TÜM HABERLER
İEÜ BİLİM KOLEJİ EĞİTİM SİSTEMİNİ KURUYOR
İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilim Koleji kendi eğitim sistemini yaratıyor. Kolejde nasıl bir eğitim verileceğinin belirlenmesi amacıyla Amerika’nın ardından Güney Kore’de ortaöğretimden üniversitelere dek incelemelerde bulunuldu. Kurumlarla, öğrenci ve öğretim elemanı değişimleri için anlaşmalara varıldı.
KARİYERE İLK ADIM
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) kariyerine farklı firmalarda yön vermek isteyen öğrencilerini ve mezunlarını Kariyer Günü kapsamında insan kaynakları yöneticileriyle bir araya getirdi. İEÜ Kariyer Yönlendirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, 18 firmanın insan kaynakları yetkilileri, mezun ve öğrencilerle mülakat yaptı.
SEYAHATLAR DAHA ÖZGÜR OLACAK
Seyahat planlarında bütçe yönetimi, etkinlikler, gidilecek yerin özellikleri, hava durumu gibi bilgiler tek bir adreste toplanıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin genç girişimcileri tarafından hazırlanan mobil uygulama “Wress” seyahat severleri bir platformda toplamaya hazırlanıyor. Gezmeyi sevenler, uygulamayla Haziran ayında buluşacak. İEÜ Bilgisayar Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencisi Duygu Keşkek ile İEÜ Yazılım Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencisi Yasin Sinan Kayacan tarafından hazırlanan uygulamayla seyahatler kolaylaşacak, masraf ve zamandan tasarruf edilecek, daha önce seyahat edenler izlenebilecek.
‘TÜRKİYE’YE ZORLU SINAV’
Türkiye, adalardan 6 bin 156 mülteciyi geri almaya hazırlanırken, uzmanlar, Türkiye’deki kampların sayısının yetersiz olduğuna dikkat çekerek, tehlike çanlarının çaldığını bildiriyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sosyoloji Bölümü tarafından gerçekleştirilen “İzmir’de Suriyeli Göçmenler” başlıklı seminere katılan Mülteci – Der İzmir İdari Koordinatörü Pırıl Erçoban, Avrupa’nın yeni geçişler olmamasını istediğine işaret etti.
İZMİR EKONOMİ’DE NÖBET DEĞİŞİMİ
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, görevini İEÜ İşletme Dekanı Prof. Dr. Can Muğan’a devretti. Prof. Dr. Muğan, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin ilk kadın rektörü oldu. İEÜ Mütevelli Heyet Toplantısı öncesinde gerçekleşen devir teslim töreninde İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve Mütevelli Heyet Üyeleri, Prof. Dr. Esen’e yaptığı çalışmalar nedeniyle plaket sundu. Prof. Dr. Esen, İEÜ Mütevelli Heyet Başkan Danışmanı ve öğretim üyesi olarak görevini sürdürecek.
İZMİR’DEN LEZZET FİNALİ
İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Öğrencisi Kaan Yürekli, İzmir’i, Mazda’nın "Lezzete Götüren Marka" yarışmasında imambayıldı yemeği ve revani tatlısıyla temsil ederek, finalist oldu. Mazda Türkiye’nin gerçekleştirdiği yarışmada ilk üçe kalan Yürekli’nin tarifleri, kitapta yer alacak, Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanacak.
GİRİŞİMCİLİĞİN MERKEZİ İZMİR EKONOMİ
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), TÜBİTAK tarafından desteklenen tek vakıf üniversitesi oldu. Üniversite bünyesinde kurulan Teknoloji Transfer Ofisi, girişimci öğrencilere, gençlere, akademi ve iş dünyasına destek verecek; yenilikçi projelerin “ürüne" dönüşmesi için yol gösterici olacak.
TÜRK TURİZMİ İÇİN BİRLİK ZAMANI
Türk turizmi 2015 yılı gelirlerinde yüzde 8,3 azalma yaşadı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre turizm geliri, 31 milyar 464 milyon 777 bin dolarda kaldı. Terör olayları sonrasında düşüş bekleyen turizm sektörü temsilcilerine uzmanlar, yabancı turist için birlik olmak ve yeniden kolları sıvamak gerektiği önerisinde bulunuyor.
ÇEVİRİDE BAŞARI İZMİR EKONOMİLİ GENÇLERİN
Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı 2016 Genç Çevirmenler Yarışması’nda birinci İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Ahmedşah Bilgi ve ikincilik ödülünü paylaşan Yasemin Memiş ve Mustafa Serhat Atalay ödüllerini Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Sayın Rauf Engin Soysal’dan aldı. Ankara’da gerçekleşen törende öğrencilere, İEÜ Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Lütfiye Oktar da eşlik etti.
TÜRKİYE YAŞLANIYOR ÇANLAR ÇALIYOR
Türkiye genç bir nüfus olma özelliğini yitiriyor. Yaşlı nüfus oranı her geçen yıl artan Türkiye’de yaşlı nüfus oranı yüzde 8,2 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerini değerlendiren İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programı Öğretim Görevlisi Melahat Kızıl, yaşlı nüfus artışının ciddi devlet politikalarına gereksinim duyduğuna dikkat çekerek, “Hızlı yaşlı nüfus artışı, sosyal güvenlik sistemleri açısından tehdit oluşturur. Yaşlıların en az bir kronik hastalığı olduğu varsayıldığında sağlık ve bakım yönünden önemli bir yük getirir” dedi.