TÜM HABERLER
AVRUPA’NIN ENERJİSİ YÖN BULACAK
İzmir Ekonomi Üniversitesi, Avrupa Birliği’nin enerji politikasına yön verecek. Avrupa Birliği’nin AR-GE ve inovasyon projelerini desteklediği Horizon 2020 programında İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı, Norveç, Avusturya, İspanya, Almanya, Finlandiya, Bulgaristan’la birlikte Avrupa Enerji Birliği’nin kuruluş sürecine destek olacak.
UYUŞMAZLIKLARDA ÇARE “ARABULUCULUK”
Türk adalet sisteminde dosyalar, arabuluculuk yöntemiyle azalıyor. Dava sürecine taşınan uyuşmazlıklar 200 ile 400 gün arasında çözüme kavuşurken, arabuluculuk sistemi bu süreyi kimi zaman bir güne düşürüyor. Arabuluculuk Daire Başkanlığı verilerine göre, 4 bin 465 dosyada anlaşma sağlandı. İşçi – işveren uyuşmazlıklarında 3 bin 693, telif haklarından kaynaklanan tazminat ve alacaklarında 252, maddi – manevi tazminatta 151, borç – alacak ilişkisinde 122 dosya görüldü. 196 dosyada ise sonuç alınamadı.
İZMİR EKONOMİ’DEN İÇMİMARLIĞIN BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİ’NE ÜYELİK
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, Uluslararası İçmimarlar/ İç Mekân Tasarımcıları Federasyonu’nun (IFI) eğitim üyeleri arasına katıldı. İçmimarlığın Birleşmiş Milletleri olarak tanımlanan federasyona eğitim üyeliği onaylanan İzmir Ekonomi Üniversitesi, içmimarlıktaki uzmanlığını uluslararası boyuta taşıdı.
TASARIMIN BİRİNCİ LİG YILDIZLARI
Dünya tasarımla güzelleşecek ilkesinden hareket eden İzmir Ekonomili gençler, İtalya’da girdikleri yarışmalarda kazandıkları birinciliklerle tasarımcı yönlerini güçlendirecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Mezunu Pırıl Ceyin Karakurt, Milano Avrupa Dizayn Okulu’nun (IED) açtığı yarışmada, Türkiye’den katılan güzel sanatlar fakülteleri arasında birinci olarak yüksek lisans bursu kazandı. İEÜ İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Mezunu Begüm Sena Önal da, İtalyan Dışişleri Bakanlığı’nın “Invest Your Talent in Italy” bursu ile eğitim alacak.
DUYGULARIN YANSIMASI LİTVANYA’DA SERGİLENECEK
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Jovita Kurnaz, keçenin sanatla birleşimini Litvanya’da sergileyecek. Türkiye’den katılan tek sanatçı olan Kurnaz’a, bölüm mezunları Zeynep Karaoğlu ve Bengisu Ekin Özkan da eserleriyle eşlik edecek.
SÜMERBANK KUMAŞLARI DOĞDUĞU TOPRAKLARDA
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü tarafından yeniden üretilen ve Türkiye'nin sanayileşme devriminin mirasını oluşturan Sümerbank kumaşları, elbiseleri, ev tekstil ürünleri, Sümerbank fabrikalarının doğduğu Aydın'da sergileniyor.
‘OYUN ÇOCUĞU GELİŞTİRİR’
Okul yaşamında dersleriyle yoğun günler yaşayan çocuklar, oyuna hasret kalıyor. Uzmanlar, çocukların ders düzenlerinin sağlanmasının yanı sıra onlara oyun için zaman bırakılmasını öneriyor. Oyunun çocuklar için ciddi bir iş olduğunu belirten İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Hakan Yıldız, çocukların, kendini, insanları, doğayı ve nesneleri oyun yoluyla tanıdığını söyledi.
ÇOCUĞUNUZ KEKELERSE SAKİN OLUN!
Çocuklarda düşünme hızının konuşma hızından fazla olması geçici kekelemeye neden oluyor. Asıl görev anne-babaya düşüyor. Ebeveynlerin sakin ancak çocuklarıyla ilgili olması gerekiyor. Uzmanlar, çocukluk döneminde görülen kekemeliğin yüzde 80'inin kendiliğinden ortadan kalktığını ancak psikolojik sorunlar, stres ve olumsuz duygularla bağlantılı olarak konuşmada tutukluğun yaşandığını vurgulanıyor.
ABD SEÇİMLERİNE KADIN GÖZLEMCİLER
Dünyanın yakından izlediği ABD Başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti Adayı Hillary Clinton ile Cumhuriyetçi Parti Adayı Donald Trump arasında yarış hızlanırken, Türkiye’den seçimleri 9 kadın gözlemliyor. Amerika Türk Koalisyonu’nun davetlisi olarak Washington DC’de Amerika’daki politik sistem ve oy verenleri etkileyen durumları inceleyen İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi Itır Bağdadi, Donald Trump’ın özellikle kadına karşı ayrımcılık sözleriyle desteğini kaybettiğini söyledi.