TÜM HABERLER
DÜŞ BAHÇELERİ GELİNLİK FUARINI SÜSLEYECEK
Gelinlik sektörünün yıl boyunca hazırlandığı IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın performans defileleri İzmir Ekonomili moda tasarımcılarından soruluyor. Gelinlik Tasarım Yarışması’nın birincilerinin performanslarıyla sektöre ulaştığı defilelerde bu yıl, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Öğrencisi Tuğçe Görgülü, Düş Bahçesi” koleksiyonuyla tasarımlarını moda devlerine 9 Şubat saat 19.00’da sunacak.
ÜSTÜN YETENEKLİLERİN İNGİLİZCE DENEYİMİ
İzmir Ekonomi Üniversitesi, üstün yetenekli çocukları ağırladı. Eğitim dili İngilizce olan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde yabancı öğretim görevlileriyle bir araya gelen Konak Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri 2 saat boyunca İngilizce konuştu. İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nda eğitim veren yabancı öğretim görevlileri, 60’a yakın öğrenciye oyunlar öğretti, yeni bir dilin kapılarını araladı.
SAĞLIKTA UZMANLAŞMA İZMİR EKONOMİ’DE
Sağlık dünyası, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde (İEÜ) mesleki gelişimlerini arttırmak için ders başı yapıyor. İEÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün kuruluşunun onaylanmasının ardından “Üreme Biyolojisi”, "Sağlıkta Kalite ve Hasta Güvenliği" ile "Sağlık Kuruluşları Yöneticiliği" yüksek lisans programlarına başvurular başladı. İEÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün ilk toplantısı 1 Şubat’ta gerçekleştirilecek; başvurular da 8 Şubat’ta son bulacak.
48 UYKUSUZ SAATTE YENİ 24 BİLGİSİYAR OYUNU
Dijital dünyanın en önemli oyun geliştirme organizasyonu Global Game Jam (GGJ) İzmir ayağında ‘Dalga’ temasıyla 24 yeni oyun sanal dünyaya kazandırıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ev sahipliğinde yazılımcıları, tasarımcıları ve bilgisayar dünyasını bir araya getiren etkinlikte 110 katılımcı uykusuz 48 saat yaşadı.
YARIYIL TATİLİNDE KÂŞİF OLUN!
Öğretim hayatında eğitim yılının ilk yarısını tamamlayan öğrenciler, 3 Şubat’a dek sürecek yarıyıl tatiline başladı. Öğrenciler, bu dönemde yorgunluklarını atıp 16 günlük tatilin tadını çıkarırken uzmanlar, öğrencilere ve velilere birlikte keyifli, verimli vakit geçirmenin yolları için tavsiyelerde bulundu.
MİS GİBİ EKMEKLER GELİYOR!
Fırından yeni çıkan ekmek kokusu evleri saracak. İtalya, Fransa ve İsrail’e özgü ekmekler, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nce gerçekleştirilecek “3 Ülke 3 Ekmek” atölye çalışmasında katılımcılara aktarılacak. İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nden Şef Oğuz Olgun yönetiminde 21 Ocak’ta yapılacak atölye çalışmasında, İtalya’nın Focaccia, Fransa’nın Brioche ve İsrail’in Challah ekmekleri sofraları süsleyecek. Katılmak isteyenler, İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’ne başvurabilecek.
MÜZİK ÖĞRENMEYİ KOLAYLAŞTIRIYOR
Müzik aleti kullanmak, öğrenme becerilerini geliştiriyor. Gitardan davula, piyanodan kemana dek herhangi bir müzik aleti kullananların algıları daha yüksek oluyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikoloji Bölümü öğrencileri yaptıkları araştırmada, müzik aleti kullananların herhangi bir enstrüman kullanmayana göre daha kolay öğrendiklerini ortaya çıkardı.
EGE MUTFAK KÜLTÜRÜ MONTREAL’DE
İzmir’in üyesi olduğu Dünya Gurme Şehirler Birliği (Reseau Delice) Montreal kentinin 375. kuruluş yıldönümünü dünyanın farklı lezzetleriyle kutlayacak. 25 Şubat’ta başlayacak kutlamalarda, Ege’nin eşsiz lezzetleri İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nce tanıtılacak.
AYAKKABI TASARIM VE ÜRETİMİ EĞİTİMİ ALAN İZMİR EKONOMİLİLER, SEKTÖRÜ DÜNYAYA TAŞIYACAK
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programı bünyesinde yetişen gençler, ayakkabı sektöründeki tasarımlarıyla yeni bir soluk getirecek. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, ayakkabı sektörüne 25 yıldan bu yana destek olduklarını, İzmir’de 1990’lı yıllarda ayakkabı üretimi yapan bir işletme bulunduğunu, ama bugün 100’leri aştığını söyledi.
‘SİGARA İÇİMİ ÖZENDİRİLMEMELİ’
Sigara, gençler arasında “sosyalleşme” aracına dönüşüyor. Gençlerin sigaradan kaynaklanan rahatsızlıkları hissetmediğini, bu nedenle sigara içmeyi sürdürdüğünü belirten İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Ersil Soysal, sigaraya bağlı hastalıkların yıllar içerisinde ortaya çıktığını, tedavilerin hem maddi yük getirdiğini hem de zor süreçler taşıdığını söyledi.