TÜM HABERLER
HEDEF “SAĞLIK TURİZMİNİN BAŞKENTİ İZMİR”
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Tıp Fakültesi'nin kuruluşuna ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı'nın 26 Ağustos tarihli Resmi Gazete'de yayınlandığını belirterek, "İzmir ziyaretinde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım talep etmiştik. Çok geçmeden Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Tıp Fakültemiz seneye öğrenci almaya başlayacak. Hedefimiz, yeni fakültemiz ile tüm insanlığa hizmet edecek doktorlar yetiştirmek ve kentimizi sağlık turizminin başkenti yapmak" dedi.
İZMİR LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE ÖNE ÇIKMALI
Türkiye’de lojistik sektörünün turizmin ardından en fazla potansiyeli barındıran sektör olduğu, 2015 yılında pazarın 120 ile 150 milyar dolar değerine ulaşacağı vurgulandı. 83. kez kapılarını açmaya hazırlanan Uluslararası İzmir Fuarı’nın da ana teması olarak belirlenin lojistik sektörünün Türkiye’de son 10 yılda ciddi bir gelişme gösterdiği kaydedildi.
İZMİR’E ÖZEL BİSİKLETLER JAPONYA’DAN
Türk ve Japon öğrenciler, İzmir için elektrikli bisikletler tasarladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile Shizuoka Sanat ve Kültür Üniversitesi (SUAC) Endüstriyel Tasarım bölümleri öğrencilerinin katıldığı etkinlikte, turistler, pazarcılar, çöpçüler ve üniversite öğrencileri için farklı kullanımlara yönelik elektrikli bisikletler projelendirildi. İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın verdiği destekle Japonya’ya giden İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerine gelecek dönemler için Suzuki’den staj teklifi aldı.
İZMİR EKONOMİ’DEN BİLGİSAYAR OYUNUYLA FİZİK TEDAVİ
Fizik tedavi hareketleri bilgisayar oyunuyla eğlenceli hale gelecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gazihan Alankuş tarafından geliştirilen oyunda, rehabilitasyon egzersizleri hastalar için daha motive edici hale getirildi. Hastalar, hem iyileştirme hareketlerini yapıyor hem de oyun oynayarak puan kazanıyor.
BİSİKLETLER, “WOODY” İLE GÜVENDE
Bisikletler, evlerde hem süs hem de güvende olacak. Bisiklet kullanımının ülke genelinde yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte hırsızlıkların da artması İzmirli tasarımcıyı harekete geçirdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Mezunu Can Geren, Woody adını verdiği iç mekanlar için prototip bisiklet askısı tasarladı. Bisikletler artık kapı önlerinde ya da balkonlarda bırakılmayacak, hırsızlıklara karşı da korunmuş olacak
İZMİR EKONOMİ’DE SAĞLIK YÖNETİCİLİKLE BULUŞUYOR!
Sağlık kuruşları yöneticiliğine yönelik eğitim, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde yeniden şekilleniyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü kapsamında ilk öğrencilerini alacak olan Sağlık Kuruluşları Yöneticiliği Yüksek Lisans Programı, sağlık alanı dışındaki farklı disiplinlerden öğrencilerine de yeni bir meslek kazandıracak. Tanıtım toplantısı, 19 Ağustos’ta, son başvurular ise 29 Ağustos’ta yapılacak.
TASARIMIN GÜCÜ SAHİLLERE YANSIDI
İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunu Zeynep Mayruk, tasarladığı plaj kıyafetleriyle modaya yeni bir yön veriyor. Mayruk, Alaçatı Before Sunset Beach Club bünyesindeki mağazasında dantel kumaşlardan oluştuğu tasarımlarla sahillerde şıklık yarışına farklı bir boyut kazandırıyor.
YAPI DENETİMLERİ YETERSİZ
Türkiye, 17 Ağustos 1999 tarihinde 18 bin vatandaşının yaşamını yitirdiği Marmara Depremi’ne tanık olurken, aradan geçen 15 yılda yapı denetimlerinin sağlıklı yapılmadığı vurgulandı. Depremde, resmi kayıtlara göre 18 bin vatandaş yaşamını yitirdi, 23 bin insan yaralandı. 135 bin bina çöktü, 600 bin kişi evsiz kaldı. Türkiye yapı stoğunun yenilenmesinde sorunlar bitmedi, denetim firmalarının inşaatı yapan firma tarafından belirlenmesinin önüne geçilmesi gerektiği kaydedildi.