TÜM HABERLER
İzmir Ekonomili akademisyen TRT Radyo’nun konuğu
Diplomasi çevirmenliği alanında Türkiye’deki en tecrübeli isimler arasında yer alan ve 2016 yılında “Çeviri ve Diplomasi” adlı bir kitap yayınlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nihal Yetkin Karakoç, TRT Radyo’nun konuğu olacak.
İzmir Ekonomi’li akademisyenler uzaktan eğitime Ekoeğitim-TLC ile hazır
Kovid - 19 salgını nedeniyle Türkiye’de Mart ayında uzaktan eğitime geçilmesinin ardından yoğun çaba ve destekle İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) uzaktan öğretimdeki başarısında büyük rol oynayan İEÜ Öğretme ve Öğrenme Merkezi (TLC – Ekoeğitim), yeni akademik yıl için de hazırlıklarını sürdürüyor.
42 üniversite arasında ‘Erasmus’ birinciliği
Geçtiğimiz yıl 13 farklı ülkeden yaklaşık 80 Erasmus öğrencisini konuk eden İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), kendi bünyesinde kurduğu Erasmus Öğrenci Ağı (ESN) Kulübü’yle de fark yarattı. İEÜ’de eğitim gören gençlerin; ülkemize ve İzmir’e ilk kez gelen misafir öğrencilerin uyum sürecini kolaylaştırmak, şehri tanımalarını sağlamak ve Türk öğrencilerle iletişimini geliştirmek amacıyla gönüllü oluşturduğu kulüp, Türkiye’deki 42 üniversite üzerinde yapılan değerlendirmede “en iyi şube” seçildi.
İzmir Ekonomili kardeşlere uluslararası iş ödülü
E-ticaret sektöründe kaliteli ve kişiye özel hizmet anlayışını benimseyen, yerli markaları destekleyen İzmir Ekonomili girişimciler, dünyanın en prestijli uluslararası iş ödüllerini İzmir’e kazandırıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunu Esra ve Melis Sarıhan kardeşler, baskasindarama.com adlı e-ticaret girişimlerindeki başarıyı, üst üste aldıkları ödülle taçlandırdı.
İzmir Ekonomili mühendislerden kendi rotasını belirleyen otonom robot
İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde (İEÜ) yürütülen projeyle engelle karşılaştığında yapay zeka kullanarak yeniden rota çizebilen otonom robot geliştirildi. TÜBİTAK tarafından desteklenen "Kapalı Alanlarda Kullanılan Otonom Yer Araçları için Yer Bulma, Haritalandırma ve Güzergah Planlama Yapabilen Cihaz Tasarımı ve Geliştirilmesi" projesi kapsamında yaklaşık 2 yıllık çalışma sonunda otonom aracın prototipi üretildi.
Kendi çekip oynadı, Altın Koza’da birinci oldu
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sinema ve Dijital Medya Bölümü’nden bu yıl mezun olan Çağıl Saydam, yalnız yaşayan bir kadının evde kendi kendine kurduğu diyalogları konu alan “61 Sokak No 4” isimli filmiyle, 27’nci Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nden birincilikle döndü.
Modanın merkezini canlandıracak proje
Mimar Kemalettin Moda Merkezi, İzmir Ekonomili tasarımcıların elinden 24 saat yaşayan bir mekana dönüşecek. Türkiye’nin gelinlik üretim merkezi, Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinin en önemli pazarı haline gelen İzmir’de; Mimar Kemalettin Moda Merkezi, Necati Bey Bulvarı ve Mimar Kemalettin Caddesi kesişimindeki meydan ve çevresi, hem yeni görüntüsü hem de sağladığı olanaklarla turistlerin ve İzmirlilerin odak noktası olacak.