TÜM HABERLER
Karadeniz'deki keşif, gaz talebinin yüzde 22'sini 40 yıl boyunca karşılayabilecek
İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürdürülebilir Enerji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu, Karadeniz'de yapılan yeni doğal gaz keşfiyle toplam rezerv miktarının 405 milyar metreküpe çıktığını hatırlatarak, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın da sunmuş olduğu veriler doğrultusunda Sakarya Gaz Sahası’nda yıllık olarak 10 milyar metreküp mertebesinde doğal gaz üretimi gerçekleşirse, 2019 tüketim miktarlarına göre Türkiye’nin yıllık doğal gaz talebinin yüzde 22’sinin, yaklaşık 40 yıl boyunca bu rezervden sağlanması mümkün olacaktır." dedi.
Türkiye’deki akademisyenlerle ‘girişimcilik’ buluşması
British Council Newton Fonu çağrısına özel olarak, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi’nin liderliğinde çalışmalarına başlayan ve İngiltere’deki Bristol İşletme Okulu ile de iş birliği yapan Teknoloji Transfer Ofisi ve Yaratıcı Ekonomi Merkezi, 3 aşamadan oluşan özel bir proje hazırladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi merkezinde, bölgemizde girişimcilik faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla bu alanda yapılan araştırmaların, eğitimlerin ve kurumsal mekanizmaların güçlendirilmesini amaçlayan projenin ilk ayağı, “Araştırmada Yaratıcılık” çalıştayı 28 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi.
“Yeni döneme güçlü şekilde hazırlandık”
Bu yıl rekor doluluk oranına ulaşarak Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversiteleri arasına adını yazdıran İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 20’nci akademik yılına “online” olarak başladı. Yeni döneme ilişkin öğrencilere mesajlar veren İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, “İzmir Ekonomi Üniversitesi ailesi olarak yeni döneme güçlü bir şekilde hazırlandık. Uzaktan eğitimde öncü ve örnek, Türkiye’de en iyi teknolojik altyapıya sahip üniversitelerden biriyiz. Bu sayede öğrencilerimiz, her daim avantajlı ve farklı olacak” dedi.
Kanıta dayalı bilgi gerçeğe ulaştırır
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri, 2020-2021 Akademik Yılı’na Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Çakmakçı’nın açılış dersiyle başladı. İEÜ Hemşirelik Bölümü Araş. Gör. Ecem Özgül’ün sunumuyla üniversitenin Blackboard Learning Sistemi üzerinden yapılan ilk derse 269 kişi katıldı.
Meles Çayı’nı ‘yeşil koridor’ yapacak projeye ödül
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İçmimarlık ve Çevre Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. İpek Kaştaş Uzun’un peyzaj mimarı olarak yer aldığı ekip, İzmir’in en önemli doğa miraslarından biri olan Meles Çayı’nı “yeşil koridor” olarak tasarladığı projeyle ödüle layık görüldü.
150 sanatçı arasından seçilerek Türkiye’yi temsil ettiler
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır ile Öğretim Görevlisi Angela Burns’un eserleri, 150 sanatçının yapıtları arasından seçilerek Uluslararası Görsel Okuryazarlık Derneği (International Visual Literacy Association-IVLA) tarafından açılan sanal sergide Türkiye’yi temsil etti.
İzmir Ekonomi’ye ‘uluslararası’ güven
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), bilişim teknolojileri alanında en değerli uluslararası yetkinlik belgesi olarak tanımlanan “ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı Sertifikası” denetimini başarıyla tamamladı. Öğrencilerin bilgileri dahil tüm verileri güvenle koruduğunu kanıtlayan İEÜ, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) onaylı uluslararası sertifikanın yenilenmesine hak kazandı.
İzmirli Buse'den DGS'de Türkiye derecesi
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fizyoterapi Programı mezunu Buse Deniz, bu yıl yaklaşık 389 bin kişinin dört yıllık bölümde okuma hakkı elde etmek amacıyla girdiği Dikey Geçiş Sınavı‘nda (DGS) Türkiye 93’üncüsü oldu. Lise döneminde ve üniversitenin ilk zamanlarında ders çalışmayı sevmediğini ancak akademisyenlerinin yönlendirmesiyle değişerek derslerine ağırlık verdiğini, kendisine bambaşka bir kariyer hedefi seçtiğini söyleyen Deniz, “Sınavda başarılı olacağımı biliyordum ama Türkiye derecesi elde etmem benim için ayrı bir mutluluk oldu. Heyecanlandım, uzun süre ekrana bakakaldım, hayatımın en sevinçli anlarından birini yaşadım” dedi.
Elektrik makinelerinin arızasına ‘erken teşhis’
İzmir Ekonomili girişimci mühendisler, üretim bantlarında tam kapasite çalışan makinelerin arıza vermeden önce belirlenmesi için yazılım ve donanım geliştiriyor. TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci Programı kapsamında destek alan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Öğrencileri Özer Can Devecioğlu ve Sertaç Kılıçkaya, geliştirecekleri erken arıza cihazıyla işletmeleri binlerce liralık zarardan kurtaracak.