TÜM HABERLER
İZMİR, DÜNYA GURME ŞEHİRLER AĞI’NA ÜYE OLDU
İzmir, gastronomi konusunda dünyanın önde gelen 23 kentinin oluşturduğu Dünya Gurme Şehirler Ağı’na (Delice) üye oldu. İzmir’in Delice üye olmasını sağlayan anlaşmayı Fransa’nın Lyon Kenti’nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş imzaladı.
YENİ NESİL BİLGİSAYAR OYUNLARI
Dijital oyun sektörünün en önemli oyun geliştirme organizasyonu Global Game Jam’in (GGJ) İzmir ayağı İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ev sahipliğinde yazılımcıları, bilgisayar dünyasının üyelerini bir araya getirdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen'in de ziyaret ettiği etkinlikte 100 katılımcı 48 saat boyunca bilgisayar oyunu geliştirdi.
MUTFAKTA TASARIMLA İCAT ÇIKARIYORLAR!
Mutfağın vazgeçilmez eşyaları davlumbaz, ocak ve fırın üçlüsü tasarımla yeniden şekillendi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri tasarım stüdyosu dersi kapsamında yeniden ele aldıkları mutfak eşyalarını daha güvenli ve kullanışlı hale getirdi. Ankastre ürünler üzerine çalışan yaklaşık 35 öğrenci, yeni nesil trendleri belirledi.
SOĞUK KIŞ GECELERİNE ÖĞRENCİ ELİ
Soğuk kış geceleri, başta evsizler olmak üzere dışarıda çalışmak zorunda kalanlar için “Çorbada Senin De Tuzun Olsun” kampanyası ile ısınıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Ece Altınörs ile Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Öğrencisi Sibel Arslan, İzmir sokaklarını bisikletleriyle karış karış gezerek, yardıma ihtiyacı olanların yüzünü güldürüyor.
MİLAS’A DÖNEN EĞİTİM IŞIĞI
Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ile İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, Milas’ta gençlerin aydınlık geleceği için protokol imzaladı. Protokol kapsamında Milas Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin birinci derece yakınları, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki eğitim ücretlerinde yıllık yüzde 15 indirim hakkı kazandı. Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen törene, Demirtaş ve Özer’in yanı sıra İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, Milas TSO Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit ile Yönetim Kurulu Üyeleri Halil İbrahim Gülen, Soner Çamlıbelen katıldı.
SÖKE İÇİN EĞİTİM PROTOKOLÜ
Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Anya ile İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, Milas’ta gençlerin aydınlık geleceği için protokol imzaladı. Protokol kapsamında Söke Ticaret Odası üyelerinin birinci derece yakınları, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki eğitim ücretlerinde yıllık yüzde 15 indirim hakkı kazandı.
“FLU” GELİNLİK FUARINDA
Türk gelinlik sektörünün tek ihtisas fuarı olan IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın performans defilesi İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarı Bölümü Mezunu Firdevs Tülin Gülhan tarafından gerçekleştirilecek. Geçen yıl fuar kapsamında gerçekleştirilen gelinlik tasarım yarışmasında birinci olan Gülhan, “Flu” adını verdiği koleksiyonu ile katılımcıları büyüleyecek.
TATİL ÇOCUKLARIN YETENEKLERİNİ KEŞİF İÇİN FIRSAT
Öğrencileri ilk dönem karnelerini alma heyecanı sararken, uzmanlar öğrenciler ve aileleri birlikte kaliteli zaman geçirmek için program oluşturması gerektiğini belirtiyor. Tatil sırasında ailelerin çocuklarıyla geçirdikleri zamanın aralarındaki bağları kuvvetlendirdiğine dikkat çeken uzmanlar, çocukların ilgi ve yeteneklerinin de böylece keşfedilebileceğini vurguluyor.
EĞLENEREK ÖĞRENEN FARK YARATAN MEZUNLAR
Dünya genelinde her yıl 10 milyon kişinin üniversitelerden mezun olduğunu belirten İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, dijital dünyanın çocuklarını yetiştirdiklerini, bilgiyi üreten, fark yaratan gençliğin var olduğunu söyledi. İzmir Ekonomi Üniversitesi 3. Uluslararası Danışma Kurulu Toplantısı, İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, İEÜ Danışmanı ve Singapur Üniversitesi Öğretim Üyesi Seeram Ramakrishna, İEÜ Misafir Öğretim Üyesi Prof. Dr. Philip Kitchen, dekanlar ve mütevelli heyet üyeleri katıldı.
İLERLEMEK İÇİN YÜKSEK LİSANS
Eğitim yaşamında yüksek lisans diplomasına sahip olarak kariyerlerine farklı yön vermek isteyen gençler ve profesyoneller için İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), bahar dönemi yüksek lisans ve doktora kayıt işlemlerine başladı. Tezli ve tezsiz yüksek lisans seçeneklerinin yanı sıra uzaktan eğitimin gerçekleştirildiği akademik yaşamda, öğrenciler, elektronik mühendisliğinden finansa, lojistik yönetiminden sağlık kuruluşları yöneticiliğine dek farklı alanlarda kendilerini geliştirme olanağı yakalayacak.