TÜM HABERLER
CAN KURTARAN RALLİ!
Bu ralli hayat kurtarmaya adandı. Geleceğin paramedikleri, “1. EKO – Üni Rallisi”’nde mesleki bilgi ve becerilerini sınadı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, sedye üzerinde su dolu kabı taşırmadan, topları düşürmeden hızlı ve dikkatli taşımaya çalıştı. Kendilerini hastaya en hızlı ve güvenli müdahaleyi yapmaya adadılar. Öğrenciler ralli sırasında hem eğlendi hem de zorlu şartlar altında insan hayatı kurtarmanın bilincine vardı.
İEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Öğretim Görevlisi Nursun Üstünkarlı, ralliyi öğrencilerin mesleki bilgi ve görgülerini arttırmak amacıyla düzenlediklerini belirterek, “9 ekibimiz 2 parkur içerisindeki 9 istasyonda yarıştı. İlk parkurda yarışmacılarımızın bilgi ve deneyimlerini ekipman üzerinde kullanma becerisini değerlendirdik. Burada ekip içerisinden bir kişinin hasta olması istendi.
KARNE ÇOCUĞUN GELİŞİMİNE ARAÇ
Okul öncesi, ilköğretim ve ortaokul sıralarında eğitim gören 17 milyon 500 bini aşkın öğrenci karne almaya hazırlanıyor. Öğrenciler, 3 aylık tatilleri için gün sayarken uzmanlar, karnelerin çocukların kendilerini hangi alanlarda geliştirmesi gerektiğini aktaran kaynak olduğunu belirtiyor.
BAŞKALAŞMA BU DEFİLEDE
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencileri eğitim hikâyelerini “Metamorfoz” başlıklı defileleriyle tamamlayacak. 13 Haziran saat 21.00’de İEÜ Tören Alanı’nda gerçekleştirilecek mezuniyet defilesinde, öğrenciler, metamorfoz teması üzerinden esinlenerek oluşturdukları hazır giyim kıyafetlerini, davetlilerin beğenisine sunacak.
İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Arzu Vuruşkan, öğrencilerin dört yıllık öğrenim hayatları boyunca uygulamalı ve teorik derslerin yanı sıra farklı etkinliklerle bakış acılarının zenginleştiğini, mezuniyet defilesiyle öğrencilerin ürünlerinin sergileneceğini söyledi. Öğrencilerin eğitimlerini mezuniyet koleksiyonlarına yansıttığına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Vuruşkan, bu yıl fakülte bünyesinde öğrencilerin metaformoz üzerine çalıştığını ifade etti.
İZMİR EKONOMİ’YE “BİRİNCİLİKLER” YAKIŞIR
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) girişimci öğrencilerinin projeleriyle başarıdan başarıya koşuyor. İEÜ Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Ozan Karaduman, İbrahim Kavas ve Neslişah Adanalı, V. Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi sonunda yapılan yarışmalarda iki farklı kategoride birincilik aldı.
İZMİR EKONOMİLİ ŞEF ADAYLARINDAN FRANSIZ DOKUNUŞU
Ege mutfağının zenginliğine yorumlarıyla farklılık katacak İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, Fransız dokunuşlarını yerinde öğrenecek. Bu yıl İzmir Ekonomili 12 şef adayı, dünyaca ünlü Fransız şefler tarafından kurulan Les Toques Blanches Lyonnaises Derneği ile yapılan işbirliği anlaşması doğrultusunda Fransa’da 3 ay boyunca staj yapacak. Öğrenciler, staj öncesi West Aegean Restoran’da İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan’ın katılımıyla İnstitut Paul Bocuse Kurumu Eğitmen Şefi Laurent Cordonnier’in yönetiminde yemek düzenledi.
İZMİR EKONOMİ’DEN HAVACILIĞA VE UZAYA
Bilim ve teknolojiyi birleştiren İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), havacılık ve uzay mühendislerini yetiştirmenin yeni adresi olacak. İEÜ Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi bünyesinde Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü açıldı. Eğitim dilinin İngilizce olacağı bölümde, geleceği şekillendirecek 30 uzay mühendisi bu yıl yüzde yüz burslu alınacak. Havada ve uzayda hareket eden araçların tasarım ve sevkine yönelik derslerin verileceği bölümde, yenilikçi mühendislik eğitimi öğrencilere aktarılacak.
AZI HAYATTA TUTAR, FAZLASI HASTA EDER’
Günlük hayatımızda, adından çokça söz ettiğimiz “stres”in azı yarar, çoğu zarar getiriyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Erdeniz, stresin duygu olmadığını fizyolojik bir tepki olduğunu belirterek, “Kısa vadeli stres hayatta kalmamızı sağlıyor ama uzun vadeli stres bizi hasta ediyor” dedi.
CUMHURİYETE GİDEN YOLA İZMİR EKONOMİ’DEN AYAKTA ALKIŞ
Cumhuriyete giden yol, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde yankılandı. Hava Teknik Okullar Komutanlığı’nın “Cumhuriyete Giden Yol; Gelibolu 1915” adlı müzikal gösterisi İzmir Ekonomi Üniversitesi Açık Hava Gösteri Merkezi’nde sergilendi. Askeri Eğitmen Zafer Suntekin tarafından yazılıp bestelenen eserde, Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri sahne alırken, seyirciler duygulu dakikalar yaşadı; gösteriyi ayakta alkışladı.
SAĞLIK İÇİN BAKLİYAT ZAMANI
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, kazanlarda eski usul keşkek, aşure pişirdi, buğday aşı yaptı, Birleşmiş Milletler Dünya 2016 Bakliyat Yılı'nı kutladı. İzmir Ticaret Odası, İzmir İl Tarım Müdürlüğü, İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen "akşam yemeği etkinliğinde" bakliyatlardan özel bir menü sunuldu.