TÜM HABERLER
Ameliyathaneler yeterince güvenli mi?
İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ile Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği işbirliğinde “Ameliyathaneniz yeterine güvenli mi? Duman Emiciler” başlıklı webinar gerçekleştirildi. İEÜ blackboard collaborate üzerinden yapılan ve 559 kişinin katıldığı seminerin moderatörlüğünü Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nden Prof. Dr. Meryem Yavuz van Giersbergen üstlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Taylan Özgür Sezer de önemli bilgiler verdi.
İş hukukunda uzman arabulucuk eğitimi İEÜ EKOSEM’de
İş hukukunda uzman arabulucuk olmak isteyen avukatlar, İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EKOSEM) tarafından gerçekleştirilecek “İş Hukukunda Uzman Arabuluculuk Eğitimi”nde biraraya gelecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri ve alanında uzman avukat eğitmenler tarafından gerçekleştirilecek eğitimler, İEÜ Kampüsü’nde yüz yüze yapılacak. 36 saat sürecek eğitimlerin sonunda arabulucu avukatlar, iş hukukunda uzman arabulucu sertifikası alarak, bu alanda arabulucuk yapmak için yetkilendirilecek.
İzmirli Cavit ‘Tokyo’ yolunda
Henüz 9 yaşında hobi olarak başladığı rüzgar sörfünde, kendini geliştirerek Türk Milli Takımı’na kadar yükselen İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencisi Cavit Biriz’in ‘olimpiyat’ hayaline bir adım kaldı. 2021 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na katılmak hedefiyle sokağa çıkma yasağında bile Türkiye Yelken Federasyonu’ndan özel izin alarak her gün 6 saat antrenman yapan, Polonyalı diyetisyenin hazırladığı listeye harfiyen uyan İEÜ’lü Biriz, 24 Kasım’da Portekiz’de yapılacak Kota Yarışması’nda rakiplerini geçerse, olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek. Biriz, “Daha önce geride bıraktığım ve dünya sıralamasında önünde olduğum rakiplerimi yeniden geçerek olimpiyatlarda yer almayı çok istiyorum” dedi.
Sokakta gördüğünüz her maskeyi almayın
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İlk ve Acil Yardım Programı Öğretim Görevlisi Nursun Üstünkarlı, koronavirüsle mücadelede hayati öneme sahip maskelerin, bazı sokak satıcıları tarafından hijyen ve kaliteye dikkat edilmeden, düşük fiyatlarla satılabildiğini belirterek vatandaşları uyardı. Üstünkarlı, “Satılan her maskenin koruyuculuğu aynı değil. Maske alımında eczane ve tıbbi ilaç depoları tercih edilebilir. Denetimden geçen, güvenli mecralarca satılan kumaş maskeler de kullanılabilir” diye konuştu.
Uzaktan eğitim fobiye dönüşmesin
Günlük hayattan çalışma düzeni ve sosyal etkileşime kadar birçok konuda yaşamı olumsuz etkileyen koronavirüs, üniversiteleri de uzaktan eğitime yöneltti. Yüz binlerce üniversite öğrencisi, kampüse ayak basmadan yeni döneme başlarken, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) klinik psikologları Nilay Uğurlu Öztürk ve Merve Minkari Tunçay, gençlere ve ailelere uzaktan eğitimin fobiye dönüşmesini önleyecek önerilerde bulundu.
İzmir Ekonomi AB’ye girdi
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Avrupa Birliği’nin dünya genelinde silahsızlanmayla ilgili yapılan çalışmalara yön vermek amacıyla, 27 ülkeden 97 kuruluşun katılımıyla oluşturduğu konsorsiyuma, Türkiye’den dahil edilen ilk kurum oldu. Kitle imha silahlarının kontrol altına alınmasına yönelik birçok kitap ve makalesi yayınlanan, Norveç’ten Cibuti’ye kadar 20’yi aşkın ülkede toplantılara katılarak silahsızlanmanın önemini anlatan İEÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Sıtkı Egeli, “Üniversitemiz, AB’nin silahsızlanma alanındaki politikalarına yön veren çalışmalarda ülkemizi temsil edecek, çalışmalara katkıda bulunacak” dedi.
Salgına karşı uluslararası iş birliği artmalı
Türkiye genelinde öğrencilerin en çok tercih ettiği fakültelerden biri olan ve bu yıl yüzde 100 doluluk oranıyla dikkat çeken İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi’nin 2020-2021 akademik yılı açılış dersine Prof. Dr. Şevket Pamuk konuk oldu. “Salgın ve Ekonomi” başlıklı bir konuşma yapan Prof. Dr. Pamuk, dünyanın inatçı ve hata affetmeyen bir virüsle karşı karşıya kaldığını söyleyerek salgına karşı uluslararası iş birliğinin artması gerektiğini ifade etti.
68 öğrenciden hekimliğe ilk adım
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi’nde bu yıl eğitime başlayan 68 öğrenci, pandemi nedeniyle online yapılan törende beyaz önlüklerini giyip “Tıbbiyeli Yemini” ederek hekimlik yolunda ilk adımı attı. İEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Abacıoğlu, “İnsanımızın ve gezegenimizin sağlık sorunları artıyor, değişiyor. Geleceğin hekimleri bu değişimi yönetmek, topluma liderlik etmek zorunda. Bizler, bu doğrultuda gençlerimizi yetiştirecek, onların her daim yanında olacağız” dedi.
Dezenfektanlar gözlükleri kullanılmaz hale getiriyor
Kovid – 19 salgınıyla birlikte günlük yaşamda artan dezenfektan kullanımı gözlük ve gözlük camlarının kullanım süresini azaltıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Programı Öğretim Görevlisi Hasan Durmuş, pandemi süreciyle birlikte dezenfektan kullanımının arttığını, çerçeve ve gözlük camlarının bu ürünlerinle silinmesinin gözlüklere zarar verdiğini söyledi.
Koronavirüs, Türkçeyi de etkiledi
Türkiye’yi mart ayından bu yana etkisi altına alan koronavirüs, günlük dil kullanımına yeni sözcükler ekledi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programı Öğretim Görevlisi Dr. Filiz Mergen danışmanlığında program öğrencisi Erdem Gürsu, “Covid-19 salgını dil kullanımımızı nasıl etkiledi?” başlıklı çalışma hazırladı. Dr. Mergen, “yeni normal”, “sosyal mesafe”, “kontrollü sosyal hayat”, “temaslı hasta”, “uzaktan eğitim” ve “sürü bağışıklığı” gibi ifadelerin hayatımıza giren yeni sözcük ve tamlamalar arasında yer aldığını belirtti.