TÜM HABERLER
“Yeniliklerin öncüsü olmaya devam edeceğiz”
Ege Bölgesi’nin ilk vakıf üniversitesi olarak 14 Nisan 2001 tarihinde kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), eğitim hayatında 19 yılı geride bıraktı. Akıl, bilim ve teknolojinin rehberliğinde, kısa zamanda önemli işler başardıklarını belirten İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, “Başarılarla dolu 19 yılda, ülkemiz ve İzmir’imiz için fikir üreten, değer yaratan bir kurum haline geldik. 50’yi aşkın ülkede, kendini işini kuran ya da uluslararası şirketlerde yöneticilik yapan mezunlarımız, bizlerin gurur kaynağı oldu. Güvenimizi hiçbir zaman boşa çıkarmayan gençlerimizle birlikte, yeniliklerin öncüsü olmaya devam edeceğiz” dedi.
Ruh sağlığınızı konuşarak koruyun
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) görev yapan Uzman Klinik Psikolog Nilay Uğurlu Öztürk, Posta Gazetesi’ne verdiği röportajda, sosyal izolasyonun ilişkilerden tamamen uzaklaşmak anlamına gelmediğini vurguladı. Öztürk, “Sevdiklerinizle, telefonla ya da online olarak iletişime geçebilirsiniz” dedi.
İzmir Ekonomili gençlerden ‘uzaktan eğitime’ tam not
Güçlü teknolojik altyapısı sayesinde 10 bin öğrencisine uzaktan eğitimi sorunsuz vermeye devam eden İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), zaman ve mekan sınırı olmadan gençlerin kendini geliştirmesine imkan sağladı. Uzaktan eğitimin başladığı 23 Mart’tan itibaren derslere yüzde 100’e yakın katılım sağlayan İzmir Ekonomili gençler, yapılan araştırmalarda “ders materyallerinin erişilebilirliği”, “öğrenci-akademisyen etkileşimi” ve “öğretim elemanlarının teknoloji becerileri” konusunda memnun olduklarını belirtti.
‘Duygusal’ kiloya dikkat
Koronavirüsten korunmak amacıyla evde vakit geçirilen bu süreçte, beslenme düzenini bozarak fazla yiyecek tüketenlere, “duygusal yeme” uyarısı geldi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Uygulamalı Yönetim Bilimleri Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Betül Öztürk, “Evde kalan pek çok kişi, duygularını kontrol etmek amacıyla aç değilken bile gıda tüketmeyi alışkanlık haline getirdi. ‘Duygusal yeme’ olarak adlandırılan bu süreç, kilo alımına ve birçok rahatsızlığa yol açabilir” dedi.
Koronavirüs 1,5 milyar öğrencinin eğitimini etkiledi
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Esen, koronavirüs salgınının küresel olarak en fazla etkilediği sektörler arasında eğitimin geldiğini söyledi. Dünya genelinde yükseköğretim üzerine çalışma gerçekleştiren Prof. Dr. Esen, tüm eğitim kademelerinde 1,5 milyar öğrenci ve 63 milyon eğiticinin okullarından uzak kaldığına dikkat çekti.
Koronavirüs dünya ekonomilerini küçültecek
Koronavirüs salgını dünya genelinde insanların sadece sağlığını değil, ekonomik durumunu da olumsuz etkiliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayla Oğuş Binatlı, salgının uğradığı her ülkede ekonomik büyümenin düşeceğine dikkat çekerek, “Salgınla mücadele uzadıkça ekonomi biraz daha daralacaktır. Bütün ekonomik tedbirlere rağmen işsizlik artacaktır. İşsizlik arttıkça küçülen sektörler tekrar büyüyemeyecek ve karlılık düşecektir” dedi.