan protokol imzalandı. Protokol kapsamında, oda üyeleri, çalışanları ile eş, çocuk ve kardeşleri İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve İşletme Enstitüleri tarafından yürütülen lisansüstü eğitiminden yararlanacak.
ÇİPER MOBİLYALARI İEÜ’DE
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nce yürütülen “Türkiye'de Modern Mobilya Dokümantasyon ve Arşivleme" projesi kapsamında, Mimar Danyal Tevfik Çiper mobilyaları İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’ne bağışlandı. Çiper tarafından tasarlanan mobilyalar İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi 5. katında sergileniyor.
DOĞRU BESLENME BAŞARIYI GETİRİR
Öğrenciler, ara sınavlarla birlikte stresli günler yaşarken, uzmanlar uzun ve yoğun günlere odaklanmak için beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeynep Fırtına Karagonlar, öğrencilerin enerji seviyelerini yükselteceği düşünülen çikolata ve enerji içeceklerine yöneldiğini değinerek, bunun uzun dönemde sağlık sorunlarına ve sınav performansı üzerinde olumsuz etkilere dönüşeceğini söyledi.