TÜM HABERLER
İEÜ’de YENİ AKADEMİK YAPI, YENİ BİR GELECEK
İzmir Ekonomi Üniversitesi, geleceğin iş dünyasına adım atan gençleri, yeni vizyonuyla karşılıyor. 2 Eylül’de başlayacak yeni kayıt dönemiyle birlikte öğrenciler, yaşamlarını şekillendirecekleri üniversite eğitiminde öğretim üyeleriyle daha sık bir araya gelecek ve entelektüel bilgi birikimlerine yön verecek.
DOLAR, REKORA GİTSE DE UZMANLAR TL’YE GÜVENİYOR
Dolar, tüm zamanların rekorunu kırarak, 2 TL’yi gördü. Uzmanlar, doların bir süre daha bu seviyelerde olacağı beklentisi içerisinde. “Dolar almalı mı, yoksa satmalı mı” sorusuyla akıllar karışıkken uzmanlar, yine de Türk Lirasına güven mesajı veriyor.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi, Yapı Kredi ve Garanti Bankalarının Eski Genel Müdürü Halit Soydan, tüm zamanların rekorunu kıran doların gidişatını değerlendirdi.
MATEMATİK İŞLETMEYLE BİRLEŞİNCE…
Farklı disiplinlerdeki eğitim ve zengin sosyal yaşam buluşuyor, ortaya pırıltılı bir iş yaşamı çıkıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunları aldıkları eğitimler sonrasında çalışma yaşamlarını prestijli firmalarda sürdürüyor. Dr. Oetker Firması’nın satış operasyon departmanında yer alan İEÜ Matematik Bölümü ve İşletme Bölümü Çift Anadal Mezunu Nihan Özbay, “Üniversitede, matematik anabilim dalında eğitim alırken, işletme bölümünde çift anadal yaptım. Eğitimim, bugün firmamda tercih edilme sebebim oldu” dedi.
DENİZ TUTKUSU TEKNOLOJİYE RUH VERDİ
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi ve 2008 Mezunu Deniz Karaşahin, deniz tutkusunu teknoloji üretimine taşıdı. Karaşahin, Sanayi, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen 100 bin TL’lik “Teknogirişim Sermayesi Desteği” hibesini kazanarak yelkenli tekneler için Türkiye’ye ithal edilen otopilot sistemlerini geliştiriyor. Türkiye’de yedek parçası bulunmayan ve yüksek ücretlerle satışı sunulan sistemlerin Türkiye’de üretimini gerçekleştirmek amacıyla başladığı proje kapsamında Karaşahin, sektörün ihtiyaç duyduğu teknolojiyi tasarım gücüyle yeni boyuta taşıyor.
GAYRİMENKUL YATIRIMINDA YABANCI İLGİSİ
“Kaybettirmeyen yatırım tanımlaması” yapılan gayrimenkul alımında sosyal medyanın ağırlığının dikkat çekici bir boyut kazandığı, yabancıların Mütekabiliyet Yasası’yla birlikte alımlarını İstanbul’un ardından İzmir’e yönlendirdiği vurgulandı. Bu yılın Ocak – Haziran ayları arasında 7 bin 761 yabancıya 7 bin 145 gayrimenkul satışı yapıldı. Yabancıların, sahil şeridiyle dikkat çeken İzmir’e ilgi gösterdiği kaydedildi.
PLASTİK SEKTÖRÜ İEÜ FARKIYLA ŞAHLANACAK
İzmir Ekonomi Üniversitesi EKOKENT Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü, Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE) Tebliği kapsamında, plastik sektörünün öncü firmalarına verdiği danışmanlık hizmetiyle dikkat çekiyor.
SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İŞSİZ BIRAKMIYOR
İzmir Ekonomi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde gerçekleştirilen Sürdürülebilir Enerji Yüksek Lisans Programı’nda yer alan öğrenciler mezun olmadan prestijli işlere yerleşiyor. Programın ilk yılının tamamlanmasının ardından tez çalışmalarını sürdüren öğrenciler, kendi alanlarında uzman akademisyen ve profesyoneller tarafından sağlanan nitelikli eğitimle birlikte iş dünyasının aranan isimleri arasına giriyor.
HUKUKÇULAR, İEÜ’DE UZMANLAŞACAK
Ticaretin gelişmesiyle birlikte artan uyuşmazlıklar, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde “Özel Hukuk” yüksek lisans programında eğitim alacak hukukçular aracılığıyla daha hızlı çözülecek. Ticaret, borçlar, medeni, deniz ticareti ve iş hukukuna yönelik verilecek derslerle uzmanlaşacak hukukçular, iş dünyasının hukuki sorunlarına derman olacak.
ZAMAN – MEKÂN SINIRSIZ YÜKSEK EĞİTİM
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) yüksek lisans programlarında, “uzaktan eğitim modeliyle” yeni bir çığır açıyor. İEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından açılan İşletme yüksek lisans programında (e-MBA), uzaktan eğitimle öğrenciler okula gelmeden eğitim alabilecek. Ayrıca, ilk kez Özel Hukuk Türçe Tezli ve Tezsiz ile Yöneticiler için Türkçe İşletme programı açılacak. Yüksek lisans ve doktora için başvuruların başladığı İEÜ’de gençler iş yaşamlarının yanı sıra akademik hayatlarında da kendilerine yeni bir vizyon yaratacak. Akademik alanda eğitim almak isteyen gençler, 5 Eylül’e dek lisansüstü eğitim için başvurularını yapabilecek, 28 Ağustos’ta da bilgilendirme toplantısına katılabilecek.
KÖY KAHVESİ SOSYAL MEDYADA
Yerel seçimler öncesinde siyaset dünyasının hareketlilik kazandığı günümüzde, sosyal medyaya yönelen siyasetçilerden, teknoloji kullananların değil yönetenlerin başarılı olacağı vurgulandı. Yaşamımızın her anını etkileyen sosyal medya araçları, günümüz siyasetçilerinin de ilgisini çekiyor. Kampanyalarına facebook, twitter gibi sosyal medya araçları üzerinden hareketlilik kazandırmaya yönelen siyasetçilerin bu kanalları yönetebildiğinde rakiplerini geçebileceklerine dikkat çekildi.