TÜM HABERLER
İZMİR FERİBOTLARINA İZMİR EKONOMİ TASARIMI
İzmir’in feribotlarına İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğretim üyeleri ve öğrencilerinin eli değiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çeksan Tersanesi’nde yaptırılan Hasan Tahsin feribotunda, yolcu güvertesinin malzeme seçimleri ve görselleştirme çalışmaları İEÜ Yat Tasarımı Yüksek Lisans Programı tarafından gerçekleştiriyor. Feribot, çalışmalarının tamamlanmasının ardından Eylül ayı içerisinde seferlere başlayacak, İzmirlilerin hizmetine sunulacak.
BOŞANMADA KIYI KENTLERİ İLK SIRADA
İzmir, Türkiye'de Antalya'dan sonra en çok boşanmaların yaşandığı kent olurken, uzmanlar, İzmir'de çiftlerin evliliğin kalitesi düştüğünde daha kolay boşanma karar aldığını belirtiyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2014 yılı evlenme oranları yüzde 0.1 oranında azaldı. Buna karşılık boşanma oranları yüzde 4.5 oranında arttı. Boşanmada binde 2.70 ile Antalya birinci olurken, binde 2.68 oranı ile İzmir ikinci oldu. Muğla binde 2.51 oranıyla üçüncü sırada yer aldı.
MİMAR ADAYLARINDAN ‘BİRİKİM’
Mimar adayları, İzmir’in kentsel dönüşüm ve tarihi bölgelerine güncel çözümler getiriyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü kuruluşunun 10. yılını, öğrencilerinin kentin çeşitli bölgelerine yönelik oluşturduğu tasarım çalışmalarıyla kutladı. Öğrenciler, Bayraklı, Kadifekale, Basmane, Agora ve Kemeraltı’na yönelik geliştirdikleri projelerini “Birikim” adlı sergide sundu.
TASARIM LİSELİLERDEN, ÖDÜL İZMİR EKONOMİ’DEN
Lise öğrencileri, mezuniyet elbiselerini tasarlayacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü tarafından İzmir’de eğitim gören lise öğrencilerine yönelik “2. Liseler Arası Moda Tasarımı Yarışması”yla, gençler kendi mezuniyet elbiselerini tasarlayacak.
FOTOĞRAFLARLA İZMİR, TARİHE İZ BIRAKACAK
İzmir, fotoğraflarla belgelenecek. İzmir Ticaret Odası, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve sektör işbirliğinde hazırlanan “Fotoğraflarla Yaşanacak Şehir İzmir Projesi” kapsamında kentin 30 ilçesi bir yıl boyunca 10 fotoğraf sanatçısı tarafından görüntülenecek. Sanatçıların her biri kura ile belirlenen 2 farklı ilçeyi kendi gözünden aktaracak. Fotoğraflar, Türkçe ve İngilizce basılacak CD ve kitaplarda turistlere verilecek. Kentin yeni bir belleği oluşturulacak.
İZMİR EKONOMİ, SAĞLIKTA GAZİ HASTANESİ İLE BİRLİKTE
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, İzmir Özel Gazi Hastanesi’nde uygulama eğitimlerini alacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi ile İzmir Özel Gazi Hastanesi arasında öğrencilerin eğitimi için işbirliği protokolü imzalandı. Törene, İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, İzmir Özel Gazi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Salih Mertan, İzmir Özel Gazi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selim Amato, öğretim üyeleri, hekimler ve öğrenciler katıldı.
TÜRK-YUNAN DOSTLUĞUNDA BAYRAM
Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakaris, Türkiye ile Yunanistan arasında 5 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaştıklarını belirterek, yılda 1 milyon 500 bin turistin karşılıklı gidip geldiğini söyledi. Yunanistan Milli Bayramı, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen resepsiyonla kutlandı. Resepsiyona Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakaris, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Finlandiya Fahri Konsolosu Mehmet Ali Molay, Eski CHP İzmir Milletvekili Kemal Anadol katıldı.