TÜM HABERLER
BİLGİSAYAR OYUN DÜNYASI İZMİR EKONOMİ’DE
Dijital oyun sektörünün en önemli oyun geliştirme organizasyonu Global Game Jam’in (GGJ) İzmir ayağı İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ev sahipliğinde yazılımcıları, bilgisayar dünyasının üyelerini bir araya getirecek. 100 katılımcının yer alacağı ve başvuruların sürdüğü etkinlik 23 Ocak’ta İEÜ Konferans Salonu’nda başlayacak. Etkinlikte, yazılımcılar ve tasarımcılar 48 saat içerisinde ‘yarının’ bilgisayar oyunlarını geliştirecek.
MANDOLİN TINILARI GENÇLERE ULAŞTI
Mandolin melodileri, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde hayat buldu. Türkiye'nin aydınlanmasında, kişisel gelişimin önemli bir simge olan mandolin sanatını tanıtmak amacıyla Devlet Tiyatrosu, Opera ve Bale Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) işbirliğiyle mandolin konseri gerçekleştirildi. İzleyenlerin büyük ilgisini çeken mandolin konserinde, eğlenceli dakikalar yaşandı.
TÜRK DİZİLERİ KÜLTÜR ENDÜSTRİSİNDE ETKİLİ
Arap baharı ve iç savaşlar nedeniyle Ortadoğu kültür endüstrisinin başkentleri sayılan Kahire ve Şam’ın işlevsiz hale geldiği, bu alandaki boşluğu Türk dizilerinin doldurduğu belirtildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Dijital Medya Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zafer Yörük, Türk dizilerinin Ortadoğu toplumlarına uygun bir modernleşme alanı sunduğunu söyledi.
DONDURUCU SOĞUKLARDA ISI KAYBINA DİKKAT
Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava Türkiye’de yaşamı olumsuz etkilerken, ısınmada ekonomik ve insan sağlığına uygun olmayan yöntemlerin tercih edildiği belirtildi. Ülke genelinde odun, kömür, fuel-oil ve doğalgazın ısınmada kullanıldığı, ısı enerjisinin ekonomik olabilmesi için bina yalıtımlarının yapılması gerektiği vurgulandı.
UŞAK-İZMİR EL SIKIŞTI
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, Uşaklı gençler için bir araya gelerek protokol imzaladı. Protokol kapsamında Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ile İlçe Ticaret ve Sanayi Odaları üyelerinin birinci derece yakınları, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki eğitim ücretlerinde yıllık yüzde 15 indirim hakkı kazandı.
FETHİYE’NİN GELECEĞİ ‘İZMİR EKONOMİ’DE
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, Fethiyeli gençler için bir araya gelerek protokol imzaladı. Protokol kapsamında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin birinci derece yakınları, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki eğitim ücretlerinde yıllık yüzde 15 indirim hakkı kazandı.
‘ÇOCUKLARI KORUMAK İÇİN KARAR ALIYORUZ’
İzmir Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi Hâkimi İbrahim Altıtaş, çocuk mahkemelerinin özel alanlar olduğunu belirterek, birincil amaçlarının çocuğu yargılayarak ceza vermek yerine korumayı tercih ettiklerini söyledi. Altıtaş, son dönemde çocukların kullanıldığı uyuşturucu suçlarında ise 5 kat artış yaşandığını vurguladı.
İZMİR EKONOMİLİLER ENGELLERE UMUT
Keçe ve çikolata birleşti, engelli çocuklara umut oldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencilerinin el emeğiyle liflerden yaptığı keçeden şapkalar, yine üniversitenin Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencilerinin çikolatadan oluşturduğu şekillerle süslendi; projeden elde edilen gelir Buca Belediyesi’nde engelli çocuk parkı yapımı için bağışlandı. İçimdeki Çocuk Derneği işbirliğinde gerçekleşen projede, iki bölüm öğrencileri engelli çocukların mutluluğuna ortak oldu.
KALİTELİ UYKU SAĞLIKLI YAŞAMA İLK ADIM
Türkiye’de her on kişiden birinin uykusuzluk sorunu yaşadığına dikkat çekilerek, son 50 yılda günlük uyku süresinin erişkinlerde ortalama 2 saat azaldığı belirtildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Deniz Talaz, kaliteli bir uykunun uygun zamanda yeterli sürede kesintisiz olması gerektiğini söyledi.