TÜM HABERLER
Üniversite-sanayi iş birliğinde sürdürülebilirlik teması
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü ve Yeşim Tekstil iş birliğiyle yeni nesil tasarımcılar sürdürülebilir moda konusunda çalışacak. İEÜ Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü 4. sınıf öğrencileri, Yeşim Tekstil tarafından sağlanacak kumaşlardan yararlanacak ve sürdürülebilirlik teması üzerine tasarımlar yapacak. Öğrenciler, İzmir ve Bursa’da calıştaylara katılacak.
İzmir Ekonomili kaygılanma, önlem al
İzmir Ekonomili kaygılanma, önlem al
Yeni koronavirüs (Covid-19) diyabet, KOAH, kalp hastalığı, bağışıklık yetmezliği gibi bilinen bir sağlık sorunu olmayan genç ve orta yaş grubunda hafif seyretmektedir.
Sağlığın bizim için her şeyden önemli
Eğitime ara verilen bu süreçte; sinema, spor salonu ve AVM gibi kalabalık yerlere gitme. Kendini gözlemle; boğaz ağrısı, ateş, öksürük, halsizlik gibi durumlarda tıbbi destek al. Hasta kişilerle temas etme, bol sıvı tüket, uykusuz kalma ve dengeli beslen.
Çin’den yayılan koronavirüsü, yatırımcıları güvenli limana yöneltiyor
Küresel bir tehdit haline gelen koronavirüsü, dünya ekonomisini de olumsuz etkiliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Esen, Çin’in dünyanın fabrikası konumunda olduğunu, salgın nedeniyle üretimlere ara verildiğini, bu durumun dünya genelinde yatırımcıları güvenli limanlara yönlendirdiğini vurguladı.
İzmir Ekonomili tenisçiler süper ligde
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Erkek Tenis Takımı, başarıdan başarıya koşarak Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Üniversiteler Tenis 1. Ligi’nden Süper Lig’e yükseldi. İEÜ Kadın Tenis Takımı da son maçında İstanbul Teknik Üniversitesi’ni yenerek, Süper Lig’de kalmaya hak kazandı.
İzmir Ekonomili akademisyenden ‘Protein’ projesi
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Biyomedikal Mühendisliği Dr. Öğretim Üyesi Günnur Güler’in aşı ve ilaç yapımından hücre çalışmalarına kadar birçok alanda kullanılan “proteinler” üzerine hazırladığı uluslararası araştırma projesi, TÜBİTAK tarafından kabul edildi.
‘Bugünün kız çocukları geleceğin güçlü kadınları’
Yaşadıkları zorlukların üstesinden gelerek başarı kazanan kız çocuklarının hikâyelerini anlatan “Ben İstersem” fotoğraf sergisinin yaratıcıları Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, fotoğraf sanatçısı Mustafa Seven, öyküleri kaleme alan Melis Alphan, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gençlerle bir araya geldi.