TÜM HABERLER
Kaygılarınızdan şimdiye odaklanarak uzaklaşın
Koronavirüs salgını nedeniyle dışarıdaki hayattan uzaklaşılan bugünlerde artan kaygı düzeyine karşı psikologlar “anda kalmayı” tavsiye ediyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından hukuk, eğitim, sağlık, ekonomi gibi alanlarda online platformda gerçekleştirilen Kampüsİzmir Sohbetleri’nde, İEÜ Psikoloji Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Yasemin Meral Öğütçü, “Koronavirüs Kaygısı ve Belirsizlik: Peki Nasıl Başa Çıkacağız?” başlıklı konferans verdi.
Sokaklar boş, onların tabakları dolu olsun
Koronavirüs salgını nedeniyle insanlar evde kal çağrılarına uyarken, kafe ve restoran gibi işletmelerin kapanması nedeniyle sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmaması için üniversitemiz ve İzmir Ticaret Odası iş birliğiyle ‘Sokaklar Boş, Onların Tabakları Dolu Olsun’ kampanyasını başlattık.
Yaşlılara ‘evde zaman geçirme’ önerileri
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Melahat Kızıl, evde keyifli ve yararlı vakit geçirmeleri için yaşlılara önerilerde bulundu. Kişinin her yaşta hobi edinmesi gerektiğini belirten Kızıl, “Evde oturarak zamanın geçmesini beklemek yerine, güne dair plan yapılmalı. Bu süreç fırsata çevrilerek, internet ya da sosyal medya gibi merak edilen konulara yoğunlaşılabilir” dedi.
İzmir Ekonomi’de, ‘Uzaktan Eğitim’ için her şey hazır
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 23 Mart 2020 tarihinden itibaren üniversitelerde “Uzaktan Eğitim” sürecinin başlayacağını duyurdu. Türkiye’deki sayılı üniversitede bulunan Öğrenme Yönetim Sistemi (Learning Management System - LMS) ile eğitimini yöneten İzmir Ekonomi Üniversitesi, yaklaşık 10 bin öğrencisine uzaktan eğitim vermek için tüm hazırlıklarını tamamladı.