TÜM HABERLER
NADİR 7 BİN HASTALIK TEDAVİ BEKLİYOR
Adı hiç duyulmayan 7 bin hastalık, yaşamımızı olumsuz etkiliyor. Yüzde 80’i genetik miras sonucu oluşan nadir hastalıklar, Türkiye’de her 16 kişiden birisinde görülüyor. Yıllarca teşhis konulması için doktor doktor koşan hastaya, ortalama 8 yıl sonra teşhis konulabiliyor.
YENİ YIL SAĞLIK GETİRSİN DİYE…
Onkoloji servisinde tedavi gören çocukların yeni yıla umutla bakmaları için İzmir Ekonomili moda tasarımcıları, oyuncak bebekler, keçeden ağaçlar, çoraplar, oyuncak adamlar yaptı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü ile Tıp Fakültesi’nin ortak girişimi ile yapılan çalışmada, hazırlanan bebekler, öğrencilerin yazdığı yeni yıl dilekleri sahiplerine ulaştı. İEÜ atölyelerinde gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler gönüllü olarak çalıştı, hastanede tedavi gören kardeşlerine sağlık diledi.
CAN KURTARMAYA ADANAN YAŞAMLAR
İzmir Ekonomili “paramedikler” hayat kurtarıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, Balçova kampüste oluşturdukları senaryolarla tatbikat yaptı. Gerçeği aratmayan uygulamalar, izleyenlerin büyük beğenisini topladı. YÖK tarafından ülkemizde İlk ve Acil Yardım programlarının açılmasının kutlandığı Paramedik Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, genç paramedikler kendilerini hayat kurtarmaya adadı.
BÜTÇELER “İHTİYATLI” OLACAK
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi, Garanti ve Yapı Kredi Bankalarının Eski Genel Müdürü Halit Soydan, 2017 yılı için “ihtiyatlı” bir olacağını kaydetti. “2017’ye beş kala havada kurşuni bulutlar var” diyen Soydan, 2017 bütçelerinin üçer aylık hedeflere dayandırılmasını tavsiye etti.
AB AĞLARIYLA GÜÇLENEN GİRİŞİMCİLİK PROJESİ
Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı – Finans Kulüp ve Valencia Genç Girişimci Derneği – AJEV” işbirliğiyle yürütülen destekçileri arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin de bulunduğu “AB Ağlarıyla Güçlenen Girişimcilik Projesi” kapsamında “Girişimcilik Semineri” İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde yapıldı.
“RİSK ALMAKTAN KORKMAYIN”
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. Gençlere 2001 yılında üniversiteyi kurarken gelecek için risk aldıklarını belirten Başkan Demirtaş, “Siz gençler risk alacaksınız ve fark yaratacaksınız. Olanı korumak başarı değil. Sizlerin girişimci olması için bu üniversiteyi kurdum” dedi.
ARTIK İTİRAZLAR GÜZELBAHÇE TEKNOLOJİ ÜSSÜNÜN YAPIMINA ENGEL OLAMAYACAK’
İzmir Ekonomi Üniversitesi, Güzelbahçe’de bilim vadisi yaratacak. Üniversiteye ait Güzelbahçe’deki araziye ilişkin planların iptali istemiyle çeşitli kurumlar ile TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından açılan davalar reddedildi. Toplam büyüklüğü 22 hektar (220 dönüm) olan Güzelbahçe’deki alanın “üniversite yerleşke alanı” olarak belirlenmesine yapılan itirazlar ortadan kalktı. Master planları da tamamlanan İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzelbahçe Kampüsü’nün yapımı 1/25000, 1/5000, 1/1000 planlarının da yapımıyla başlayacak.