TÜM HABERLER
İzmir Ekonomi’ye ‘uluslararası’ güven
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), bilişim teknolojileri alanında en değerli uluslararası yetkinlik belgesi olarak tanımlanan “ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı Sertifikası” denetimini başarıyla tamamladı. Öğrencilerin bilgileri dahil tüm verileri güvenle koruduğunu kanıtlayan İEÜ, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) onaylı uluslararası sertifikanın yenilenmesine hak kazandı.
İzmirli Buse'den DGS'de Türkiye derecesi
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fizyoterapi Programı mezunu Buse Deniz, bu yıl yaklaşık 389 bin kişinin dört yıllık bölümde okuma hakkı elde etmek amacıyla girdiği Dikey Geçiş Sınavı‘nda (DGS) Türkiye 93’üncüsü oldu. Lise döneminde ve üniversitenin ilk zamanlarında ders çalışmayı sevmediğini ancak akademisyenlerinin yönlendirmesiyle değişerek derslerine ağırlık verdiğini, kendisine bambaşka bir kariyer hedefi seçtiğini söyleyen Deniz, “Sınavda başarılı olacağımı biliyordum ama Türkiye derecesi elde etmem benim için ayrı bir mutluluk oldu. Heyecanlandım, uzun süre ekrana bakakaldım, hayatımın en sevinçli anlarından birini yaşadım” dedi.
Elektrik makinelerinin arızasına ‘erken teşhis’
İzmir Ekonomili girişimci mühendisler, üretim bantlarında tam kapasite çalışan makinelerin arıza vermeden önce belirlenmesi için yazılım ve donanım geliştiriyor. TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci Programı kapsamında destek alan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Öğrencileri Özer Can Devecioğlu ve Sertaç Kılıçkaya, geliştirecekleri erken arıza cihazıyla işletmeleri binlerce liralık zarardan kurtaracak.
İzmir Ekonomili akademisyen TRT Radyo’nun konuğu
Diplomasi çevirmenliği alanında Türkiye’deki en tecrübeli isimler arasında yer alan ve 2016 yılında “Çeviri ve Diplomasi” adlı bir kitap yayınlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nihal Yetkin Karakoç, TRT Radyo’nun konuğu olacak.
İzmir Ekonomi’li akademisyenler uzaktan eğitime Ekoeğitim-TLC ile hazır
Kovid - 19 salgını nedeniyle Türkiye’de Mart ayında uzaktan eğitime geçilmesinin ardından yoğun çaba ve destekle İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) uzaktan öğretimdeki başarısında büyük rol oynayan İEÜ Öğretme ve Öğrenme Merkezi (TLC – Ekoeğitim), yeni akademik yıl için de hazırlıklarını sürdürüyor.
42 üniversite arasında ‘Erasmus’ birinciliği
Geçtiğimiz yıl 13 farklı ülkeden yaklaşık 80 Erasmus öğrencisini konuk eden İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), kendi bünyesinde kurduğu Erasmus Öğrenci Ağı (ESN) Kulübü’yle de fark yarattı. İEÜ’de eğitim gören gençlerin; ülkemize ve İzmir’e ilk kez gelen misafir öğrencilerin uyum sürecini kolaylaştırmak, şehri tanımalarını sağlamak ve Türk öğrencilerle iletişimini geliştirmek amacıyla gönüllü oluşturduğu kulüp, Türkiye’deki 42 üniversite üzerinde yapılan değerlendirmede “en iyi şube” seçildi.
İzmir Ekonomili kardeşlere uluslararası iş ödülü
E-ticaret sektöründe kaliteli ve kişiye özel hizmet anlayışını benimseyen, yerli markaları destekleyen İzmir Ekonomili girişimciler, dünyanın en prestijli uluslararası iş ödüllerini İzmir’e kazandırıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunu Esra ve Melis Sarıhan kardeşler, baskasindarama.com adlı e-ticaret girişimlerindeki başarıyı, üst üste aldıkları ödülle taçlandırdı.