TÜM HABERLER
YGS ÖNCESİ ‘KENDİNİZE’ GÜVENİN
Uzmanlar, hafta sonu gerçekleştirilecek Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek 2 milyon 178 bin 563 adayın olumsuz düşünceleri bırakmasını ve geleceğe odaklanmasını öneriyor. 13 Mart’ta yapılacak sınav öncesi adaylara “altın” öğütler veren uzmanlar, heyecanın yükselmesinin normal olduğunu ancak öğrencilerin “Başarabilirim, başarmak istiyorum, sınavda elimden geleni yapacağım” cümlesini tekrarlamasını istiyor.
“KADIN, CAMDAN TAVANA TOSLUYOR”
Kadına yönelik şiddete ilişkin veriler her geçen gün artarken, buna karşı çözümün konuşmalarda kaldığı belirtiliyor. Kadının istihdamı, eğitimi, sosyal yaşamda yer alması için özel bir çaba gösterilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, kadının istihdam edilmediği bir alanda büyümeden söz edilemeyeceğini vurguluyor.
İTK ANAOKULLARINA İEÜ’LÜ GENÇLER
Protokol hakkında bilgi veren İEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İlgi Şemin, öğrencilerin pratik yaşamda yer almasını amaçladıklarını belirterek, “Bu protokol ile birlikte öğrencilerimiz İzmir Özel Türk Koleji anaokullarında uygulama yapma fırsatı bulacak. Derslerde öğrendikleri teorik bilgileri uygulayacaklar” dedi.
KEÇE ‘KADIN’ İÇİN DİLE GELDİ
Dişiliğin, hayatın sürmesini simgeleyen kadın, keçeyle anlatılacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır ve Öğretim Görevlisi Jovita Sakalauskaite Kurnaz, keçeden ürettikleri objelerle kadının ortaya çıkışını, hayat vermesini ve ölümünü sembolize edecek. Sergi, Mayıs ayında Litvanya’da Kauno Kolegija Uygulamalı Sanatlar Üniversitesi Sanat Galerisi açılacak.
ÖĞRENCİLER SÜPER KAHRAMAN YARATACAK
Öğrenciler, kötülüklere, şiddete, çevre kirliliğine karşı dünyaya iyilik ve güzellik getirecek kendi süper kahramanlarını yaratacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen 4. Dünyayı Kurtaran Süper Kahraman Tasarım Yarışması'nda orta öğretim çağındaki öğrenciler, insanlığa yardım edecek kahramanlar tasarlayacak.
ÖĞRENCİLERDEN KONFORLU TATİL İÇİN TASARIM
Tatilciler aradığı konforu, İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerinin bungalov evler için tasarladığı mobilyalarda bulacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstriyel Tasarım ile İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri öğrencileri 8 farklı bölge için düşündükleri bungalov ev mobilyaları, MODEKO 2016 27. İzmir Mobilya Fuarı’nda yerini aldı. 28 Şubat’ta son bulacak fuar kapsamında öğrenciler, deniz kenarı, Yedigöller, Likya Yolu’nda kullanılacak bungalovlar için geliştirdikleri farklı tasarımlarıyla fuar katılımcılarına alternatif ürünler sunuyor.
SARI ÇİZGİLERDEKİ ENGELLER TEHLİKELİ OLMAYACAK
Görme engellilerin ulaşımını sağlamak için kaldırımlara çekilen sarı ve kabartmalı bantlar artık daha güvenli olacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi girişimci gençleri tarafından hazırlanan “HandyHelp” engelli yolundaki işgalleri, kullanıcısına bildirecek. Böylelikle olası kazaların önüne geçilecek.
CEBİMİZDEKİ TEHLİKEYE DİKKAT!
Hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer alan ve çocuklarımıza oyalanması için verdiğimiz cep telefonları, onlarda hiperaktivite ve dikkat eksikliği gelişme riskini artıyor. Özellikle gelişmekte olan çocukların beyinlerinin radyo frekans radyasyonuna çok duyarlı olduğunu belirten uzmanlar, cep telefonlarıyla konuşma sürelerinin kısaltılmasını ve kulaklık kullanılmasını öneriyor.
MEZUNİYETE BİR ADIM İZMİR EKONOMİ’DEN
Mezuniyete hazırlanan lise son sınıf öğrencileri hayallerindeki mezuniyet kıyafetlerine kavuşuyor. Üniversite adayı olan gençler, liseye veda töreni için özendikleri kıyafetlerini tasarlayarak ödüllerin sahibi oluyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü tarafından İzmir’de eğitim gören lise öğrencilerine yönelik yapılan “3. Liseler Arası Moda Tasarımı Yarışması”nda hayaller sergilenecek.
YGS’DEN ÖNCE MESLEKLERİNE KARAR VERDİLER
Zorlu sınav maratonu içerisinde yer alan lise son sınıf öğrencileri, geleceğin mesleklerini yerinde öğrendi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Konferans Salonu’nda gerçekleşen “YGS Öncesi Meslek Tanıtım Etkinliği”’nde öğrenciler, akademisyenlere ilgi duydukları mesleklerin eğitimini ve kariyer imkânlarını sordu. Ders uygulamaları hakkında bilgi alan öğrenciler, bir gün boyunca ‘üniversiteli’ olurken sınav kaygısını da nasıl aşacaklarına yönelik bilgi aldı.