TÜM HABERLER
İZMİR EKONOMİLİ TASARIMCILARDAN GÜVENLİ SPOR KIYAFETİ
Akşam saatlerinde spor yapmak İzmir Ekonomili öğrencilerin tasarımıyla güvenli hale geldi. İzmir Ekonomi Üniversitesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğrencileri Merve Sünnetçioğlu ve İlkay Sarıkaya, spor kıyafetlere uyguladıkları “led” sistemiyle spor yapanların görünür kılınması sağladı.
İZMİR EKONOMİLİNİN NANO TASARIMI
Ofis ortamlarında artık sıcak içecekler için su ısıtılması, nano teknolojiyle daha kolay hale getirildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğrencisi Arman Altınyay tarafından geliştirilen elektrikli su ısıtıcısıyla 19 litrelik damacana sular, iki nano kaplama cam boru sayesinde istenilen sıcaklığa getirilebilecek.
OKUL FOBİSİNE KARŞI AİLE DESTEĞİ
Milyonlarca öğrencinin eğitim – öğretime ilk adımı attığı bugünlerde heves ve heyecanlarının stresli bir sürece dönüşmesine karşı ailelerin çocukların yanında olması gerektiği vurgulandı. Okul fobisinin öğrencilerin eğitim hayatının her aşamasında karşısına çıkabileceğini aktaran uzmanlar, ailelerin bu durumlar karşısında çocuklarını suçlama, azarlama ve cezalandırma gibi davranışlar göstermemesi gerektiği yönünde uyarıyor. Çözüm ise, anlayış ve destekten geçiyor.
GENÇLER; BEDENSEL GÖRÜŞLERİ ÖNEMSİYOR
Gençler, kilolu yaşıtlarının fazla arkadaşı olmayacağına inanıyor. Eğitim ve Cinsiyet (EDGE: Education and Gender) başlıklı Avrupa Birliği projesi kapsamında 6 Avrupa ülkesinden 444 gencin yer aldığı araştırmada, kilolu kız ve erkek çocukların daha az arkadaşı olduğu görüşü hâkim oldu. Avusturya, Almanya, Macaristan, Norveç, Polonya ve Türkiye’den 13 – 16 yaş arasındaki gençler, çalışmada verdikleri yanıtlarda, şişman figürleri “tembel” ve “yalnız” gibi bazı sıfatlarla nitelendirirken, zayıf olanlar “popüler”, “başarılı” ve “mutlu” olarak tanımlandı.
CEP HARÇLIĞI TASARRUFA İLK ADIM!
Milyonlarca öğrenci yeni eğitim öğretim dönemine hazırlanırken, aileleri harçlıklar konusunda yeni bir imtihan bekliyor. Çocukların isteklerinin sınırsız, aile bütçelerinin ise belirli rakamlardan oluştuğuna dikkat çeken uzmanlar, öğrencilere tasarrufun değerinin öğretilmesi gerektiğini belirtiyor.
SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİN TEMELİ
Yeni eğitim - öğretim dönemi başlarken, öğrencilerin dengeli ve yeterli beslenmelerinin gelişimlerinin yanı sıra okul başarılarını da olumlu etkileyeceği vurgulandı. Öğrencilerin yaz tatili dönemini tamamladığına dikkat çeken uzmanlar, zorlu ve yorucu eğitim döneminde beslenmenin öğrenmedeki güçlüğü azalttığını kaydetti.
ÜNİVERSİTELERDEN GENÇLERİN YOLUNU AÇACAK İŞBİRLİĞİ
Üniversite öğrencileri, Avrupa Birliği ülkelerinde iş deneyimi kazanacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) koordinatörlüğünde Ege, Dokuz Eylül, Celal Bayar, Katip Çelebi üniversitelerinden toplamda 79 öğrenci İzmir Ticaret Odası aracılığıyla Avrupa Birliği ülkelerindeki kurum ve kuruluşlarda staj yapacak. Her bir öğrenciye 3 aylık Erasmus stajı için bin 500 Avro, hibe verilecek. Toplam hibe miktarı ise 118 bin 500 Avro olacak.
YENİ NESİL OYUNCAKLAR PARKLARI SARACAK
Parklar, “Yeni Nesil Oyuncaklar” yarışmasıyla yeniden şekilleniyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin CEMER Kent Ekipmanları ile birlikte gerçekleştirdiği yarışmada, sokağa çıkmayan yeni nesil için oyun alanları tasarlanıyor. Türkiye genelinden 75 katılımcının yer aldığı yarışmada, çocuklar ve yetişkinler için iki ayrı park tasarımı üzerinde duruluyor.
İZMİR EKONOMİ; DİJİTAL EĞİTİMDE ÖNCÜ OLACAK
İzmir Ekonomi Üniversitesi, dijital eğitim platformuyla hem klasik öğrenme yöntemlerini hem de teknolojinin getirilerini öğrencilerine sunacak. 1 Eylül tarihinde başlayacak yeni kayıt dönemiyle birlikte öğrenciler, gelecek yaşamlarını şekillendirecekleri üniversite eğitiminde geleneksel ders yapısının yanı sıra dijital ortamlarda da ders notlarını alabilecek, ödevlerini paylaşabilecek. Öğrenciler ve öğretim üyeleri zaman ve mekân sınırlaması olmadan akademik bilgilerini dijital kampüste bulacak.