TÜM HABERLER
MÜHENDİSLİĞE ABD ve TÜRKİYE’DEN BAKMAK…
Türkiye’de sayılı üniversitede bulunan Uluslararası Ortak Lisans Programlarını uygulayan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin çeşitli bölümlerinde öğrencilere farklı deneyimleri barındıran yükseköğretim imkânı sunuluyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Yazılım ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerinin New York Eyalet Üniversitesi (SUNY) Fredonia Kampüsü ile birlikte yürüttüğü Uluslararası Ortak Lisans Programları, akademisyenlerin bilgilerini her iki ülkede de öğrencilere aktarma şansı tanıyor.
EĞİTİM VE CİNSİYET İLİŞKİSİ TARTIŞILDI
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nesrin Oruç Ertürk’ün de araştırmacı olarak yer aldığı Avrupa Birliği Projesi olan Eğitim ve Cinsiyet (EDGE) başlıklı çalışmanın kapanış konferansı İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Konferans kapsamında, Hindistan dâhil 17 farklı ülkeden 89 katılımcı cinsiyet temelli eğitimi tartıştı.
“FİKRET TÜRKMEN ARMAĞANI” ULUSLARARASI DERGİ
Türkiye’de sosyal bilimler alanında uluslararası endekste taranan 2 dergiden biri olan ‘Milli Folklor Uluslararası Kültür Araştırmaları Dergisi’ 2014 yılı 101. Bahar Sayısını İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi, Türkçe Koordinatörü Prof. Dr. Fikret Türkmen Armağanı olarak yayınlandı. Dergide Prof. Dr. Fikret Türkmen’in hayatı ve eserleri, röportajlar ve kendisine ithaf edilen 21 bilimsel makale ile 5 çeviri yazısı bulunuyor.
İZMİR EKONOMİ’DEN YENİLİKÇİ PROJELER
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 14 yenilikçi projesi, ödüllü tasarımları ve mezunlarının başarıları ile Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) düzenlediği Türkiye İnovasyon Haftası'nda yerini aldı. Birbirinden farklı ve günlük hayattaki problemlere pratik çözümler getiren öğrenciler, projeleriyle ilgi odağı olurken, İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen öğrencileri standlarında ziyaret etti.
MATEMATİK İZMİR EKONOMİ’DE TARTIŞILIR
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Matematik Bölümü, Progress on Difference Equations (PODE) adlı uluslararası çalıştaya ev sahipliği yaptı. ABD, Kanada, Japonya, Belarus, Çekoslovakya, Cezayir, Finlandiya, Polonya başta olmak üzere 27 farklı ülkeden 100’e yakın bilim insanı özgün 40 bildiri ve 9 poster sunumu gerçekleştirdi.
ATIKLARDAN TASARIMIN BÜYÜLÜ DÜNYASINA
İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri, atık malzemelerden oyuncak, küçük figürler, çaputlardan kostümler yaptı. Atık malzemelerden oluşan sergi, 10 Haziran’a dek İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde gezilebilecek.
İZMİR EKONOMİ’Lİ YATIRIM ŞAMPİYONLARI!
İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş'nin "Üniversiteler Arası Yatırım Ligi Portföy Yarışması"'nda İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 6 üniversiteden 20 grubu geride bırakarak 1. oldu. İş Yatırım tarafından üniversitelerde kurulan Trade Master Economics Platformu kapsamında öğrenciler, yıl boyunca yurtiçi ve uluslararası piyasalarda ekonomik verileri izleyerek, sanal işlem yaptı. Yatırım şampiyonları İEÜ’den çıktı.
BAYAT EKMEKLER BÖREK OLUYOR
Her gün milyonlarca ekmeğin çöpe gitmesine öğrenciler “dur” diyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, Torbalı Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde okuyan kardeşlerinin “Ekmeğimize Sahip Çıkalım” projesine destek vererek, lise öğrencileriyle mutfakta 5 bayat ekmekten 30 kişilik börek yaptı.
İZMİR EKONOMİLİ ÖĞRENCİLER SERTİFİKALANDI
İzmir Ekonomi Üniversitesi Bölgesel Kalkınma, Kent ve Çevre Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKOKENT) tarafından yürütülün “iSIMPLY: Yenilikçi Sosyal Medya Pedagoji Öğrenme Yolları" başlıklı Avrupa Birliği Projesi’nin pilot eğitimleri İzmir’de tamamlandı. İngiltere, Fransa, Danimarka, Romanya, Yunanistan’ın proje ortaklığını yürüttüğü etkinlikte, katılımcılara sosyal medya araçlarının pazarlama alanındaki uygulama olanakları anlatıldı. Etkinlikler kapsamında benzer pilot eğitimler eşzamanlı olarak Yunanistan, Fransa ve Türkiye’de gerçekleştirildi. Eğitimler, İşletme Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Deniz Atik, Yrd. Doç. Dr. Tuğba Örten Tuğrul tarafından verildi. Eğitimleri başarıyla tamamlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri sertifikalarını törenle aldı.