TÜM HABERLER
GENÇLİK; TİYATRO FESTİVALİNDE
Üniversite gençliği, 1. Rabarba Tiyatro Festivali’nde bir araya geliyor. İlki İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve İEÜ, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp, DEÜ Fizyoterapi, Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp, EÜ İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi, Yaşar, İzmir ile Kâtip Çelebi Üniversiteleri tiyatro topluluklarını buluşturan festivalin ilk konuğu Tiyatro Sanatçısı ve Yönetmeni Haldun Dormen oldu. Genç tiyatro severlerle deneyimlerini paylaşan Dormen, “İleride benim gibi çok iş yapın, yaşlanmaya vakit bulamazsınız” dedi.
JAPONCA PENCERESİ ÖDÜLLE AÇILDI
Anime sevgisi ile başladığı Japonca dili eğitimi, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Görsel İletişim Tasarım Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi İlke Karademir’e Japonca konuşma yarışmasında birincilik getirdi. Karademir, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde ikinci yabancı dil dersi olarak eğitimini aldığı Japonca ile Japonya İzmir Kültürler Arası Dostluk Derneği (JİKAD) tarafından gerçekleştirilen 'Penceremden Japonya: Japonya Tanıtım ve Japonca Konuşma Yarışması'nda “Japonya ve Metal Müzik” başlıklı sunum gerçekleştirip birincilik ödülü aldı.
İZMİR EKONOMİLİ’LERİN KARİYER SERÜVENİ
İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri, kariyer günlerinde geleceklerine yönelik ilk adımlarını attı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Kariyer Yönlendirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Kariyer Günleri ve Fuarı’nda 22 farklı firma 52 uzmanla iş dünyasına adım atacak gençlere yol gösterdi. İEÜ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye’nin önde gelen ulusal ve uluslararası firma yetkilileri öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. Fuar kapsamında öğrenciler, staj ve iş görüşmeleri de yaptı.
ÇOCUK VE GENÇLİK EDEBİYAT GÜNÜ
Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV), İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde ev sahipliğinde 1. İzmir Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Günü'nü gerçekleştirdi. EÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Berrin Ertürk, çocuk ve gençlerde okuma ve edebiyat hevesini yaratmak, doğru kitap seçebilme yetisini geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, gün boyu süren etkinliğin 300’den fazla öğretmen, yazar ve edebiyatsever tarafından izlendiğini söyledi.
ŞEFLİK YOLUNDA İKİ MADALYA
İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü 1. Sınıf Öğrencisi Nejat Güner, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu'nca gerçekleştirilen 13. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde, “Şefler Modern Türk Mutfağı” kategorisinde ikinci oldu. Güner, “Öğrenci Şefler Pizza Yarışması”nda da Enginarlı Pizza yaparak üçüncülüğü aldı. İstanbul TÜYAP Fuar alanında yapılan yarışmada Güner, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.
‘İÇİNDEKİ KURABİYE CANAVARINI UYANDIR!’
Liseli şefler, içlerindeki kurabiye canavarını İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü tarafından gerçekleştirilen “Liselerarası Gastronomi Yarışması”nda ortaya çıkaracak. İzmir içerisindeki liselerde eğitim gören öğrencilerin yer alacağı etkinlikte, öğrenciler daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış kurabiye tarifi ile yarışmaya katılabilecek. Son başvurunun 3 Nisan’da yapılacağı yarışmada, tadımlar 11 Nisan’da gerçekleştirilecek.
BEYAZ PERDEDE TÜRK SİNEMA ENDÜSTRİSİ
Oyuncu Mert Fırat, Türkiye’de ödüllü filmlere gidilmediğini, ödül almanın ‘üstten bakma’ hissi verdiğini belirterek, sinemanın eğlencenin yanı sıra değiştirici, düşündürücü etkisi bulunduğunu söyledi. Bir Varmış Bir Yokmuş film ekibi, İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerinin (İEÜ) konuğu oldu. Yönetmen ilksen Başarır, Yapımcı Hazan Dut ve Oyuncu Mert Fırat, ‘Türkiye Film Endüstrisinin Güncel Sorunları” başlıklı panelde öğrencilerin sorularını yanıtladı. İEÜ İletişim Fakültesi ve İEÜ Tanıtım ve Kurumsal Pazarlama İletişimi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen panelde, toplumsal içerikli filmlerin son yıllarda üretiminin zorlaştığı vurgulandı.
ÖZGECAN, PSİKOLOJİ LABORATUVARINDA YAŞAYACAK
Özgecan Aslan’ın adı İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikoloji Bölümü’nde yaşayacak. Özgecan’ın adı İEÜ Psikoloji Bölümü Zihin, Davranış ve Beyin Araştırmaları Laboratuvarı’na verildi. İEÜ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende, öğretim üyeleri ve öğrenciler kadına yönelik şiddeti tartıştı. Törende, kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığına vurgu yaparak, Özgecan’ın adını gelecek nesillere duyurmak istediklerini kaydettiler.
KADINLAR GÜNÜNE FRANSIZ DOKUNUŞU
İzmir’e değer katan iş kadınları, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Fransız Şefler Joseph Viola ve Sebastien Bouillet ile İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nde, çikolata atölyesine katıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen’in ziyaret ettiği kadın başkanlar, Viola ve Bouillet’ten küçük mutfak sırları öğrendi.