TÜM HABERLER
İZMİR EKONOMİLİ LOJİSTİKÇİLER ABD’DE FİNAL YOLCUSU
İzmir Ekonomi Üniversitesi Lojistik Yönetimi Bölümü endüstri mühendisliği ve yöneylem araştırması alanında lider kabul edilen INFORMS (The Institute for Operations Research and Management Sciences) tarafından gerçekleştirilen vaka yarışmasında finalist oldu.
İZMİR’DEN HOLLYWOOD’A UZANAN YOL
Sinemanın sihirli yanı görsel efektte uzmanlaşan İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü Mezunu Levent Haseki, Thor, I Frankenstein, Iron Man, Captain Amerika, Underworld, Winter Soldier gibi Hollywood filmlerinin yapımında yer aldı. Haseki, yeni bir Hollywood projesi için de çalışmaya başladı.
SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN DENGELİ BESLENME
Uzun tatilin ardından iş ve okul temposu artarken dışarıda yemek yemek daha cazip hale geliyor. Yemek ve içecek seçimleri ise, bu noktada önem taşıyor. Özellikle yüksek yağ içeriğine sahip, yüksek kalorili hızlı yemek (fast food) seçeneklerinin vücut sağlığını olumsuz etkilediğine dikkat çeken uzmanlar, bağışıklık sistemi için dengeli ve yeterli beslenme alışkanlığının kazanılması gerektiğini vurguluyor.
‘ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ OKULDAN SOĞUTMASIN’
Uzun bir yaz tatilinden dönen binlerce öğrenci için yeni eğitim – öğretim dönemi başladı. Eğitimci ve ailelere bu dönemde büyük görev düştüğünü belirten uzmanlar, öğrenme güçlüğü yaşayan ve erken tanı konulmayan öğrencilerin yıl içerisinde sıkıntılarının artabileceği ve okuldan uzaklaştığını kaydediyor.
‘MUTLU EVLİLİKLER İÇİN YÜZLER YAZILIYOR!’
Gelinlerin “yüzleri” bahtlarının açık olması, mutlu evlilikler sürdürülmesi adına boyanıyor. Kaybolmaya yüz tutan “yüz yazı” sanatı, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilek Himam’ın araştırmalarıyla yeniden canlanıyor.
OKULA UYUMDA GÖREV AİLENİN
Binlerce öğrenci ve veli ders basın 2016 – 2017 eğitim – öğretim yılına hazırlanırken, okula ilk kez adım atacak öğrencilerin uyum sorunu yaşamaması için ailelere büyük görev düştüğü vurgulanıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişim Programı Öğretim Görevlisi Betül Özkul Cura, çocukların belirsizlik, ayrılma kaygısı yaşayabileceğine dikkat çekerek, çocuklara okullarını tanıtmanın kaygıyı azaltacağını söyledi.
EGE’NİN LEZZETİNE BİLİMSEL BAKIŞ
Ege’nin dillere destan lezzetleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü uygulama mutfağında kayıt altına alınıyor. Yüzyıllar öncesine giden ve aile büyükleri tarafından genç kuşaklara sözel olarak aktarılan Ege’ye özgü lezzetlerin yapımı, malzemeleri bilimsel tarifler altında toplanıyor.
YUMURTALIK KANSERİNE ERKEN TEŞHİS GELİYOR
Yumurtalık (ovaryum) kanserinin teşhisi hızlanıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı Öğretim Görevlisi Ceren Türkcan Kayhan’ın geliştirdiği yöntemde kandaki antijen (kandaki kanser belirteci) miktarı belirlenerek, hastalık erken evrede teşhis ediliyor. Kimyasal değişimleri, elektronik sistem aracılığı ile 10 dakikada algılayan yöntemle birlikte diğer kanser türlerinin teşhisinin de hızlanması bekleniyor.
İNTERNET ALIŞVERİŞİ BİR BAŞKA GÜZEL!
Türkler, internet dünyasını sevdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 16 – 74 yaş grubu bireylerde geçen yıl yüzde 55,9 olan internet kullanım oranları yüzde 61,2’ye çıktı. İnternet, daha çok alışveriş için kullanıldı. TÜİK’in “Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması”’nı yorumlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Yetkiner, Türkiye’de tüketici ticaretinin uzun dönemde dijital dünyaya kayacağının işaretlerinin yaşandığını vurguladı.
SOSYAL MEDYADA ‘BAYRAM’ VAR!
Teknolojinin yaygınlaşmasıyla internet kullanımının artması, bayram kutlamalarını ekranlara sığdırıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Altuğ Akın, insanların boş zamanlarının sınırlı olduğunu, bayramların tatil için fırsat olarak görüldüğünü, bu nedenle sosyal medyadaki kutlamaların arttığını söyledi.