TÜM HABERLER
CAN KURTARMAYA ADANAN YAŞAMLAR
İzmir Ekonomili “paramedikler” hayat kurtarıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, Balçova kampüste oluşturdukları senaryolarla tatbikat yaptı. Gerçeği aratmayan uygulamalar, izleyenlerin büyük beğenisini topladı. YÖK tarafından ülkemizde İlk ve Acil Yardım programlarının açılmasının kutlandığı Paramedik Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, genç paramedikler kendilerini hayat kurtarmaya adadı.
BÜTÇELER “İHTİYATLI” OLACAK
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi, Garanti ve Yapı Kredi Bankalarının Eski Genel Müdürü Halit Soydan, 2017 yılı için “ihtiyatlı” bir olacağını kaydetti. “2017’ye beş kala havada kurşuni bulutlar var” diyen Soydan, 2017 bütçelerinin üçer aylık hedeflere dayandırılmasını tavsiye etti.
AB AĞLARIYLA GÜÇLENEN GİRİŞİMCİLİK PROJESİ
Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı – Finans Kulüp ve Valencia Genç Girişimci Derneği – AJEV” işbirliğiyle yürütülen destekçileri arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin de bulunduğu “AB Ağlarıyla Güçlenen Girişimcilik Projesi” kapsamında “Girişimcilik Semineri” İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde yapıldı.
“RİSK ALMAKTAN KORKMAYIN”
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. Gençlere 2001 yılında üniversiteyi kurarken gelecek için risk aldıklarını belirten Başkan Demirtaş, “Siz gençler risk alacaksınız ve fark yaratacaksınız. Olanı korumak başarı değil. Sizlerin girişimci olması için bu üniversiteyi kurdum” dedi.
ARTIK İTİRAZLAR GÜZELBAHÇE TEKNOLOJİ ÜSSÜNÜN YAPIMINA ENGEL OLAMAYACAK’
İzmir Ekonomi Üniversitesi, Güzelbahçe’de bilim vadisi yaratacak. Üniversiteye ait Güzelbahçe’deki araziye ilişkin planların iptali istemiyle çeşitli kurumlar ile TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından açılan davalar reddedildi. Toplam büyüklüğü 22 hektar (220 dönüm) olan Güzelbahçe’deki alanın “üniversite yerleşke alanı” olarak belirlenmesine yapılan itirazlar ortadan kalktı. Master planları da tamamlanan İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzelbahçe Kampüsü’nün yapımı 1/25000, 1/5000, 1/1000 planlarının da yapımıyla başlayacak.
KENTLER İÇİN ENTEGRE ÇÖZÜMLER
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Hakan Çakır, İstanbul’da gerçekleştirilen “Sürdürülebilir Akıllı Binalar ve Kentler için Entegre Çözümler” Platformunda “ulaşım” alanında yapılan yarışmada “Gelecekteki Ulaşım Sistemleri için talep edilen Mimari Dizaynlar” makalesi kabul edilerek, kitap projesinde yer alma hakkı kazandı.
KALP KIRIKLIĞINA İYİ GELEN KÖK HÜCRELER
Bebek kordonundan alınan kök hücreler bypass ameliyatı sırasında kalbin hasarlı alanlarına aktırıldı. Hasarlı dokunun küçültülmesini ve hastaların hayatını daha rahat yaşamasını amaçlayan çalışma tıp dünyasında yeni bir tedavi yaklaşımı getirecek. Çalışmayı gerçekleştiren ekibin başında yer alan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Histoloji ve Embriyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alp Can, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi'nin konuğu oldu.