TÜM HABERLER
YÜZYILLARIN KURAMINA YENİ SOLUK İZMİR EKONOMİ’DEN
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Matematik Bölümü öğretim üyeleri geliştirdikleri TÜBİTAK projesiyle değişmezlik kuramında yeni bir modülün özelliklerini inceleyecek. Kuramın işlemedi özel durumları da kapsayan geniş bir model geliştirilmesi amacıyla proje hazırlayan İEÜ Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Uğur Madran ve doktora öğrencisi Deniz Erdemirci Erkuş, kablosuz iletişimde kullanılan kodlama teorisini kolaylaştıran bu kurama farklı bir bakış açısı getirecek. TÜBİTAK bünyesindeki Matematik, Fizik Araştırma Destek Grubu tarafından 61 bin Türk Lirası destek verilen çalışma, 18 ay sürecek.
İZMİR EKONOMİ YÜKSEK LİSANSI İLE FARK YARATIN
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), eğitim yaşamında yüksek lisans diplomasına sahip olarak kariyerlerinde fark yaratmak isteyenlere uzaktan eğitim ile yeni bir kolaylık sağlıyor. Tezli ve tezsiz yüksek lisans seçeneklerinin yanı sıra uzaktan eğitim ile öğrencilerin teknolojik olanaklarından yararlanarak, istedikleri alanlarda kendilerini geliştirmelerine imkan tanıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Uzaktan Öğretim Yüksek Lisans Programları’nda (e-MBA) bütün dersler bilgisayar ortamında, canlı olarak işleniyor.
İZMİR EKONOMİLİLERDEN SOMA TASARIMI
Türkiye'yi yasa boğan ve 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma faciasının ardından İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Mezunu Merve Çelebi ve Seba Acar, madencilerin anısına kömürlerden iç mekan tasarımı yaptı. Çelebi ve Acar, üniversite mezuniyet projesi olarak başladıkları çalışmada, Soma'da yaşanan Maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin unutulmaması için 301 parça kömür parçasını bardak formunu verdikleri mekan tasarımında biraraya getirdi.
TÜRK TEKSTİLİNİ İNGİLTERE'YE TANITACAKLAR
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü, Türk tekstilinin tasarım, üretim süreçlerini İngiltere’ye tanıtacak. British Council’ın gerçekleştirdiği “FEED – IN Eğitim İşbirlikleri Yarışması” için İngiltere’deki De Monfort Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü ile İEÜ Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim üyeleri ve öğrencileri, ortak proje hazırladı. Sonucunda proje desteklenmek üzere seçildi. İzmir Ekonomili öğrenciler, tasarımdan üretim aşamasına Türk tekstilinin örneklerini İngiltere'de anlatacak. Karşılıklı ziyaretlerin de gerçekleştirileceği proje kapsamında, De Monfort Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri de, İzmir’de üretim yapan tekstil firmalarını inceleyecek.
İZMİR BİLİMPARK’IN İNŞAATINA BAŞLANDI
İzmir Ekonomi Üniversitesi ve İzmir Ticaret Odası öncülüğünde kurulan İzmir Bilim ve Teknoloji Parkı Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin (İzmir Bilimpark) inşaatına İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nde başlandı. Yıl sonunda tamamlanarak, 2015'te hizmete girecek olan İzmir Bilimpark’ın ilk harcı İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen ve öğretim üyeleri tarafından döküldü. İnşaatla birlikte İzmir Bilimpark'ta girişimcilerin başvuruları alınmaya ve projeleri değerlendirilmeye başladı.
TIP DÜNYASINA ARTIK İLETİŞİMCİLER GİRECEK!
ABD’de hızla yaygınlaşmaya başlayan “sağlık iletişimi” sayesinde hasta ile hekim arasında kurulmakta zorlanılan iletişimin kolaylaştığına dikkat çekildi. Sağlık iletişimiyle birlikte hastaların tedavi yöntemleri ve süreçleri üzerinde karar verme olanağı yakaladığı kaydedildi.
TÜRKİYE EKONOMİSİ BIÇAK SIRTI
Türkiye ekonomisinin dayanıklılık testinden geçtiği belirtilerek, gelecek hafta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından 2015 yılı genel seçimlerinin iki büyük belirsizlik konusunu oluşturduğu vurgulandı. Özellikle ekonomi yönetiminin yeniden şekillenip şekillenmeyeceğinin yanıtının arandığına dikkat çeken uzmanlar, iki seçim arasında siyasi ve dış gelişmeler nedeniyle Türkiye ekonomisinin hep bıçak sırtında olacağını kaydetti.
TÜRK İPEĞİ HİNDİSTAN YOLCUSU
Çin ipeğine yenilen Türk ipeğinin yıllara direnen öyküsü İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğretim üyelerince Hindistan’da dillendirilecek. İEÜ Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır, Öğretim Görevlileri Seda Kuleli ve Özge Dikkaya Göknur, Tayland, İtalya ve Alanya’da yaptıkları sunumun ardından Hindistan’da, Türkiye’deki ipekböceği yetiştiriciliği ve ipek dokumaların üretimini anlatacak.
ÜNLÜLERİN TASARIMCISI İZMİR EKONOMİ’DE
“Umutsuz Ev Kadınları” dizisinin güzel oyuncusu Eva Longoria’nın kıyafetlerinin tasarımcısı Paul Scherer, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’nde deneyimlerini geleceğin modacılarına aktaracak. Longoria’nın kıyafetlerinin yanı sıra Amerikalı Şarkıcı Jennifer Rush, Alman Aktrist Mirja du Mont ile Sophie von Kessel, model Heidi Klum ve Alman Şarkıcı Sarah Connor’a özel kıyafetler hazırlayan Scherer, 2014 – 2015 Akademik Yılı’nda bir dönem boyunca İzmir Ekonomi Üniversiteli öğrencilerle yaratıcı moda üzerine çalışacak.
İZMİR EKONOMİLİ MİMARLARDAN MODERN BARINAKLAR
Modern barınaklar, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mimarlık Bölümü öğrencileri tarafından inşa edildi. Miami Üniversitesi’nden Amerikalı Mimarlar Raffi Tomassian ile Nicholas Germann’ın katıldığı “Dijital Fabrikasyon” başlıklı atölye çalışmasında İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, en az iki kişinin barınabileceği tasarımlara imza attı. İEÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlileri Michael Young, Özlem Akın, Füsun Babaoğlu, Dr. Altuğ Kasalı ile araştırma görevlileri Ece Küreli ve Ece Uyar Aktaş’ın yer aldığı etkinlikte barınak tasarımına modern bir bakış açısı getirildi.