TÜM HABERLER
KULLANICI İÇİN ÖZEL TASARIM ÇALIŞTAYI
İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, “Kullanıcı için ve kullanıcı ile tasarlamak: Ekolojik düşüncenin gücü’ başlıklı çalıştayı tamamladı. Alberta Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Emeritus Jorge D. Frascara ile İş Partneri Dr. Fabiola Guillermina Noël’i ağırladı. 37 katılımcının yer aldığı çalıştayda, tasarlanan nesnelerin kullanıcı üzerindeki etkileri araştırıldı.
İZMİR EKONOMİLİ TASARIMCIDAN YAŞLILARA ÖZEL DUŞ TEKNESİ
Yaşlılar ve ayakta uzun süre durmakta zorlananlar, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Pelinsu Babacanlar’ın tasarladığı küvetle rahatlıkla duşlarını alabilecek. “BOURN” adını verdiği duş teknesi projesiyle Babacanlar, kaygan ve ıslak zemin gibi çevresel faktörlerle oluşan yaralanmaların da önüne geçileceğini vurguladı.
ÇOCUKLARIN GÖZÜNDEN HEMŞİRELER
Çocuklar, hayallerindeki hemşireleri resimlere yansıttı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Akademisyenlerinin İzmir İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirdiği “çocuk resimlerinde hemşireler’’ konulu resim yarışması sonuçlandı. Yarışmaya 4-10 yaş grubunda Tepecik Eğitim Araştırma hastanesi çocuk servislerinde yatan çocuklar ile İzelman’a bağlı bulunan Gürçeşme, Balçova ve Gaziemir anaokullarındaki 108 çocuk katıldı. İzmir Ticaret Odası Sağlık ve Eğitim Vakfı ve Filli Boya’nın sponsor olduğu yarışmada katılan tüm öğrencilere pastel boya dağıtıldı.
KURŞUN KALEME SARILDILAR
Öğrenciler, kalemlerini geleceğin öğretmenleri için konuşturdu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü 2. Sınıf öğrencileri, öğretmen olmak isteyen öğrencilere burs sağlayan Kurşun Kalem Eğitim Vakfı yararına tişörtler tasarladı. Tasarlanan tişörtler, Kerem Görsev ve Fatih Erkoç’un 27 Mayıs’ta sahne alacağı Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda kurulacak stantta satışa sunulacak.
İZMİR EKONOMİLİ SAĞLIKÇILARDAN BİLİNÇLENDİRME ÇABASI
Cinsel yolla bulaşıcı hastalıkların görülme sıklığının arttığına dikkat çekilerek, mikrobun cinsel partnerlere bulaştırıldığı, kişide kısırlık, kanser, dış gebelik gibi hastalıklara neden olabileceğini belirtildi. Uzmanlar, özellikle gençlerin bilinçlendirilmesi amacıyla çalışmaların arttırılmasına vurgu yaparken, İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve modern aile planlaması yöntemleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi.
İZMİR EKONOMİ’DEN ENERJİ ÇALIŞTAYI
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) doğalgaz piyasalarındaki arz güvenliğini masaya yatırdı. İEÜ Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı ev sahipliğinde Enerji Yönetimi ve Politikaları Çalıştayı, “DoğalGaz Piyasalarında Arz Güvenliği” ana teması üzerinden gerçekleştirildi. İEÜ Konferans Salonu’nda başlayan çalıştayda, Gama Holding Yönetim Kurulu Baş Danışmanı ve DEİK Enerji İş Konseyi Başkanı Süreyya Yücel Özden ana konuşmacı olarak katıldı. Tüm konuşmalar, Soma’da yaşanan acı kazaya başsağlığı dilekleriyle başladı.
YAT TASARIMINDA YENİ YOLLAR İZMİR EKONOMİ ÖĞRENCİLERİNDEN
Yat tasarımı, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencilerinin elinde yeniden şekilleniyor. İEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Yat Tasarımı Yüksek Lisans Programı ile İEÜ İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri, tekne yapımına ilişkin bilgilerini yerinde öğrenirken, yeni nesil tekneler için hazırlanıyor.
DOĞALGAZIN DEVLERİ İZMİR EKONOMİ’DE
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) doğalgaz piyasalarında arz güvenliğini masaya yatıracak. İEÜ Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Enerji Yönetimi ve Politikaları Çalıştayı’nın ana teması “Doğalgaz Piyasalarında Arz Güvenliği” olacak. 14 Mayıs, saat 10.00’da İEÜ Konferans Salonu’nda başlayacak çalıştayda, Gama Holding Yönetim Kurulu Baş Danışmanı ve DEİK Enerji İş Konseyi Başkanı Süreyya Yücel Özden ana konuşmacı olarak yer alacak.
İZMİR EKONOMİ’DEN BİR İLK; TWITTER ÜZERİNDEN DERS
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi, Türkiye’nin ilk e–sertifikalı Twitter derslerine başlıyor. İEÜ İşletme Fakültesi’nin Twitter hesabı üzerinden 12 Mayıs’ta #TwitAkademi hastangi ile başlayacak eğitimler kapsamında katılımcılar, Marka Yönetimi, Savaşın Nedenleri, Para ve Finans, Lojistik Yönetimi ile Oyun Teorisi üzerine dersler alacak. Herkese açık olarak gerçekleştirilecek e–sertifika programının ilk etkinliği 5 hafta, 5 ders, 5 e–sertifika olarak yapılacak. Dersleri İEÜ İşletme Fakültesi Öğretim Üyeleri sanal ortamda anlatacak.
İZMİR EKONOMİLİLER BAHARI ÜNLÜLERLE KARŞILADI
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri, 13. Bahar Şenliği’nin son gününde Mor ve Ötesi’nin konseriyle eğlendi. Öğrenciler gün içerisinde de sevilen diziler Güneşi Beklerken ve Kardeş Payı’nın oyuncu ve yapımcılarıyla bir araya geldi. Güneşi Beklerken dizisinin oyuncuları Kerem Bürsin ve Hande Doğan Demir, öğrencilerle “Selfie” fotoğrafı çekti.